Gastblogs Kirsten Nelis

Gastblog Kirsten Nelis #3: Op naar een bewust, energierijk en gelukkig leven

Kirsten Nelis, trainer & coach en ontwikkelaar van het online programma ‘Beat your Burn-out’,  schrijft de komende weken over hoe je je leven kunt ombuigen; van een stressvol naar een bewust, energierijk en gelukkig leven. De drie belangrijke lessen die zij zelf ervaren heeft lopen als rode draad door deze blogs heen:

  1. Mindset is everything.
  2. Doe waar je energie van krijgt.
  3. Een beetje spanning is niet erg, het geheim is ontspanning.

Deze week deel 3:

Volg je hart, dat geeft pas energie!

Energie lekken

De grootste reden waarom wij geen energie krijgen van wat we doen, is dat we dan de dingen doen die niet goed voor ons zijn. Dit kan op twee verschillende niveaus:

  1. Het niveau van de manier waarop je de dingen doet: Over jouw eigen grenzen gaan. Bijvoorbeeld alsmaar doorgaan, ja-zeggen terwijl we nee bedoelt, etc. (de ‘hoe’)
  2. De dingen die je doet. Dit is een niveau hoger waarbij je kijkt naar de verschillende levensgebieden zoals: wonen, werk, wederhelft, vriendschappen, hobby’s, etc (de ‘wat’). Het gaat er in de meeste gevallen meer om wat je níet doet; en dat is het volgen van je hart. Het resultaat op langere termijn: weinig energie en een leven dat niet zo vervullend is als je wenst.

Negeren van gevoel

Een stukje van mijn eigen verhaal. Eind 2010 kreeg ik een burn-out. Ik werkte bij een groot kantoor, had leuke collega’s, veel verantwoordelijkheden en ik was goed in wat ik deed. Ik had het supergoed voor elkaar, dacht ik… En daar zit meteen de crux. Mijn hoofd zei dat het goed was: ik had de zekerheid van een goed salaris en ik kreeg waardering voor wat ik deed. Dit terwijl mij hart al een tijdje iets anders fluisterde maar mijn hoofd dit stelselmatig negeerde. Ik verloor energie op beide punten: wát ik deed paste niet daadwerkelijk bij mij en de manier waarop ik het deed werkte ook voor geen meter. Ik liep dus helemaal leeg.

Hoe doe jij dit in je werk? En in je relatie? En op andere levensgebieden?

Luister naar je hart

Wat ik geleerd heb, is te leren vertrouwen op mijn gevoel. De stap die daar nog voor zit, is het leren luisteren naar wat mijn hart te vertellen heeft. Dit door stil te zijn en mijn hart & gevoel ook echt de ruimte te geven om te spreken. Het hoofd dat gaat maar door dus is het belangrijk bewust stil te staan bij je gevoel. Te vertragen bijvoorbeeld voor te mediteren, te luisteren en je ingevingen op te schrijven. Dit is een proces en kan een hele tijd duren. Mijn boodschap: Vertrouw erop dat jouw antwoord komt als je er klaar voor bent!

Je mag weer aan de slag

  1. Vertraag, sta stil bij jouw gevoel. Dit kan in de vorm van een meditatie zijn, een wandeling in de natuur, fietsen. Stilte is het sleutelwoord en open staan voor wat jouw hart je te vertellen heeft.
  2. Schrijf je ingevingen op en houd dit een tijdje voor jezelf bij. Er komt vanzelf een lijn in.
  3. Wil je een stap verder gaan in het loslaten van stress, het opbouwen van je energie en keuzes maken die echt bij jou passen? Ik kan je hierin verder begeleiden. Kijk het onderstaande filmpje:

Beat your Burnout from Kirsten Nelis on Vimeo.

Geniet van jouw stappen op weg naar een bewust, energierijk en gelukkig leven!

Lees hier de andere blogs van Kirsten voor De Rijke Meisjes: Preparing yourself for a happy life #1 en #2.

Video link: https://vimeo.com/157495148

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu