Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 18, 19 en 20 maart 2016

Vrijdag

Van vrijdag tot en met zondag is het weer koffietijd, want in de Westergasfabriek vindt The Amsterdam Coffee Festival plaats. Voor iedereen die wel van een bakkie pleur houdt is dit een must go feestje. De barrista’s tonen hun koffiebrand, schenk en versierkunsten. Maar er is er niet alleen aandacht voor koffie, ook bijzondere thee wordt geschonken door echte thee sommeliers en er is natuurlijk ook het een en ander te eten. De entree is € 14,=. In de Posthoornkerk op de Haarlemmerdijk is vanaf 11.00 uur een Antiek, Brocante, Kunst en Design beurs. De beurs duurt van 18 tot en met 20 maart en er is extra aandacht voor retro en vintage design. Je kunt ook je eigen kunst of kitsch laten taxeren door deskundigen. Deze zijn van 13.00 tot 17.00 uur te consulteren. De entree is gratis. De Nationale Opera viert haar vijftigjarig bestaan met het Opera Forward Festival. Tot en met 25 maart kun je naar diverse opera’s, exposities, lezingen en optredens. De Offdays zijn lezingen die je gratis kunt bezoeken. Check deze link voor meer info daarover. Bij Amsterdam Roest kun je weer lekker late night shoppen bij de Avondmarkt! Doe je ding, doe je dansje, het is hier eigenlijk altijd gezellig en wie weet ga je met leuke items naar huis. Uiteraard is de entree gratis en het begint om 17.00 uur. In de Marktkantine is een fijn feestje met Intergalactic Gary, Interstellar Funk en Robert Bergman. Het gaat om 23.00 uur los en de entree is een tientje. De SugarFactory gaat vrijdagavond weer Terug naar Toen. Trek je kloffie uit de eighties aan, koop een ticket a raison de € 10,= en dans je rot.

Zaterdag

Ook zaterdag kun je weer genieten van een mooie voorstelling het in kader van het Opera Forward Festival. Bij de Nationale Opera kun je om 14.00 uur gratis naar een nieuwe generatie zangers luisteren die vers van het conservatorium komen of zingen in professionele studentenkoren. Altijd al eens boven Amsterdam willen uitkijken? Op de Open Torendag klim je boven op de hoogste gebouwen van de stad en zie je alles vanuit een nieuw perspectief. Vanaf 10.00 uur kun je terecht bij maar liefst 19 torenhoge Amsterdamse gebouwen. De entree is gratis. Bij de hippe hotelbar van 5&33 kunt je vanaf 16 uur in het genieten van je G&T (of zijn jullie al aan de Vermouth?), maar gaan om 20.00 uur de kaarsjes aan en het licht uit in het kader van Earth Hour. Tijdens Earth Hour is er live unplugged muziek van Miss Bunty en Costar op de sax. Zin een avondje ouwerwetse techno? Dan moet je naar Kraft in de Sugar Factory. Begint om een voor twaalf en de entree is € 10.00. Lekker “raven” op je zaterdagavond? Bij onze vrienden van VLLA organiseert We Are Bad een Spring Rave, je mag je matje laten staan, je neon spandex legging of trainingpakkie uit de kast trekken en met een extatische smiley op je face technoraven met Mark Inna, Olympias, Sa.lomaonun.es & DJ Mad. Het feestje duurt van 21.00 tot 03.00 uur. En je mag ook nog helemaal voor niks naar binnen.

Zaterdag en zondag

Zaterdag en zondag is het weer tijd voor een grote bende vintage stuff. Lekker struinen langs de kramen van de IJ-hallen. De entree is € 5,=.

Zondag

Zondag kan er weer ultiem gechilled worden op het dak van het Volkshotel. Badplaats is je perfecte zondagmiddag ding. Live muziek en badderen. Wat wil je nog meer? In de Hallen is het boekenmarkt. Vanaf 10.00 uur kun je op zoek naar een mooie aanvullingen voor je boekenkast. En na afloop van de markt kun je om 16.00 uur bij Belcampo chillen bij Jazz on Sunday – The Library Sessions. In The Hoxton kun je naar de Locally Your Spring Mini Mall. Een superhippe markt met toffe hebbedingetjes. De entree is gratuit en de markt is open vanaf 12.00 uur. Om 12.00 uur kun je ook naar Radion waar het weer fijn toeven is met Radinoon. Muziek, eten en drinken terwijl je kids vermaakt worden door de inhouse nannies. Bij Hannekes Boom treedt de rockband Steal op. Vanaf 15.30 uur kun je gratis komen kijken en luisteren. Nog meer gratis live muziek kun je beluisteren bij Concerto. Joshua Baumgarten treedt daar om 16.00 uur op. Hij performt spoken word uit zijn recente dichtbundel The Poetry of Modern Urban Hope. Heb je nog geen boekenweek geschenk gescoord? Doe dat dan gauw nog even, want zondag kan je met je boekenweek geschenk in de hand gratis treinen door Nederland. Het zal wel druk worden, maar het is een goed moment om even van Groningen naar Maastricht te reizen met je boek in de hand. Pllek heeft een bijzonder event vanaf 20.30 uur. Een Ligconcert van RaagMala Suite. Een ticket kost € 11,=. Fijn weekend allemaal! IMG_3314

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu