Koningsdag Leuke dingen doen Weekendagenda

Oranje is aan! De beste gratis Koningsnachtfeestjes

Koningsnacht 

Ligt je Oranje outfit klaar (inclusief thermo ondergoed en poncho)? Maar waar moet je heen vanavond en morgen? De Rijke Meisjes zetten even wat feestjes op een rijtje voor je. 

Op de Noordermarkt is het altijd feest met Koningsnacht. Bij Café Hegeraad kan lekker meebleren met Amsterdamse klassiekers en midden op de Noordermarkt staat een podium waar de rock ‘ n roll band Vezpa speelt. 

Op de Westerstraat is het feest nog veel groter. Zoals elk jaar wordt hier weer de gevel van De Blaffende Vis onthuld. Dat gaat met veel spektakel gepaard. Daarnaast zijn in de hele Westerstraat diverse podia met live muziek en dj’s. 

Bij het Homomonument is het ook altijd dik feest. DJ Carlos Valdes draait Italo disco en Chicago house en er kan dus zeker gedanst worden. Dos je lekker uit en ga los. 

Het Amstelveld en met name bij Nel natuurlijk heet feestje voor de gelegenheid The Royal NeL Session. Wat kun je verwachten? Vette funk-, soul- en jazz optredens en dus lekker dansen. 

Op de Vijzelgracht geeft Cafe Le Patron een straatfeestje met lekker veel urban muziek.

Bij Brug 34 is natuurlijk ook een lekker feestje vanavond.  DJ Maxima gaat van 18.00 tot 03.00 uur zorgen dat het niet koud krijgt. 

VLLA haalt ook alles uit de kast vandaag en morgen, maar liefst 20 uur feest in Villa Kakelbont. Vandaag is uitverkocht, maar morgen kun je nog wel lekker warm binnen en in de tent feesten. Tickets vanaf € 14,50. 

Sla de Nieuwmarkt vooral niet over als je van drukte en gezelligheid houdt want ook hier staat een groot podium waar live bands (oa. de hits uit de jaren ’60 en ’70 met Whatever en daarna Goeiemiddag) optreden. Pak en passant nog even het laatste staartje van de Aprilfeesten mee die op de Nieuwmarkt waren afgelopen maand. 

In Oost verveel je je ook geen moment. Op de Bredeweg kun je naar Opera-Op-Straat kijken en luisteren. Ze spelen een Nederlandse uitvoering en variant op Puccini’s opera La Rondine.

Zorg dat je lekker warm blijft door lekker hard te dansen 🙂 

Have fun!

 DSC_0263 (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu