Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 11, 12 en 13 maart 2016

Vrijdag

Bij Ready to Fish is vandaag vanaf 10.00 uur een Sample Sale by Ilya.

In De Rode Hoed is een lezing over Kierkegaard, leven en werk van een geniale dandy. Oa. Désanne van Brederode en Krijn ter Braak doen mee in een debat deze filosoof. Het begint om 20.00 uur en de tickets kosten € 11,=.

Heb je zin in een uitstapje buiten de ring? Vanavond opent de expo van Sophidavich in Podium Victorie in het pittoreske Alkmaar. Sophidavich maakt absurdistische collages die nog tot eind april te zien en te koop zullen zijn.

Lekker dansen en een beetje zomerse sferen proeven? In de Melkweg kun je dansen vanaf 23.30 uur bij Fiesta Macumba. Er zijn natuurlijk heerlijke Zuid-Amerikaanse hapjes en drankjes en er is een photobooth. De entree is € 9,=.

Ongpst Maarwel LKKER is een feestje met een hoog Jody Bernal gehalte bij Sugar Factory. Jaren ’90 rules om 23.59 uur. De entree is € 10,=. .

Zaterdag

De boekenweek begint zaterdag weer en duurt tot en met 20 maart. Het thema is dit jaar ‘Duitsland’. Bij Scheltema wordt van alles georganiseerd in het kader van de boekenweek natuurlijk. Kunstenaar Jasper Krabbé, bestsellerauteur Jenny Erpenbeck, cultuurhistoricus Jerker Spits, zangeres Ellen ten Damme, vertaler Christoph Buchwald komen langs. Je kunt het programma van Scheltema hier checken. Alle andere gave boekenweek events vind je op deze site.

 

De Local Goods Weekend Market heeft een 24H WEST editie! De markt is op zaterdag van 12.00 tot 20.00 uur open! Zondag kun je marktstruinen van 12.00 tot 17.30 uur in De Hallen.

Wil je weten wat er verder nog in De Hallen te doen is in het kader van 24H West? Check dan even deze link.

Hatseflats! is een theaterfestijn bij VLLA waar kinderen de baas zijn. Het begint om 13.00 en duurt tot 15.00 (deuren open: 12.30). Wie durft koning Deftig uit te lachen? De entree is € 5,=. 

In Oost bij het Stayokay hotel is er een leuk event: Amsterdam BLEND Weggeefmarkt. Je kunt hier alles delen; tweedehands spulletjes, diensten en talent. De entree is gratis en je kunt van 12:00 tot 18:00 uur naar hartenlust delen en genieten van alles wat geboden wordt, zoals muziek. Heb je iets te delen? Als het onbeschadigd, bruikbaar en schoon is, neem het dan mee. De Weggeefmarkt wordt georganiseerd tijdens nationale vrijwilligersactie NL Doet van het Oranjefonds in samenwerking met Stayokay Amsterdam Zeeburg. Zoals ze zelf schrijven: “Delen rocks!

Thefunkywest bij VLLA is een toffe avond met klassieke hiphop met funky tunes, met standup- en break battles. De line up bestaat uit: Mono Bros, Lucas Benjamin, Zolarsem (live) en Delicious Monsters (live). Tickets á € 10,= zijn aan de deur te verkrijgen. Het feestje duurt van 19.00 tot 03.00 uur.

Zondag

De Neighbour Food Market betekent heerlijk smikkelen en smullen in fijne sferen. Van 11.00 tot 18.00 uur.

Een supertoffe manier om je stadsdeel te leren kennen is 24H. Dit keer is West aan de beurt: 24h West! Er is zo ontzettend veel leuks te doen. Teveel om op te noemen, maar onder andere Singer-Songwriter Saturday bij Terrasmus, rondleidingen bij Kesbeke Amsterdamse Tafelzuren en de Westermoskee, een Art Tour in Oud-West, een pyjama concert bij Cocomat, Knutselen to the max voor volwassenen bij het Student Hotel en nog veel meer. Check de site voor alle info.

Happy weekend!

P.s. het schijnt heerlijk weer te worden dus misschien moet je ook even de Rijke Meisjes terrassenlijst checken?

 

 

 

 

IMG_3609

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu