Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 13, 14, 15 en 16 mei 2016

Vrijdag, zaterdag, zondag en maandag 

Food, food en nog eens food en festivals. Dat is waar het in de zomer in Amsterdam om draait. En dit weekend kan je weer heel veel lekkere smaakjes en hapjes proeven tijdens het Weekend van de Rollende Keukens, de moeder van alle foodtruck en keukens op wielen festivals. En geen gedoe met muntjes of pasjes die niet werken, gewoon cash betalen (en bij een aantal foodtrucks met pin). En dan maar genieten in het gras op je picknickkleedje of aan een tafeltje bij een podium waar veelal singer-songwriters en kleine bandjes optreden. Er is voor elk wat wils; kruidige meelwormen, bananenpannekoeken, varkens aan het spit, pulled carrot, sapjes, frikadellen carpaccio en nog veel meer. De komende dagen kan je eigen gasfornuis even vakantie houden. Rollende keukens vindt plaats in het  en is open tot en maandag 16 mei van 13.00 tot 23.00 uur. De entree is gratis, en je mag je eigen drank meenemen. 

Zaterdag, zondag en maandag 

Maar liefst drie dagen kun je kunstkijken in De Jordaan tijdens de Open Atelier Route. 66 kunstenaars openen hun atelier en geven een kijkje in hun belevingswereld. De ateliers zijn te herkennen aan een blauwe vlag. Als je geen zin hebt om te verdwalen (;-)) dan kun je ook een gratis rondleiding met gids doen De rondleidingen starten op de Lijnbaansgracht 102 en de tijden zijn 12.30, 14.30 en 16.30 uur.  Twee keer per dag een mooie voorstelling bekijken en kinderen die hun eigen stad mogen bouwen: dit Pinksterweekend kan dat bij de Toneelmakerij neer op de NDSM-werf. Enkeltje Amsterdam heet het en de voorstellingen zijn van 10.30 t0t 13.30 en van 14.00 t0t 17.00 uur.  

Zaterdag en zondag

Het Kwaku Summer Festival Downtown trekt vanuit ZuidOost naar het Openluchttheater in het Vondelpark voor twee dagen lang feest met een tropisch sausje, veel reggae, kaseko en kawino muziek en hapjes en drankjes uit de Caribische, Antilliaanse, Javaanse en Surinaamse keuken. Smullen geblazen dus zaterdag van 14.00 tot 22.00 uur en zondag van 14.00 tot 21.00 uur en natuurlijk gratis entree. 

Voor de sneakersfreaks onder ons: Sneakerness wordt dit jaar gehouden in De Kromhouthal in Noord. Op deze sneakerbeurs kun je limited edities, custom made sneakers en vintage sneakers scoren. Daarnaast is er entertainment en food. De entree is zowel zaterdag als zondag € 10,= en je kunt terecht van 12.00 tot 17.00 uur. 

Ben je into gezond doen, dan is het Better Event in de Rai echt iets voor jou. Zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur kun je terecht voor alles wat met gezondheid te maken heeft. De entree is € 11,=. 

Zondag en maandag 

In Ruigoord lezen schrijvers en dichters voor tijdens het literaire festijn Vurige Tongen. Naast veel literair spektakel is er ook theater, zijn er workshops acrobatiek en is er een markt. Zowel zondag als maandag is het gratis festival geopend van 12.00 tot 06.00 uur. 

Vrijdag 

In de Theatrebookstore op het Leidseplein kun je om 17.30 uur kijken naar een gratis toneelvoorstelling: Shakespearience. Hierin wordt op een toegankelijke en grappige manier het werk van Shakespeare behandeld. 

In het Tobacco Theater vindt het Amsterdams Studenten Cabaret Festival plaats. Om 20.00 uur kun je daar lekker dubbelliggen voor het luttele bedrag van € 8,75 (via Last Minute Ticketshop).  

Helemaal top met dit weer zijn de rooftop sessions bij de Sky Lounge. Vanaf 19.00 uur kun je gratis en met vet uitzicht genieten van live muziek van Voice of Holland finalist David Dam. 

Was jij in de jaren ’90 Spice Girls fan, dan mag je dit feestje in de Melkweg niet missen: 90’s Now: The Spice Girl Edition. Lekker meezingen in je beste outfit van vroegah. De entree is € 12,50 en het feestje start om 23.30 uur. 

VLLA op Vrijdag = discohitjes en daarna The Wolf Upstairs en David Leese met deephouse en techhouse. Gratis entree en dansen van 21.00 t0t 03.00 uur. So be there or be square. 

Bij Doka in het Volkshotel kun je als je van Stevie Wonder houdt lekker dansen. Om 23.00 uur begint A celebration of Stevie Wonder. De entree is gratis. 

Na afloop van Rollende Keukens kun je om 23.30 uur genieten van live funk en jazz met de band Kauw in de North Sea Jazz Club. Ook zondag en maandag zijn er gratis Rollende Keukens afterparty concerten in de North Sea Jazz Club. 

Helemaal los op 70’s, 80’s en 90’s tunes, dan is Disco Train Amsterdam in Panama the place to be. Voor een tientje ga jij lekker met de voetjes van de vloer. Het feestje gaat om 21.00 uur van start. 

Zaterdag

In Nieuw-West bij Lola Luid wordt zaterdag de eerste pop-up LolaRommelt Rommelmarkt gehouden. Scoor wat mooie vintage items en eet een lekker wereldgerecht. De markt is open van 10.00 tot 16.00 uur. 

HATSEFLATS! Belachelijk leuk kindermeespeeltoneel voor kids van 5 tot 10 jaar in VLLA van 12:30 tot 13.15 uur. De entree is € 5,=.   

Zondag

Je ambachtelijke boodschapjes kunnen weer ingeslagen worden op de Pure Markt, die dit keer in het Amsterdamse Bos van 11.00 t0t 18.00 uur en uiteraard gratis entree. 

In VLLA is zondag een goed feestje: Wildcats&Dogs – Microfestival / 1 Year Anniversary. Twaalf uur lang feest met een eindeloos lekkere line-up met o.a. Mispoes & Steffie Ditzel als Dobble, D-Jelani, binnen en buiten, met bbq, fun&games, painting wall, visuals en meer! En de volgende dag is iedereen vrij, dus let’s go wild! De entree is in de voorverkoop € 14,= en aan de deur € 17,50 en het feest duurt van 13:00 tot 01:00 uur. 
 
Zondag is Sunday Soultrain op het Westergasterras. Van 17.00 tot 01.00 uur funk, soul en discodanceclassic en gratis entree. 

Maandag

Elke maandag, en dus ook deze Pinkstermaandag kun je heerlijk chillen bij Nel aan het Amstelveld (op een van de betere terrassen van Amsterdam) en onderwijl genieten van een live optreden van hartstikke goede jazzmuzikanten: Nel Sessions. De entree is gratis en het begint rond 20.30 uur. 

Happy weekend!!! 

IMG_0187

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu