Gastblogs Irene van Gent Portret van een powervrouw

Portret van een powervrouw #1 door Irene van Gent

Het leven is er om gevierd te worden

Vandaag weer een portret van een powervrouw, een vrouw die op haar manier  voor elkaar krijgt wat ze wil. Die weet dat ze bepaalde stappen moet zetten om te komen waar ze wil komen. Iemand die een droom heeft en daar alles voor opzij zet. Die vrouw is Astrid van Bennekom, eigenaresse van Boerderij de Zalm, bed & breakfast, inspirerende groepslocatie en een plek waar mensen weer dichter bij zichzelf kunnen komen in Schalkwijk. Heerlijk in het groen, waar de vogeltjes fluiten en de schaapjes blaten terwijl je rustig aan de dag begint.   

Het was voor Astrid al jaren duidelijk dat ze thuis was in het huis van haar grootouders, de plek waar ze is opgegroeid. Toen de mogelijkheid zich voordeed het huis te kopen, was er weinig wat haar tegenhield. Terug naar Schalkwijk, daar hoefde ze niet lang over na te denken. Ook haar man Wouter zag het helemaal zitten, de droom om van de oude boerderij een plek te creëren waar iedereen zich thuis voelt, dat is de basis van alles wat ze doen. Zij vanuit het creatieve idee, haar gastvrije karakter en omdat ze graag mensen begeleid om beter in zich vel te zitten. Hij geniet van het klussen, wat goed uitkomt want in de oude boerderij is genoeg werk te verzetten.

Altijd als ik Astrid zie, zie ik haar stralende glimlach. Ik vraag me af hoe ze dat toch doet, want haar agenda is overvol met een boerderij die altijd in verbouwing is, een gezin met jonge kinderen, een coachingspraktijk, een goed lopende bed & breakfast en ook nog een aantal freelanceklussen. Ik word al moe als ik het hoor en toch, Astrid lijkt altijd voldoende energie te hebben om het allemaal voor elkaar te krijgen. De kracht om het voor elkaar te krijgen, komt wat mij betreft door haar levensinstelling. Vrijwel altijd als ik haar spreek dan heeft ze iets te vieren. Samen met haar man Wouter viert ze de kleine èn grote dingen in het leven. Er af en toe samen tussen uit gaan en echt tijd voor elkaar te maken. Dat maakt dat ze ook met twee kleine kinderen echt een goed team kunnen vormen. Juist door samen te werken èn samen te vieren krijgen ze het voor elkaar om het drukke leven aan te kunnen en zijn ze zo op elkaar ingewerkt dat zelfs samen klussen geen enkel probleem is. Ze genieten er van om samen aan hun droom te werken. Een droom die ze helemaal zelf creëren, geld van buiten komt er niet in, dus het is steeds weer van belang om nieuwe mogelijkheden te creëren om nieuwe klussen aan te pakken.

En hoe vaker ik er kom, hoe meer er dus ook veranderd. Nieuwe kamers voor de Bed & Breakfast, een ruimte om later grotere groepen te ontvangen en uit de verhalen maak ik op dat ook steeds meer bedrijven de locatie weten te vinden voor bijzondere uitjes en vergaderingen. En dat snap ik maar al te goed. Na een verblijf van twee dagen snap je dat mensen hier komen voor de rust en de stilte, maar ook voor het huiselijke karakter. Je thuis voelen kost hier geen moeite, want aan alles is gedacht. En het voelt ook prettig om in een kamer te verblijven die oude tijden doet herleven.

“Het is inderdaad een lange weg om het allemaal af te krijgen, maar bij elke stap die ik zet om er te komen weet ik waarvoor ik het doe. Ik geniet van de coach en interim opdrachten die ik voor verschillende bedrijven  doe, ook omdat ik weet dat ik met het geld dat ik daarmee verdien weer een deel van de boerderij kan opknappen en een welkom kan creëren. En daardoor komt de droom dichterbij. En is het helemaal onze droom en niet de droom van de bank of een andere geldschieter. Al is het voor grotere uitgaven, bijvoorbeeld een nieuw dak, wel iets waar we naar kijken, maar dan zou ik dit ook meer vanuit crowdfunding willen doen, samen gaan voor een geïnspireerd doel! Door deze beslissing kan ik dicht bij mezelf blijven en doen waar ik in geloof. Doordat ik het nu steeds drukker krijg, moet ik ook andere keuzes maken, meer focus aanbrengen en dat is een nieuwe uitdaging voor me. Vroeger zei ik overal ja tegen, nu is het tijd om nog meer te kiezen voor de dingen die ik wil en die goed voelen.”

Ook Astrid laat me zien dat het mogelijk is je dromen waar te maken. Dat er altijd een weg is om je eigen geluk te creëren en dat je in dat proces kunt bijsturen en aanpassen als je op een gegeven moment ergens anders over denkt.

Het laat me duidelijk zien dat het verwezenlijken van een droom tijd en energie kost, maar dat het ook op een leuke manier kan. Dat de weg naar het eindresultaat net zo leuk is als het eindresultaat. Meegenomen dat het eindresultaat altijd kan veranderen met het verstrijken van de tijd.

Irene van Gent 

begeleiding door mij

Meer weten over Astrid en haar bed & breakfast?

Meer weten over Irene? Neem een kijkje op haar website
Lees hier haar gastblogs voor De Rijke Meisjes
Gastblog Irene van Gent: Creëer het leven dat echt bij je past #1 
Gastblog Irene van Gent #2: Stop je dan met werken?
Gastblog Irene van Gent #3: een weekje op Ibiza
Gastblog Irene van Gent #4: Onthechten maakt vrij
Gastblog Irene van Gent #5: De Rat Race?

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu