Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 8, 9 en 10 juli 2016

Vrijdag, zaterdag en zondag

Van 8 tot en met 10 juli is er in Amstelveen een fijn foodtruckfestival Rrollend Amstelveen. Vrijdag start het festival op het Handelsplein om 16.00, zaterdag om 12.00 uur. Beiden dagen duurt het tot 23.00 uur. Zondag kun je smullen van 12.00 t0t 21.00 uur. De toegang is gratis. 

Dit weekend is je laatste kans om World Press Photo 2016 in de Nieuwe Kerk te zien. Een indrukwekkende collectie nieuwsfoto’s van het afgelopen jaar. 

 
Noord is vanaf 8 juli (tot en met 17 juli) het terrein voor het Over het IJ Festival. Overal op het NDSM terrein kun je theatervoorstellingen bekijken. Elke loods en container is een podium voor kleinkunst-, dans- en theatertalent. Meer info vind je hier. De tickets kosten rond de € 20,=, maar er zijn ook gratis events. 

In het Vondelpark Openluchttheater is het hele weekend weer van alles te zien. Er zijn voorstellingen in het kader van Julidans. Zaterdagavond treedt Kasper van Kooten op met zijn show Bonte Avond; voor iedereen die in de in 40 is een feest van herkenning, erg leuk. Zondagochtend treedt een heel tof bandje op: Le Garcon. Funky als hell. De zanger klinkt als Prince. Ze beginnen om 11.30 uur. ‘s Middags staat in het teken van het EK Atletiek, en om 16.30 uur is er een optreden van Niels Geusebroek

Vrijdag 

In de Studio’s in De Hallen is vrijdag een Talentenbeurs. De ideale plek om eens op zoek te gaan naar waar je goed in bent, of je talent achterna te gaan (als je dat nog niet doet). En natuurlijk kun je er netwerken.

Viool, dwarsfluit en trombones, de kinderen uit Indische buurt zullen hun talent laten horen tijdens het Javapleinconcert. Het concert is een samenwerking tussen het burgerinitiatief ‘Klassiek rondom de Klas’ en de Openbare Bibliotheek. Het concert is gratis bij te wonen en duurt van 19.00 t0t 20.00 uur. Als het weer meezit is het concert buiten op het Javaplein, in geval van regen wordt uitgeweken naar de bieb. 

De Tolhuistuin in Noord is echt de perfecte plek om op een zomerse vrijdag het weekend te vieren. De bbq staat vanaf 17.00 uur klaar. 

Bij DOK kun je vrijdag lekker dansen met je voetjes in het zand bij het Extase festival. DJ Phalerieau en Buuf verzorgen de tunes. 

Op het Sajetplein wordt de filmklassieker My Fair Lady in de openlucht vertoond. De entree is gratis, maar om het geluid te horen moet je wel een koptelefoon huren voor € 4,=. De film start om 22.00 uur bij Theater Oostblok. 

In het New York Film Academy Cafe is het vrijdag Brooklyn Night. Vanaf 20.00 uur schuif je aan voor een steak van de bbq en een lekker biertje. De steaks zijn € 5,= en het bier € 2,= (zolang de voorraad strekt). 

Op het plein bij Pakhuis De Zwijger kun je om 22.00 uur naar de film Mavis! (over Mavis Staples) kijken in het kader van IDFA by Night. De entree is gratis. 

Hanneke’s Boom viert een zomerfeest vanavond. Vanaf 22.30 uur kun je gratis genieten van gezelligheid en dansen op de tunes van DJ Miauw. 

 

De Voorhoede presenteert LIFT OFF. En wat een LIFT OFF het gaat worden. Hun eerste feest in VLLA, als kennismaking voor het festival in VLLA op 20 augustus. 
De shuttle wordt voorzien van het into deep soundsysteem van VLLA gekoppeld aan hoogwaardige audioapparatuur zodat geen enkele frequentie en resonantie onervaren blijft.
Line-up: Peer (Voorhoede) vs Nikolai van Zeeland (Redlight Radio/Doka), Rombout & Kiki Toao (Vaaghuyzen), Raoul Fleischmann (Intaenz / Vaaghuyzen), Kwik (Voorhoede / eRRorKREW). De entree is gratis en je kunt van 21.00 tot 03.00 uur lekker los. 

Vrijdag en zaterdag 

Bij De School kun je zowel vrijdag als zaterdag een dansje wagen bij de Club Zomernachten. DJ Speedy J draait tunes tot in de vroege ochtend. De entree is € 15,=. 

Op het dak van het Volkshotel is het vrijdag en zaterdag goed toeven met de Braziliaanse DJ Corysco. De party gaat om 22.00 uur van start. 

Zaterdag 

Roest geeft zaterdag een rock ’n rollfeestje: Rock ‘ n Roest, dus haal die petticoat maar uit je verkleedkist en trek je polkadotje aan. 

In de Kolenkitbuurt kun je zaterdag een kijkje nemen bij mensen thuis. In het kader van Museumstraat Kolenkit zijn er museumstukken (schilderijen, beelden etc) in de huizen tentoongesteld. Arcam, Eye, Foam, De Hortus en NEMO leenden werken uit aan willekeurige mensen in de buurt. De expo is geopend van 12.00 tot 17.00 uur en de entree is gratis. 

Bij Pllek kun je zaterdag naar het Over het IJ Festival. Het reguliere programma en het festivalhart zijn gratis en voor niks te bezoeken. Een festivalbandje is enkel nodig voor het bezoeken van het jonge- en nieuwe makers-programma. Kijk op de site voor meer info. Je kunt bij Pllek de hele zomer elke dinsdag film kijken in de openlucht

Nog meer festivalvertier vind je in Almere waar een aantal jongeren ooit bij elkaar kwamen om samen te genieten van muziek, het strand een BBQ en een kampvuur. Inmiddels is Gestrand een jaarlijks terugkerend strand festival. Het is een breed, authentiek festival op het Almeerderstrand. Het draait om een mix van muziek, theater en beeldende kunst. De toegang is gratis en het meebrengen van eigen eten en drinken is toegestaan. Het begint om 14.00 uur. 

Feria de Amsterdam is het feest voor Spanjefans en flamencoliefhebbers. 
Flamencoschool La Casa Sevillana organiseert voor de vierde keer het festival Feria de Amsterdam: spaanse muziek, dans en eten. Dit keer bij Buurtboederij Ons Genoegen in West. Het begint om 14.00 uur een de entree is € 15,=. 

Vanaf 12.00 uur kun je een feestje meevieren in de Rijnstraat. De Rijnstraat stroomt! viert dat de Rijnstraat eindelijk klaar is. Er is muziek, markt en er zijn kinderactiviteiten. En de straat is een Freezone wat betekent dat creatieve ondernemers een kans krijgen om hier iets moois op te zetten. 

Zondag 

Hou je van tango dansen? Dat kan zondag van 15.00 tot 18.00 uur bij Dansen in het Oosterpark. Gratis entree. 

De Pure Market in het Amstelpark is zondag weer de plek voor je ambachtelijke boodschappen. 

 

 

 
 

Omdat het Fashionweek is staat de Sundaymarket in het Westerpark in het teken van fashion. Er zijn modeshows, kinderen kunnen hun eigen mode ontwerpen in de ontwerpstudio, je kunt je haar funky laten knippen of een hennatatoo nemen. Je kunt marktstruinen van 12.00 t0t 18.00 uur en de entree is uiteraard gratis. 

2015-06-04 18.33.17

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu