Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 24, 25 en 26 juni 2016

Vrijdag 

In Pakhuis De Zwijger Kun je om 18.00 uur naar een gratis optreden van Edward Linger in het cafe. In het kader van de Amsterdam Songwriters Guild kun je elke vrijdag om 18.00 uur naar gratis singer-songwriters kijken en luisteren. En om 20.00 uur is er een interessante lezing In Search of Europe met theatermaker Lucas de Man in Pakhuis De Zwijger. Lucas is op reis gegaan om Europe te vinden. De lezing start om 20.00 uur in de Grote Zaal en de entree is € 12,50. 

Om 19.30 uur kun je in Park Frankendael naar Opera in het Park. Pique dame van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski wordt vertoond terwijl tegelijkertijd deze ook in Nationale Opera & Ballet opgevoerd wordt. Je kunt je eigen picknickkleedjes en lekkere hapjes meenemen en genieten van opera in de openlucht. 

Strandparadijsje Dok viert vandaag haar 11e openingsfeest vanaf 17.00 uur. Illesnoise staat achter de decs. Hopelijk is het vanavond droog. De entree is in ieder geval lekker gratis. 

Frits is vanavond weer een feestje aan het bouwen op het dak van NemoFrits op het dak. Lekker borrel met vet uitzicht op Amsterdam. Vanaf 18.00 uur. 

Roest opent haar deuren en loods voor weer een fijne avondmarkt. Vanaf 17.00 uur kun je weer fijn struinen. De entree is gratis. 

Het weekend begint ook altijd goed bij Edelwise bij Edel/Het Sieraad. Het laatste feestje van dit seizoen mag je eigenlijk niet missen. Tickets zijn een tientje. 

Het Vondelpark Openluchttheater heeft vanavond een mooi dansprogramma in het kader van het It’s Festival. Er zijn maar liefst drie voorstellingen te zien: Winterblues & Do ut des – Urban Contemporary (AHK), Preview Beyond & Before en Untitled – Anne Suurendonk in cooperation with Dansmakers. De voorstelling begint om 20.30 uur. 

Bij Mezrab is vanavond weer een gezellige (en gratis) Improv show. Vanaf 20.00 uur ben je welkom. 

Vanaf 23.00 uur kun je Over the Moon bij de Chicago Social Club. Lekker dansend het weekend in. De entree is €8,=. 

In de Melkweg is een tropisch avondje gepland met Fiesta Macumba. Latin dance en beats. Lekker vakantiegevoel voor maar € 9,=. Het gaat om 23.30 uur van start. 

Zaterdag 

In het Concertgebouw kun je deze middag om 15.00 uur naar het Holland Festival Proms 2016. De tickets zijn beschikbaar vanaf € 10,=. 

Vanaf 13.15 uur kun je bij de Nationale Opera en Ballet naar een bijzondere dansvoorstelling van leerlingen van de Nationale Balletacademie, Het Nationale Ballet en de Junior Company. De tickets kosten € 5,= en de voorstelling duurt 45 minuten. 

In het Vondelpark Openluchttheater is het zaterdagmiddag kinderfestijn met Vet Kindercabaret om 14.00 uur. Uiteraard gratis. s’ avonds word het Openluchttheater omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant. Er zijn gezellige eetkraampjes en je kunt aanschuiven aan bij de gedekte tafeltjes. Wil je een tafeltje reserveren? Mail dan even naar info@openluchttheater.nl o.v.v. Openluchtrestaurant 25 juni en het aantal personen. Om 20.30 uur kun je dan genieten van muziek van Maartje en Kine

In de Hoftuin (achter de Hermitage) wordt een Zomerfeest gehouden. Het begint om 16.00 uur en de entree is € 6,=. 

Het Volkshotel viert haar tweede verjaardag tijdens The Big Date – Volkshotel’s 2nd Birthday. Er zijn allerlei toffe activiteiten te doen met als thema vriendschap. Je kunt jezelf voor schut zetten tijdens de karaoke, met al je vrienden trouwen, een serenade voor je laten zingen in de lift of een sessie seksuele voorlichting voor volwassenen bijwonen in een van de hotelkamers. Dat wordt vast erg leuk! 

De Westerunie houdt een tribute avond voor Michael Jackson: Never forget the legend. De entree is € 12,50 kan je vanaf 23.00 uur weer even fijn ‘moonwalken’.

Panama neemt je mee terug naar de 80’s, 90’s en 00’s. Lekker mee bleren met de classics. Vanaf 23.00 uur en de entree is een tientje.

De Sugar Factory heeft een avondje Galactic Funk voor je in petto. Vanaf 23.59 uur en voor € 10,00 dans je de sterren van de hemel op funky vibes.

Zaterdag en zondag

De Local Goods Weekend Market in De Hallen heeft dit weekend een Happy Holiday Editie. Lekker in vakantiestemming komen terwijl je aan het struinen bent. Dat klinkt echt als een prima uitje voor de zaterdagmiddag. De markt is van 12.00 t0t 17.30 uur open. 

In de Melkweg is de tentoonstelling Martijn van de Griendt: ik ben 17 gratis te bezoeken. Martijn geeft een kijkje in het uitgaansleven van 17-jarigen. Hoe chillen ze, hoe feesten ze op school- en huisfeestjes. 

Houd je van vega? Dan kun je naar Lab111 want daar is dit weekend een vega pop-up. Culinair, veganistisch genieten van 5-gangen menu

Zondag 

De Pure Markt strijkt neer in Park Frankendael zondag. Even je ambachtelijke boodschapjes scoren. Vanaf 11.00 uur is de markt open. 

De Tolhuistuin is zondag het toneel van het jaarlijkse filosofiefestival Mag het Licht aan? Het festival is een playground voor omdenkers en levenskunstenaars. Je kunt onder andere interviews bijwonen met levenskunstfilosoof Joep Dohmen. Er is muziek, veel culinair vermaak, er zijn diverse creative workshops en jazz-zangeres Karsu treedt op. De entree is € 25,=. 

Zondag viert Thuyskamer dat ze 2 wordt! Van 16.00 t0t 19.00 uur ben je uitgenodigd voor een drankje bij deze superleuke conceptstore. 

 

In het Vondelpark Openluchttheater is zondag om 12.00 uur een optreden van de legendarische fado-zanger Fernando Lameirinhas. Om 15.00 uur gevolgd door Rivers, een country, folk, bluegrass band met poppy invloeden. Actrice en zangeres Jelka van Houten treedt om 16.30 uur op. 

Happy weekend! 

WeekendagendaPalm

 

 

 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu