Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 10, 11 en 12 juni 2016

Vrijdag, zaterdag en zondag 

Als je fan van foodfestivals bent kun je dit weekend voor de afwisseling ook lekker naar Rotterdam gaan want daar staan op het Noordplein drie dagen de foodtrucks opgesteld voor Rrrollend Rotterdam (de juni editie). Vrijdag kun je smullen van 16.00 tot 23.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 23.00 uur en zondag starten ze ook om 12.00 uur, maar moet je om 21.00 uur kappen met kanen. Oja, de toegang is gratis! 

En als je toch in Rotterdam bent, kun je nog iets anders leuks doen: De Rotterdamse Dakendagen 2016. Koop een ticket voor € 15,= en ga zien wat er op de daken van Rotterdam allemaal te beleven valt. 

Op het Stenen Hoofd in Amsterdam is Het Hoofdgerecht 2016 met haar tentjes en foodtrucks neergestreken. Tot en met zondag is het weer smikkelen geblazen, kunnen de kids bouncen op het springkussen, en kun je levend tafelvoetbal spelen, kookworkshops volgen en genieten van heel veel toffe optredens en theater. Vrijdag en zaterdag is het festival geopend van 13.00 tot 23.00 uur en zondag van 13.00 tot 22.00 uur. De entree is gratis. 

In het Amsterdamse Bos staat dit weekend en komend weekend wijn centraal tijdens het Bacchus Wijnfestival. Het festival begint om 16.00 uur en de entree is € 15,=. 

In de Nieuwe Kerk kun je naar een foto expositie van The Streets of the World. De entree is een tientje. 

Vrijdag 

In de Tolhuistuin is vandaag het Scopophilia Art Festival vanaf 15.00 uur. Op dit duurzame kunst festival kun je er onder andere een optreden meemaken van The Soul Travelers. De entree is € 8,= (online) en € 10,= aan de kassa. 

Vandaag is officiele opening van Dé Plek Haarlem, die sinds de Geluksroute in februari jl. getransformeerd is tot dé plek waar ondernemers groeien en waar ieder mens zijn kwaliteiten herontdekt. Je kunt tussen 17.00 en 20.30 uur langskomen voor een drankje, hapje, rondleiding en kennismaking.

Dok viert vandaag haar 9e openingsfeest met een optreden van Mis Melera. Het is vanaf 17.00 uur tijd voor voetjes in het zand. De entree is uiteraard gratis. 

In het Bimhuis kun je vanavond om 20.00 uur naar de Finale van de Sena Dutch Jazz Competition. De entree is € 7,50. 

Bij het nieuwe restaurant aan de Westerdoksdijk Meneer Nieges is vanavond de afterparty van Het Hoofdgerecht: Het Dessert. Van 22.00 tot 03.00 uur kun je daar met uitzicht op het IJ nog lekker chillen of dansen. Prima start van het weekend. 

Slingers, confetti én diepgang deze vrijdag bij Vriendjespolitiek in VLLA! Tom Stellingwerf, Stenson & Stenson, Jack Delhi en Hats United zorgen voor vuurwerk op de dansvloer met lekkere house, techhouse & deephouseDoor mee te feesten steun je meteen ook de Stella Foundation, want de totale opbrengst wordt door Vriendjespolitiek gedoneerd aan deze stichting. Het doel van Stella Foundation is om depressie uit de taboesfeer te halen en bespreekbaar te maken. Let’s ‘beat’ depression together & feest mee! De entree is € 10,=. (21.00 tot 03.00 uur).
 
In Sugar is het vanavond Ongpst Maarwel LKKER. Wat dat inhoudt moet je zelf maar gaan beleven. Een ticket kost € 10,= en het feestje start om 00.00 uur.  

 

Zaterdag 

Woodstock (Bloemendaal) is back. Zaterdag kun je lekker marktstruinen met de voetjes in het zand bij MRKT at Woodstock’69. Naast marktkramen is er ook muziek, zijn er leuke activiteiten voor de koters en kun je de hapjes van de nieuwe kaart proeven. De markt is gratis toegankelijk en open van 14.00 tot 00.00 uur.  

Bij een show van Hatseflats Kindermeespeeltoneel in VLLA weet je nooit wat er komt, want alles wordt ter plekke bedacht. Wat wil jij dat we spelen? Een vierkoppige draak in het donkere bos, een treurige burgemeester die stottert of een prinses die prachtig kan zingen? Jij mag zeggen waar het over gaat, en je mag zelfs meedoen! En na afloop van de voorstelling gaan we met z’n allen pannenkoeken eten en tekeningen maken in het Hatseflats sprookjesboek. Hatseflats is het leukst als je tussen de 5 en 10 jaar oud bent. De entree is € 5,= en het duurt van 13.00 tot 14.00 uur. 
 
In de Westergasfabriek vindt zaterdag het WEurope Festival plaats. Debatten, komedie, film, foodtrucks, muziek en nog veel meer. Het festival viert de Europese diversiteit met oa. een muzikale rondreis door Europa. Frans Timmermans, Leon Verdonkschot en Diederik Samsom nemen de presentatie van diverse onderdelen van het festival op zich. De toegang is gratis, maar je moet wel even aanmelden via deze link. 
 
Bij Het Guppies Muziekcafé in VLLA (van 16.30 t0t 17.30 uur) kunnen kids van 3 tot 6 jaar op een speelse manier kennismaken met ritme. Heb jij weleens gedanst als een veertje van een kuikentje? Een muziekinstrument bespeeld? Herfstblaadjes van de bomen geblazen? Regen gemaakt? Zing, dans en speel mee in Guppies Muziekcafé! Kan je of durf je nog niet zingen? Da’s geen probleem. Luisteren, kijken en meebewegen is ook leuk! En je pappa, mamma, oom, tante, buurvrouw of andere oppasser is vlakbij om je aan te moedigen. Reserveer je plek door een mail te sturen aan reserveer@vlla.nl. Een kaartje kost € 7,50.  
 
De afterparty van Het Happy Feelingsfestival vindt plaats bij de Westerunie. Vanaf 23.00 uur kun je je happiness dansend delen. De entree is € 7,=. 

So So Silent Disco Dansi in Waterkant wordt een tof feestje want een grote koptelefoon op je koppie en de fijne vibes daar aan de Singelgracht is het gewoonweg goed toeven. Van 15.00 t0t 23.00 uur en een ticket is € 11,90. 

Zaterdag en zondag 

In de Hallen is het weer lekker Local Goods Market. Shop till you trop, maar dan wel verantwoord en local. Huisgemaakt en handgemaakt. Gratis entree. 

Zondag 

Dit weekend opent Meatless District aan de Bilderdijkstraat. Heel goed nieuws voor alle vega fans. Daarnaast opent er ook een organic pop-up restaurant en een Organic Design tentoonstelling in Dutch Design Hotel Artemis. Duurzaam, eerlijk, gezond en diervriendelijk eten en design staan centraal. Maar carnivoren hoeven ook niet op een houtje te bijten dit weekend want in de Centrale Markthal is het Butchers Heaven. De toegang tot dit festijn kost een tientje en je kunt van 12.00 tot 23.00 uur terecht.  

Voor degenen die niet naar Public Enemy in Paradiso gaan, maar wel van een potje hiphop houden, in Radion is zondag om 22.00 uur een Public Enemy Afterparty. Voor € 12,50 (vvk) kun je Davy DMX (van Public Enemy) en diverse gastartiesten checken. 

 

 

 

 

 

 

 

Happy weekend allemaal! 

Weekendagenda logo

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu