Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 3, 4 en 5 juni 2016

Vrijdag, zaterdag en zondag

Dit weekend staat weer helemaal in het teken van wining & dining met maar liefst drie! foodfestivals.

Gisteren is in het totaal gepimpte Oosterpark Amsterdam Kookt van start gegaan. Dit festival dat food met veel toffe muziek combineert is tot en met zondag dagelijks van 13.00 tot 23.00 uur gratis te bezoeken. Foodtrucks met de meest uiteenlopende gerechten, en optredens van o.a. Riptide, Meneer van Dalen, Juliette Travis, Blupaint en Amber Gomaa. 

In het Amstelpark is het haute cuisinair smullen in de openluchtrestaurants van Nederlandse topchefs bij Taste of Amsterdam. De entree is € 12,= en reken ook op een stapel florijnen om al het heerlijks dat geboden wordt te proeven, maar he Michellinsterrenhapjes. Daarnaast kun je allerlei gratis kookdemonstraties en kookworkshops volgen, wijnproeven en lokale producten scoren op de markt. Taste of Amsterdam duurt nog tot en met zondag 5 juni. 

Zaterdag kun in Nieuw West naar De Smaakboulevard (zie zaterdag voor meer info).

Lekker luisteren naar jazzy tunes? Op De Wallen kun je zaterdag en zondag weer op diverse verrassende locaties genieten van live jazz muziek tijdens het Red Light Jazz Festival. De entree is op bijna alle locaties gratis. Check het programma voor de leukste optredens. Het festival duurt van vrijdag tot en met zondag.  

Ben je meer in voor wat kunst, dan kun je het hele weekend terecht bij de KunstRAI. Het thema is Focus Berlin, en de nadruk ligt op Berlijnse kunst, maar je kunt er werk bekijken (en kopen) afkomstig uit de allerbeste Nederlandse en buitenlandse galeries. De entree is € 12,50. 

Vrijdag 

Als het zo’n bewolkt weer is is een vrijmibo misschien wel de beste manier om toch een beetje vrolijk het weekend in te luiden.

Feeling Friday bij Pllek is nog steeds wel een van onze favorieten. En je weekend begint ook goed met een tropische coctail bij Waterkant, waar je dan gewoon de hele avond blijft hangen voor Soso Lobi. Of je gaat voor homebrew biertjes naar BRET of Brouwerij Troost (Oost of Westerpark). Brandstof aan de Rozengracht is altijd gezellig en Nel aan het Amstelveld is ook een fijne plek om ff een drankje met collega’s te doen. 

Je kunt ook een drankje en dansje doen bij Dok. Ze vieren hun 8e openingsfeest vanaf 17.00 uur met Secret Cinema. 

Als je nieuwsgierig bent naar de Turkse filmcultuur dan kun je tot en met zaterdag naar het Rode Tulp Filmfestival. Het festival dat in Rialto plaatsvindt, laat je kennis maken met jonge Turkse filmmakers. 

Op de Herengracht 420 kun je vanavond vintage kleren scoren bij A Vintage Fashion Night Out. De toegang is gratis, maar je moet je wel even aanmelden via Facebook. De sale is van 16.00 tot 23.00 uur.

In Pakhuis De Zwijger is een talkshow over fotografie: Noor on Afrika. Stichting Noor en Nikon organiseren dit event in het kader van een project waarbij ze het Afrikaanse continent willen belichten. Zowel de politieke als sociale problemen worden verbeeld door fotografen als Pep Bonet, Benedicte Kurzen, Stanley Greene, Yuri Kozyrev, Kadir van Lohuizen en Asim Rafiqui. De Talkshow start om 20.30 uur en de entree is gratis. 

Friday Night Out in the North Sea Jazz Club heeft weer een fijne line-up vanavond met oa. Birgit Schuurman, Monique Klemann en Airto. Een ticket kost € 12,50 en de night out kan om 20.30 uur van start gaan. 

In de Westerunie is het vrijdag met de voetjes van de vloer voor het goede doel. Haus Am See doneert de gehele opbrengst van deze avond aan de stichting Run for Human Rights Watch. Naast fijne tunes van dj’s is er ook live muziek en staan er diverse foodstands met happen en drankjes. De borrel is van 18.00 – 22.00 uur en daarna kan er gefeest worden van 02.00 – 05.00 uur. De entree is € 20,= (maar dat is dus helemaal voor het goede doel). 

In Studio K in Oost kun je naar The Daily Indie Festival. The Daily Indie is een magazine over underground Indie muziek. De entree is € 7,= (voorverkoop) en € 10,= aan de deur (inclusief magazine). 

Bij de Melkweg kun je je onderdompelen in de Balkan Beats bij Balkan Beats Bar met als special guest de Frans-Hongaarse muzikant Lapidem, die enorm populair is in oa. Budapest. Het gaat los om 23.30 uur en de entree is € 6,=. 

Vrijdag en zaterdag

In De Balie staat vrijdag en zaterdag nog alles in het teken van een forum over Europese Cultuur: Re: Creating Europe. Er zijn diverse lezingen, debatten en er is zaterdag een Europees Filmfestival. Meer info vindt je op de Facebookpagina. 

Zaterdag

Bij het Blauwe Theehuis kun je deze zomer iedere zaterdag gratis yoga-en in het park (Saturday Morning Yoga). Check op de Facebookpagina even of de les doorgaat, want op een zompig matje een zonnegroet doen is niet heel zen. Jij en je yogamat zijn van 10.00 tot 11.30 uur welkom.  

Aan de Amsteldijk Noord is het Amstellanddag. Kunstenaars, boeren en ondernemers uit de buurt houden open huis. Er worden diverse activiteiten georganiseerd zoals wandel- en kunstroutes, tentoonstellingen, workshops en je kunt met de boot van Amsterdam Centrum en Ouderkerk aan de Amstel. De basis van de Amstellanddag is op Buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk Noord 55. De entree is gratis en het evenement duurt van 10.00 tot 18.00 uur. 

In Nieuw-West slaan foodfestival De Smaakboulevard en Amsterdam Blend de handen ineen voor een fijne middag food en vintage. In het Sloterpark kun je exotische hapjes proeven, en er zijn diverse acts en livemuziek. Het is gratis en duurt van 13.00 tot 21.00 uur. 

Als je van bootjes kijken houdt dan kun je dit weekend je hart op halen bij het Havenfestival IJburg. Er is een zeilwedstrijd, je kunt zeillessen volgen en eens proberen hoe het is om te suppen (staand paddelen op een serieuze surfplank). Voor de innerlijke mens zijn er haringkarren, en andere happen en voor het verdere vertier is er live-muziek en theater. Het festival duurt van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

VLLA barst uit haar voegen deze zaterdag 4/6 bij The Funky West XL + Sneaker Sale! Twaalf uur lang feesten met van 15.00 t0t 21.00 uur Sneaker Sale, een expo, Break & All Style battles, een BBQ en diverse dj’s, zoals Eaglemen, Sotu the Traveller,Aiscream, Lion Kojo, DJ Lucas Benjamin, Lenny Harmony, MONO BROS, Phaze & Sounder en als live act: Tillie Gya. Een ticket kost € 5 (als je tussen 15.00 en 17.00 uur komt) en € 7,50 voor en na die tijd. 

Roest houdt een vet hiphop feestje dat je ook niet wil missen: A tribe called Roest invites Break Ya Neck. Van 20.00 tot 03.00 uur kan je je moves laten zien. Voor gratis. 

Zaterdag en zondag 

In het Gaasperpark is een fijn muziekfestival dit weekend: Amsterdam Open Air! Fijne vibes, strakke beats en meer gezelligheid. De tickets zijn uitverkocht, maar als je toch graag wil gaan, kun je altijd even Ticketswap checken. 

Ben je nog niet naar de expo Street Couture in Tassenmuseum Hendrikje geweest? Gauw gaan want dit weekend is je laatste kans. Het is sowieso een heel leuk museum maar deze tentoonstelling over de combi haute en street couture is bijzonder leuk. 

Zondag

Live at Amsterdamse bos gaat deze zondag ook weer van start. Soul en gospellegende Candi Staton (‘You Got the Love’, ‘Young Hearts Run Free’) bijt het spits af. De tickets zijn niet goedkoop (€ 32,50) maar het blijft bijzonder om midden in het bos naar toffe muziek te luisteren. Het concert begint om 17.00 uur. Check vooral ook even de rest van de agenda, Neil Finn, The Common Linnets en Kovacs zijn enkele van de namen die nog op de lijst staan.

Nog veel meer live muziek krijg je zondag in het Vondelpark Openluchttheater. Zangeres Luna Mae treedt op om 14.00 uur, gevolgd door Gerson Main (die we kennen van De Beste Singer-Songwriter) en als afsluiter zal Kenny B. ongetwijfeld zijn hit ‘Parijs’ laten horen. 

Kasper van Kooten heeft sinds een tijdje een nieuwe band De Fonk. Elke eerste zondag van de maand treden ze op in Sugar Factory en nodigen ze gastartiesten uit om mee te fonken. Altijd een fijne vibe en tussendoor lekker muziek uit ’80’s. Het feestje begint om 16.00 uur en een ticket kost je een tientje. 

Bij Roest wordt er zondag weer wat vuur in de bbq gegooid voor wat burgers en grillgebeuren tijdens Filament’s flippin b-sides & burgers x Roest. Tunes van DJ Filament, voetjes in het zand en chillen met die hap. 

Natuurlijk kan er ook weer gestruind worden in het Westerpark op de inmiddels very famous Sunday Market. Van 12.00 t0t 18.00 uur kun je helemaal los langs de kraampjes met handmade spul.  

Dok heeft zondag een lekker electro feestje. Hopelijk werkt de zon een beetje mee want dan wordt Click At The Beach x Karotte All Day Long vast goed toeven.  

De hottubs op het dak van het Volkshotel worden weer opgestookt voor een nieuwe Badplaats Summer Sessions. Trek je beste bikini maar uit de kast voor een middagje ultiem chillen met muziek van Mabassa en een glaasje Jameson Irish Whiskey in de hand. 

In de Schram Studio’s ligt de vintage weer tot het plafond opgestapeld voor een nieuwe editie van Vintage Per Kilo

Weekendagenda

 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu