Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 22, 23 en 24 april 2016

Vrijdag

Het weekend begint goed met een sample sale in het World Fashion CenterAtelier de l’Armée Sample sale. Kleding, tassen en allerlei andere fashion goodies zijn er te krijgen voor een fijn prijsje.  

Raibu op de Jan van Galenstraat is naast een toffe plek om koffie te drinken, vooral ook een heerlijke design kleding shop en er zijn allerlei events en expo’s. Vrijdag opent de tentoonstelling van Christel Wolff van 17.00 tot 20.00 uur.  

Lekker dansen en gek doen? Dat kan bij EdelWise bij het Sieraad/Edel in West. 

Madame Jeanette is een fijn feestje bij Canvas op de 7e. Vanaf 23.00 uur kun je genieten oa. Elroy Vanderley en Kimchi Radio die zorgen voor een lekkere vibe op je zaterdagavond. 

The Flexican heeft zijn sporen verdiend op hiphop dj gebied, en staat deze avond met een grote stapel vinyl achter decks bij Bitterzoet op A really nice place

DJ Mad Ed draait alternative 60s 70s & 80s in de Q-Factory. vanaf 23:00 uur en dat wordt lekker dansen en misschien wel een beetje pogo-en en mee blèren. Mad Ed heeft de beste underground muziek in zijn platenkoffer dus dat komt vast goed. De entree is € 5,=. 

Vrijdag slaat VLLA een brug tussen muziek en kunst bij Technic Fabrique! Terwijl minitech project [LIVE], JayzoTalitha HelmerStef Jønk, Roy Verschuren, Technic Fabrique Soundsystem e.a. de tent op z’n kop zetten, maakt het Spatzuiver collectief de meest bizarre paintings op de vibe van de muziek! Spyfly zorgt voor nog meer visuals. Hadden we al gezegd dat je gratis naar binnen mag? Da is. Bij zijn dus!

Zaterdag 

Designer-Vintage is niet voor ieder budget geschikt, maar zaterdag kun je bij het Amstel Hotel vintage shoppen met fikse korting. Je moet je wel even aanmelden anders kom je er niet in. De sale start om 11.00 uur en de toegang is gratis. 

Duurzame producten, lekkere hapjes en gezelligheid vind je deze zaterdag op de Mercator Markt

Blijburg gaat zaterdag Burlesque! Frivole, humorvolle striptease acts met en knipoog. Laat je maar gewoon verrassen. 

Zaterdag vindt alweer de 4e editie van het Vondelfestival plaats. Bezoekers gaan op ontdekkingstocht door het Vondelpark en genieten onderweg van voorstelling op allerlei verrassende locatie.(die tot het allerlaatst geheim blijven. Schrijf je nog gauw in want de artiesten die meedoen zijn niet de minste.  Sander van Opzeeland, Zoutmus , het Nederlands Jeugd Strijkorkest, Martijn Kardol (winnaar Gronings Cabaret Festival – cabaret) en Anke en Hanne (winnaars Café Theater Festival) treden op. Na afloop van de avond is er een feest in De Hollandse Manege. 

Paradiso gaat dit weekend Van God Los. Lekker uit je bol en dansen tot je erbij neervalt. Mag best een keer 😉  

Zaterdag en zondag

Het thema van de Local Goods Weekend Market is dit keer food. Kookspullen, maar ook kleding, en andere mooie handmade en local stuff dat met eten te maken hebben zijn er te vinden op deze heerlijke markt in De Hallen.  

NEMO opent vanaf april een bijzonder tentoonstelling op het dak. Los van heel vet uitzicht over Amsterdam kun je daar binnenkort naar de expo Energetica. Maar eerst is er een Gratis Energetica openingsweekend waar je tentoonstelling maar ook de rest van het museum kunt bezoeken. Er worden extra activiteiten georganiseerd die in het teken staan van energie. Bekijk de activiteiten via deze link. Nemo is open van 10:00-17:30 uur. 

Het Rode Loper festival in Betondorp laat je kijken, luisteren, genieten en proeven van wat Betondorp allemaal te bieden heeft. Zaterdag wordt het festival geopend om 16.00 urur met het Betondorplied, Zondag zijn er vanaf 12.00 uur previews, performances, eten, drinken van nog veel meer. Onder andere De Onkruidenier, Dance Connects, DJ Collin, Xavier Boots, Yarre Stooker, Jan Theun van Rees, Barbara Schutte, Fiona Whelan, Het Betondorpse Smartlappenkoor, Csilla Lakatos en Esmeralda Detmers zorgen voor vertier. 

Tot en met zondag kun je kennis maken de Arabische filmcultuur tijdens filmfestival Cinéma Arabe in Rialto. Meer dan 30 films uit Arabische landen en met Arabische thema’s zullen te zien zijn. Een filmticket kost € 9,=.  

Zondag

Er kan dit weekend echt weer volop gemarktstruind worden want de Pure Markt heeft weer een keur aan ambachtelijk spul te bieden en staat op opgesteld in Park Frankendael. De Neighbour Foodmarket heeft haar foodtrucks, tafels en kraampjes weer rond de Westergasfabriek gezet deze zondag. En er kan ook weer naar hartelust geshopt worden op de Flea Market.  Ook Amsterdam BLEND is van de partij in het Westerpark. Dubbelfeest. De Neighbourfood market is zaterdag open 12:00-18:00 uur en zondag van 11.00 – 18.00 uur. 

De Sunday Market strijkt voor de gelegenheid neer op het Rokin. Er wordt gevierd dat de bouwput op het Rokin door de werkzaamheden voor de Noord-Zuidlijn eindelijk dicht mag en het Rokin er straks weer fris en fruitig uitziet, en dus is er een feestelijke markt met veel mooie producten en natuurlijk food en drinks. 

De Amsterdam Roest Sunday Roast gaat veggie deze zondag. Geen varken aan het spit maar een boel groentjes op de barbie. Chef Valentijn laat er geen gras over groeien bij de Veggie Sunday Roast

Bij Mezrab is er een weer mooie Storytelling avond: Connecting forth & back. De verhalen van twee Afghaanse jongens gaan niet alleen over vluchten, maar ook over thuiskomen. Chris Keulemans vertelt over zijn wortels in Amsterdam Noord. En de documentaire: De kleur van dromen van Merlijn van Schayk wordt vertoond. Deze avond is een onderdeel van een vierdelige storytelling serie over verschillende fasen van ‘in ballingschap zijn’. De avond begint om 19.30 uur en de entree is gratis. 

Bij Razmataz kun je weer lekker decadent doen voor weinig: oesters slurpen voor een euri. Wijntje erbij, genieten van het goede leven bij Zilte Zondag.

Islam is Punk in de Balie is een debat over de Islam, en over jonge moslims die hun plek proberen te vinden in de Westerse samenleving. Schrijver Michael Muhammad Knight draagt uit zijn boek hierover voor en gaat in gesprek met o.a. Tofik Dibi en schrijver en rapper Omar Dahamani. De entree is € 10,= en het begint om 20.30 uur. 

In de Sugar Factory kan je je weekend lekker afsluiten met Wicked Jazz Sounds. De hele avond staat in het teken van Prince, er wordt een hommage gegeven aan deze grootse muzikale held die donderdag jl. overleed. Het begint om 23.30 uur en de entree is € 9,50 en  het gaat funky worden. 

Happy weekend! 

IMG_8151

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu