Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 15, 16 en 17 april 2016

Vrijdag, zaterdag en zondag

Ultiem marktstruinen en lekker de hippie uithangen kan je dit weekend bij de Ruigmarkt in Ruigoord. Met heel veel kraampjes, foodtrucks, vintage, kitch en zelfgemaakte spulletjes en natuurlijk lekker eten en fijne tunes. En hopelijk een beetje zonneschijn. Vanavond is de avondmarkt tot 22.00 uur, zaterdag en zondag kun je van 14.00 tot 19.00 uur terecht. De entree is natuurlijk gratis.  

Vrijdag 

Bij Mezrab is het Storytelling Night. Het begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. 

Felix in de Steigers heeft vanavond een feestje dat Nerd Night Greatest Hits heet. De entree is € 15,=. 

Laat de Dirk Diggler of Roller Girl in je los, bij het LoveLace Festival in VLLA. In de line-up bRAMSKi DCEva K. aka HexaOlympias b2b sa.lomaonun.es en Díaz & Parrée. De dresscode is: 70′s porn actor/actress, Boogie Nights. Gratis entree, let wel: pornstars only! 

Bij de Westerunie bij Enter The Hive. De entree is € 12,50 en het feestje begint om 23.00 uur. 

Zaterdag

In de Nieuwe Kerk kun je naar de World Press Photo tentoonstelling waar de meest indrukwekkende journalistieke foto’s van het afgelopen jaar te zien zijn. Tot 10 juli geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. 

Elke zaterdag kun je bij Cut Throat aan het Beursplein vanaf 21.00 uur tot laat genieten van hip hop, house, hits en comfort food.

Het Tassenmuseum Hendrikje bestaat 20 jaar en viert dit weekend haar jubileum. Een ticket kost online € 7,50. 

Bij Amsterdam Roest is het weer lekker psycho zaterdagavond met Psycho-Jones, die speciaal uit Berlijn overkomt om wat hippe tunes te draaien, maar vooral vermaard is om zijn disco bingo. De party begint om 22.00 uur en duurt tot 03.00 uur.  

OT301 aan de Overtoom is er van 22.00 uur tot 03.00 uur een fijn feestje: BAM BAM Saturday Jungle fever. Er draaien diverse dj’s en King Zepham uit Leeds (UK) speelt live. De entree is € 8,=. 

De DeepHouseInjection crew staat te springen om een avond samen te rocken bij VLLA! Naast groovy, opzwepende en diepe housebeats brengt DHI een hoop gezelligheid en een dikke vette glimlach met zich mee. Met Guessbeats & Kidmalone, ReVil, AIN’T XO en Martien V. belooft Revil Presents Deephouse Injection een flinke ‘boelopstelteneditie’ te worden! Het begint om 22.00 uur en duurt tot 03.00 uur. De entre is € 10,-

Zaterdag en zondag 

Wist je dat Amsterdam omringd wordt door forten? De “Stellingen van Amsterdam” en de “Nieuwe Hollandse Waterlinie” zijn deze zaterdag en zondag open voor publiek. Ze zijn dit jaar 20 jaar onderdeel van het Unesco Werelderfgoed. Tijdens de Opening van het Fortseizoen kun je van 11.00 tot 17.00 uur bij diverse forten een rondleiding krijgen, of andere activiteiten doen. Er is van alles te beleven, ook voor kinderen. De prijzen variëren van € 1,= tot € 37,=. 

In Delft kun je dit weekend weer onderdompelen in mooie ontmoetingen en belevingen en geluk delen tijdens de Geluksroute. Op allerlei plekken komen geluksbrengers en geluksplukkers met elkaar in contact. Meer info over de route vind je op www.geluksroute015.nl.

Ilja Meefout wordt wel de huisfotograaf van de hiphop genoemd. Zijn expo 1,2 1,2 is vanaf zaterdag (12.00 uur) te zien in de Melkweg. In de collectie zijn foto’s van beroemde hiphop artiesten Snoop Dogg, de Wu-Tang Clan en vele anderen te zien. De entree is gratis. 

Bij Bourbon Street treedt het Trainwreck Trio op om 22.00 uur. De entree is € 5,=.  

Zondag

Zondag kun je lekker loungen met jazz muziek bij Jazz at The College in Het College Hotel. Het optreden van Sigrid Bröcheler en Sebastiaan van Delft begint om 15.30 en duurt tot 18.30 uur en de entree is gratis. 

In het Arboretum van de Nieuwe Ooster begraafplaats kun je zondag om 14.00 uur tot 16.00 uur naar twee lezingen van Lucia Albers en Ada Wille over architectuur van begraafplaatsen en de daarbij behorende bomen. 

Bedrijven Vrouwen is een organisatie voor vrouwen met een bedrijf. Van 14.15 tot 19.15 uur kun je als bedrijvige vrouw bij De Nieuwe Liefde terecht voor workshops, mini-masterclasses en lezingen bij Bedrijvige Vrouwen Werkt ! 2016. Een ticket kost € 15,=. 

Spiritueel Centrum Mirror Centre heeft zondag een open dag. Bij Open Up! kun je je voorbereiden op het Open Up Zomer Festival dat van 27 tot 31 juli plaatsvindt. Er zijn workshops te volgen, zoals mantra’s zingen, chakra dance, yoga, Jump workshop en leuke creatieve activiteiten voor kinderen. Om 17.00 uur speelt Source of Freedom live, en om 18.00 uur kun je tegen een kleine vergoeding proeven van het vegetarisch buffet. 

Bij Hannekes Boom treedt Chris Alain op om 15.30 uur. Hij speelt pop/soul met elektronische invloeden. Het optreden is gratis. 

Om 16.00 uur kun je bij Concerto luisteren naar een gratis instore optreden van de Nederlandse singer-songwriter Stevie Ann. Het duurt een half uurtje dus zorg dat je op tijd op de blauwe Chesterfield zit. 

Studio K is vanaf 20.30 uur het toneel van drie indiebands: Holy Wave, Torrii, Moon Tapes. In de voorverkoop zijn de tickets € 5,=, en € 8,= aan de deur. 

Happy weekend! 

IMG_1252

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu