Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 25, 26, 27 en 28 maart 2016

Zaterdag, zondag en maandag

De Paasweekend is er in de Rai het Foodfestival Amsterdam. Smikkelen en smullen geblazen. 70 foodtrucks, diverse stalletjes en mini pop-up restaurantjes schotelen je het lekkerste eten voor. Verder zijn er Dj’s, is er een kidscorner en nog een boel ander vertier. De toegang is gratis van 12.00 tot 18.00 uur, en vanaf 18.00 uur (tot 00.00 uur) betaal je € 5,=. Via de site kun je muntjes voor het eten kopen met korting.

Zaterdag

Bij het Volkshotel kan er zaterdag om 10.00 uur lekker geyogaat worden. De entree is € 10,= en na een sessie kan jij je weekend weer gerekt en gestretcht en totaal relaxt verder vieren. De Mercatormarkt heeft zaterdag een lente editie. Van 10.00 tot 17.00 uur kun je weer lekker marktstruinen. Voor meer Amsterdamse markten kun je ons blog checken. Rollerskates zijn enorm retro, en ze mogen mee naar Roest zaterdag want vanaf 12.00 uur is het rollerdisco in de loods. Voor maar € 7,50 kunnen jij en je lycra legging lekker losgaan. Lekker lachen op de zaterdagavond? In Doka (de kelder van het Volkshotel) is er Kelder Cabaret. Voortaan elke maand op zaterdagavond. Vanaf 22.00 uur en voor € 7,50.

Na de rocking eerste editie is Rump Funk weer terug in VLLA! Deze zaterdag komt Phil Asher (Restless Soul) ingevlogen vanuit Londen. Ook NL Nafi, Phonky Monkey, Momo DL, Nikolai van Zeeland en Rump Funk Ksss staan achter de decks. Je kunt soul verwachten; nieuwe, oude, bekende en onbekende, funky, jazzy, bouncy, soulful, house, broken, jamming rocking tunes that makes you wanna Funk your Rump! Aan het begin smul je van Javaans-Surinaams soulfood, spring rolls en lekkere dance jams. Er zijn nog wat late bird tickets te verkrijgen via facebook voor € 7,50, en anders kaarten aan de deur voor een tientje. 
In Panama gaan we ook terug naar toen met We all love 80’s, 90’s en 00’s. Vanaf 23.00 uur gaat het van start en de entree is een tientje.

Helemaal hip in de Panorama bar in Berlijn en nu ook in Mokum: Bam Boe, een funky avondje in de Sugar Factory. Voor € 10,= ben je erbij.

Zaterdag en zondag

Zaterdag en zondag is er weer een Local Goods Weekend Market. Dit keer is het thema Fair & Green en werkt Local Goods samen met One World. Vanaf 12.00 uur kun je je onderdompelen in een groene oase en je fairtrade, recycle en eerlijke producten uitbreiden.

Zondag

Zondag is het natuurlijk Eerste Paasdag. En in Haarlem is het dan weer gezellig lammetjesdag. Je denkt wellicht aan dartele dieren in de wei, maar dit gaat over lam worden, tenminste dat zou goed kunnen want de route langs 16 cafés waar je Lentebok bieren kunt proeven is best een uitdaging. Vanaf 13.00 uur kun je van start. De entree is € 5,= en daarvoor krijg je een stempelkaart, een routekaart en na afloop een kadootje. Helemaal los met brunchen en eieren zoeken? Dan moet je naar Pasen op Blijburg. Voor € 17,50 (kids € 7,50) schuif je aan aan de paasdis terwijl de koters een wedstrijdje ‘wie vindt de meeste eieren’ doen. Oja, en er is een Live Salsa band. Een beroemde. In Park Frankendael strijkt de Pure Markt weer neer zondag. Vanaf 11.00 uur struinen en je paasboodschapjes inslaan. Hanneke’s Boom heeft weer lekkere live muziek. Dit keer Frank Rensen. Vanaf 16.30 uur treedt hij op en de entree is gratis. En als je toch in Oost bent kun je even bij Kriterion langs voor Sessies op Zondag. Dit keer treedt Matt Winson op. Het concert begint om 19.00 uur en de entree is gratis. Zoals elke zondag kan je weer chillen in het bubbelbad op het dak van het Volkshotel. Fijne muziek erbij, drankje in het handje. Betere zondagen met Badplaats Open. De Brakke Grond heeft op zaterdag avond Sonic Soirée; een podium voor groot talent dat voor veel muzikaal plezier zorgt. The Germans en Echo Beatty treden dit keer op. De entree is € 10,= en het begint om 20.30 uur. Er zijn dit weekend weer een aantal sample sales. Niet heen gaan als je niks nodig hebt, maar als je dure items voor minder op de kop wilt tikken is dit wel je kans. Bij de Sample Sale van Herschell & Dr Denim in The Brand Company kun je terecht voor tassen. Bij de Pinc Sample Sale vind je veel van oa. Supertrash.

Maandag

Maandag staat er natuurlijk ook bij jullie een meubelboulevardje, autodealer of campingbeurs op de agenda? Of niet? Je kunt, als je massaal wilt, naar de Rai dus voor het Foodfestival. Maar wellicht hebben jullie nog betere Tweede Paasdag tips! Zet ze even je in reactie hieronder of op Facebook! Vrolijk Pasen! IMG_3205      

 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu