Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 17, 18 en 19 juni 2016

Vrijdag, zaterdag en zondag

Ben jij ook wel eens nieuwsgierig naar wat er schuilgaat achter de prachtige grachtenpanden van Amsterdam. Dit hele weekend kan je lekker neuzen in de mooiste tuinen die Amsterdam rijk is. Want het zijn Open Tuinen Dagen en ik kan je verklappen daar zitten beauties van tuinen bij. Laat je maar eens verrassen. 

Voor het geval je het nog niet gemerkt had, juni staat in het teken van het Holland Festival. Je kunt gratis de talkshow bij Vondel CS bijwonen en er zijn op diverse locaties mooie voorstellingen te zien. Check het programma voor meer info. 

Net als vorig weekend kun je je ook dit weekend weer laven aan de wijn bij Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse bos

Vrijdag

 

Frits houdt van een borreltje en strijkt neer op het Dak van NemoFrits op het Dak wordt geheid een succesvolle vrij-mi-bo. Lekker dansen, een drankje doen en genieten van het uitzicht over Mokum. Wat wil je nog meer?

Vanaf 16:00 uur kun vrijdag naar Roest voor Het Grote Verjaardagsfeestje: 5 JAAR ROEST. Party! 

Tot 03.00 uur vannacht is er weer een openingsfeest bij DOK. Het 10e alweer. Dit keer met DJ Bram Fidder. Gratis entree natuurlijk. 

Ook tot 03.00 uur kun je dansen tot niet meer kan bij The best of New Jack Swing bij het Westergasterras. Lekker back to the nineties. De entree is gratis. 

Club Air heeft Love for my city. Vanaf 23.00 uur kun je voor € 7,50 zien hoe diep die liefde gaat. R&B en eclectische klanken. 

Bij Club Panama draait alles vrijdagavond om Latin Vibes. Dus dansschoentjes aan en lekker los. Voor de entreeprijs van € 6,= hoef je het niet te laten. Het tropische feestje gaat om 23.00 uur van start. 

Zaterdag 

Noorderlicht Café heeft zaterdag een babyfestivalletje: Festifest. Gezelligheid en fijne dj-sets. En uitzicht op het IJ. Prima de luxe. 

In de Melkweg is de tentoonstelling Martijn van de Griendt: ik ben 17 gratis te bezoeken. Martijn geeft een kijkje in het uitgaansleven van 17-jarigen. Hoe chillen ze, hoe feesten ze op school- en huisfeestjes. 

Street art-kunstenaar Banksy is helemaal de man in Amsterdam. Maar liefst op 3 locaties is zijn werk, dat normaal op de muur zit en niet aan de muur hangt te zien. Bij het Moco (Modern Contempory) Museum kun je werk van Banksy naast dat van Warhol zien. Veel overeenkomsten. De entree is helaas wel wat hoog, € 12,50 en met museumkaart maar 10% korting). Wel leuk is dat je er de docu Exit through the giftshop kunt zien. Mooie film over streetart. Bij De Beurs van Berlage is er een expo genaamd The Art of Banksy. Tot en met 30 september kun je hier heel veel werk van Banksy zien. – En als je dan nog niet genoeg hebt kun je bij het Art’otel de expo Street Art Evolution inspired by Banksy checken. 

Bij Foam gaat deze zaterdag een nieuwe tentoonstelling van start en niet de minste: Helmut Newton – A retrospective. Prachtig werk van de fotograaf die de mooiste sterren voor zijn camera heeft gehad. De entree is zonder Museumkaart € 10,=. 

Nog meer kunst: in Loods 6 op KNSM-eiland is een expo te zien: 6 in Loods 6. Vanaf 11.00 uur kun je deze gratis bezoeken. Zes kunstenaars met elk hun eigen discipline (architectuur, fotograaf, beeldend kunstenaar,textiel vormgever en designer) 

Lekker van Van God Los in Paradiso met dj’s 2CV, Sofia Valentine en Chris Stussy. Gewoon even de boel de boel laten. Het is weekend.  

Zaterdag en zondag

Op de NDSM is het weer tijd voor een weekendje rommelen en vintageschatten scoren in de IJ-Hallen. De entree is € 5,= en de markt is buiten dit keer. 

Op het Westergasterrein (Zuiveringshal) kun je ook lekker marktstruinen, snacken en snaaien en kacheltje lam worden (als je wilt) bij de NeighbourFood & Flea Market.  

Heb je zin in een dagje (of een weekendje) in de natuur. Lekker zelf je appeltjes plukken? Ga dan naar Fruittuin van West. Zaterdag en zondag wordt de start van het ‘zelf oogst seizoen’. Kindertheater, live muziek, rondleidingen, speurtochten, zelfoogst, buitenbios, een doolhof voor de kleintjes, kampvuur & veel muziek! De tuin is open van 11.00 t0t 18.00 uur. Er is gratis toegang en gratis parkeren.

Jippie! De Ceuvel bestaat 2 jaar. Deze hidden hotspot met superfijne vibes in Noord is echt de place to be als je van urban, chill en vooral duurzaam houdt. En omdat ze 2 jaar bestaan organiseren ze naast een verjaardagsfeestje ook een Green & Art Fair. Sommige onderdelen van het overvolle en leuke programma over hoe tof duurzaamheid is, kosten geld, maar een aantal zijn ook gratis. 

Zondag

De Vergulde Eenhoorn in Oost viert vaderdag met Ouwe jongens krentenbrood (Vaderdag), een partijtje voor echte mannen. Met echte mannen food en drinks en muziek van Filament. Stoerrrr. 

Verkoop je Prada uit je Lada. Dat is het devies op de kofferbakmarkt bij Blijburg. Het enige dat je nodig hebt is een Lada en wat prada’s of een Volvo en wat oude spijkerbroeken. Reserveer je plekje en hang een dagje de koopman of vrouw uit. Of ga lekker gewoon struinen en genieten van het blik straatmuzikanten dat voor de gelegenheid is opgetrommeld.

In Amsterdam Noord (bij Hotel de Goudfazant en Hangar) trekken Rob en Coen de kofferbakken open voor Rob en Coen’s Kofferbak Markt. En in die kofferbak kun je bijzondere spullen tegenkomen. 

Ben je fan van het zwarte goud (en dan bedoel ik geen koffie), dan kan je zondag lekker vinyl scoren bij de Cruquiusgilde bij For The Record Sunday Market | Vinyl, Food & Art.

Happy weekend! 

Logo RM

 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu