Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 9 en 10 april 2016

-Zaterdag en zondag –

 

Zowel vandaag als morgen kun je weer op zoek naar de mooiste vintage vondsten bij het walhalla van de tweedehands toppers in de IJ-hallenHeerlijk even met het pondje naar Noord voor een stukje struingebeuren. De entree bedraagt € 5,=.

Je kunt vandaag ook weer lekker markten in de Hallen bij de Local Goods Weekendmarket. Vanaf 12.00 uur tot 17.30 uur.

Ja, het is weer bijna fulltime festival tijd. Vandaag en morgen kun je festivallen bij De Westergasfabriek bij de eerste editie van het Nieuwlicht FestivalNieuwlicht richt zich naast fijne house en live muziek, good food, een markt, goede vibes, creativiteit en op goede doelen, consiousness en awareness. Hoe dat vorm krijgt, moet je zelf maar even gaan ontdekken. Een ticket kost € 39,= en dit gehele bedrag komt ten goede aan de bouw van een school in Guatamala.

-Zaterdag –

Iets leuks doen met de kids, je neefje of je nichtje? Bij HATSEFLATS in VLLA zijn kinderen de baas en mogen zij zeggen waar het over gaat. Een vierkoppige draak in het donkere bos, een treurige burgemeester die stottert of een prinses die prachtig kan zingen? Je weet je nooit wat er komt, want alles wordt ter plekke bedacht. Na de voorstelling kan je pannenkoeken eten en tekeningen maken van de gespeelde verhalen. Hatseflats is het leukst als je tussen de 5 en 10 jaar oud bent. Een kaartje kost 5 euro, de voorstelling start om 13:00 uur en duurt tot 15.00 uur.

De Wunderkammer heeft gisteren een Shop for a Week geopend. Je kunt hier gave spulletjes scoren van topontwerpers als Florian Seyd en Ueli Signer. Het thema van de shop is ‘Jewels of Nature‘.

In het Bloesempark in het Amsterdamse Bos is vandaag vanaf 15.00 uur het Cherry Blossom Festival, de viering van de lente. De Japanse kers staat namelijk volledig in bloei en dat is een pracht gezicht. Het festival wordt georganiseerd door Amsterdam inbusiness voor de Japanse gemeenschap, maar is dit jaar ook deels voor publiek geopend.

In de Nieuwe Kerk kun je naar de tentoonstelling over Marc Chagall. Deze dagelijks geopend vanaf 10.00 uur en een entree is (als je geen Museumkaart hebt) € 8,=.

Houd je van Modern Contempory Art, dan moet je zeker even het nieuwe Moco Museum, dat vandaag haar deuren opent, gaan checken. Er is onder andere werk van Andy Warhol en Banksy te zien.

Bij BRET is het vanavond weer Klokwerk. Mino Abadier, Vonder & The Girl From Tanzania zorgen voor muzikaal entertainment en met de rest zit het bij BRET ook wel snor.

Gister is DOK weer geopend. Dat wordt weer dansen en chillen met de voetjes in het zand! De perfecte spot om deze lente en zomer weer veel te vertoeven.

De toffe conceptstore This Is The Shit (ook wel TITS) viert haar 1-jarige bestaan met een partijtje met g&t’s vanaf 17.00 uur.

In de Melkweg kan je weer bouncen en RenB’en met 50 cent en tijdgenoten bij Encore. 

De lente is hier, dus trapt S4C af met een lekker feestje bij VLLAVLLAFLIP. Met een heerlijke line-up: SauerkrautKavafoglu met Hang, De SloopvogelsAgri Culture en Alexander Valentijn. En met een BBQ, verzorgd door de chefkok van de Van Lennep, BBQ specialist, voor vleeseters en de vegetariër. Met als kers op de taart, een vlaflip voor iedereen. Een kaartje voor het feest kost een tientje, wil je feesten en mee eten van de BBQ dan ben je voor 20 euro klaar. De opbrengst gaat naar de crowdfunding van Starters4Communities Amsterdam West ’16. Via S4C zetten 13 starters zich in voor verschillende toffe buurtinitiatieven in Amsterdam West. Het feest gaat om 19.00 uur van start en om 03.00 uur kan je weer op huis aan.

In de Sugar Factory combineren ze vanavond house en techno muziek met live art, acts en decoration. Het feestje heet Donker en het begint om 23.59 uur. Een ticket kost je een tientje.

-Zondag –

Hoewel het niet superwarm wordt gaat het zondag vast en zeker haar best doen en is het dus goed toeven op de Pure MarktLekker je ambachtelijke boodschapjes scoren en een vinootje drinken en passant. Vanaf 11.00 uur in het Amstelpark.

In het Compagnietheater vindt van 7 tot 10 april het A.K.A. Afrikaans Kultuurfees Amsterdam plaats. Vanaf 10.30 uur kun je genieten van workshops, lezingen, film, muziek en dans. Een ticket heb je vanaf € 5,=. Check de site voor meer info.

Vanaf 16.00 uur opent Expo Thuyskamer: Daphne Louter & EP presentatie Marle Thomson. Het bijzondere werk van illustratrice Daphne Louter kenmerkt zich door prachtige tinten, absurdisme en dieren. Met partyhoedjes op. Dus download hier alvast je feesthoedje. Singer-songwriter Marle Thomson presenteert deze middag haar niet EP. Haar sound is warm, edgy en kleurrijk, of eigenzinnig; het is bovenal muzikaal. Het wordt kortom een knusse middag vol huiselijke gezelligheid en creativiteit. En je bent van harte uitgenodigd. 

Chillen in een bubbelbad en een zonnetje en live muziek erbij? Kan gewoon. Bij Badplaats Open in het Volkshotel. Aan de nog steeds best wel lelijke Wibautstraat, maar daar merk je niks van als je op de 7e verdieping in de hottub ligt. Je kunt van 12.00 tot 18.00 uur je speedo of bikini laten wennen aan de mooie zomer die nog gaat komen.

Ook bij het Volkshotel: de Good Music Vinyl Market een feestje voor echte platenliefhebbers. Je kunt er vinyl kopen en natuurlijk ook vinyl luisteren van 13.00 tot 19.00 uur.

Cinetol in de Tolstraat staat in het teken van Soul met de The Soul Keys Soulful Sunday. Vanaf 15.00 uur kun je gratis genieten van optredens van oa. Steven de Geus (bekend van The Voice), een special over Aretha Franklin en soulfood.

Nog meer gratis live muziek kun je beluisteren bij Hannekes Boom, waar om 15.30 uur de rock and roll formatie Identity Circus optreedt.

De North Sea Jazz Club is voor jazzfans een must go place. Eigenlijk altijd wel, maar zondag treedt Meshell Ndegeocello op. Als je nog een ticket (kost € 25,=) kunt scoren; doen.

Happy weekend!

IMG_4989

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu