Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 15, 16 en 17 juli 2016

Vrijdag, zaterdag en zondag 

Gister is het Food Truck Festival Trek weer neergestreken in het Amstelpark. Met dit heerlijke weer is het daar tot de late uurtjes heerlijk toeven, en onmogelijk kiezen tussen alle lekkere hapjes die de foodtrucks voorschotelen. De entree is gratis. 

In het Vondelpark Openluchttheater kun je het hele weekend terecht voor de mooiste optredens.
– Vrijdagavond staat in het teken van dans. New Dance Studio’s performt om 20.30 uur, om 21.00 uur kun je kijken naar Isabella Stone van Link Dance Company, gevolgd door Ildance / Lee Brummer & Israel Aloni met de voorstelling As is om 21.30 uur.
– Zaterdag is er om 14.00 uur een sprookjesvoorstelling Roodkapje en de Wolf voor kinderen van Het Kleine Theater.  Om 15.00 uur kunnen de koters dan door naar een kinderrondleiding over de koeienweide. In het kader van Club Vondel, is er om 15.30 uur een optreden van Odile. Om 16.45 uur kun je luisteren naar de psychedelische klanken en de bijzondere stem van Groa. ‘s avonds is het weer traditioneel tijd voor een stukje cabaret. Om 20.30 uur legt Pepijn Schoneveld uit dat het morgen opklaart. Om 21.00 uur neemt Eva Crutzen het grappenstokje over.
– Zondag kun je om 12.00 uur naar chansons van schoonheid en troost luisteren. Om 12.30 uur treedt het Amsterdams Andalusisch Orkest op. Om 15.00 uur is Linda Schone aan de beurt om haar mix van Nederlandse hiphop, oude pop en soul te laten horen. Daarna is een van de Nederlandse hip hop koningen aan de beurt: Diggy Dex. Om een beetje in de vrolijke stemming te komen: check hier een van mijn lievelingsliedjes van Diggy: https://youtu.be/IyFoeGgVLvc. 

Op de NDSM-werf is dit weekend nog het ultracreatieve Over het IJ festival. Een prima plek om je weekend door te brengen. 

A Retrospective van Helmut Newton is nog tot en met 4 september te zien in Foam. Newton is bekend van zijn mode- en naaktfoto’s. Check it out. 

In het Tropenmuseum kun je nog naar de expo Rhythm & Roots. Over muziek. Met een ziel. Inspirerend. 

Bij Mediamatic (Dijkspark) kun je naar Deconstructing Systems: a Car. Ze gaan hier een Fiat Panda uit elkaar halen met als doel ingewikkelde systemen beter te leren begrijpen. Iedereen mag komen helpen met sleutelen en ‘s avonds is er een lezing van kunstenaars, filosofen en schrijvers. Het project duurt het hele weekend en is gratis te bezoeken. 

De Buurtcamping bij het Sloterpark is een klein kampeerfeestje waar je tot en met 17 juli lekker vakantie kunt vieren. Ook als je niet je tent opzet, kun je toch meegenieten. 

Vrijdag 

De Asielzoekmachine is een expo van 7 kunstenaars waarin ze hun visie tonen op het  asielbeleid. Alle stappen in de procedure komen in kunst aan bod; aankomst, procedure, verblijf, uitgeprocedeerd, vertrek en onderweg.Bezoekers kunnen zelf ook hun mening geven met de Asielzoekmachine-Do-It-Yourself-tentoonstelling. De expo is gratis te bezoeken in de Melkweg Expo.

Restaurant BAUT heeft een nieuwe plek gevonden om lekkere gerechten te presenteren. Vrijdag opent Baut & Dreesmann. Yep, in de voormalige V&D. 

Het dakterras van de Stadsschouwburg, ook wel het Bordes van Ajax genoemd, heeft weer een leuke nieuwe tijdelijke bestemming: De Leidsetuin. Het pop-up terras is vrijdag de perfecte plek voor een vrij-mi-bo, zaterdag voor een bbq en zondag kun je er naar jong talent luisteren. 

Zin lekker vega buiten eten? Dat kan bij De Langste Vegetarische Tafel op het Museumplein. Naast gezellig eten met 1900 anderen wordt en passant ook nog een wereldrecord verbroken. Als je zeker wilt zijn van een plekje aan de tafel, reserveer dan nog gauw even. Het begint om 18.00 uur. 

Housen op de vrijdagavond kan vanaf 20.00 uur bij Technic Fabrique bij het Westergasterras. Daniel Zuur en Jayzo staan achter de draaitafels. De entree is gratis. 

Bij Pakhuis De Zwijger kun je om 22.00 uur naar Openlucht Cinema. IDFA by Night: Presenting Princess Shaw. De entree is gratis. 

In Canvas is het vanaf 22.00 uur Zomeravond. Gratis. En niet alleen deze avond, maar elke vrijdag en zaterdag in juli en augustus. Op het dakterras. Beter. Deze avond met Gratts & Juliano en morgen en komende week weer met andere dj’s. 

Als je toch in Oost bent kun je nog wel even langs bij Roest ook. Daar staat The D achter de Decks. Gratis entree en vanaf 22.00 uur. Disco met een hoofdletter D. 

In je pyama dansen? Dat kan hoor. Op Ruigoord is niets te dol. Liefhebbers is een feestje waar je lekker los kunt in je negligee. Er zijn diverse dj’s en live-acts. In slaap vallen is geen optie. Het begint 18.00 uur en duurt 08.00 uur. De tickets kosten € 17,50. 

Vrijdag en zaterdag 

In het Vliegenbos in Noord kun naar Weerwolven. In drie voorstellingen van Improvisatietheater Placebo beleef je een avontuur waarbij allerlei verdwijningen, moorden en andere vreemde dingen plaatsvinden in het dorpje Wakkerdam. Vermoedelijk zijn weerwolven de daders. Het publiek krijgt de taak om uit te vinden wie deze weerwolven zijn. De locatie is Meeuwenlaan 138 en de entree is gratis. 

Zaterdag

Lekker rommelmarkten kun je zaterdag bij Lola Rommelt vanaf 10.00 uur. Bij Lola Luid. Entree is gratis. 

Waterkant en Chicago Social Club organiseren dit jaar voor de tweede keer  The Social Garden! In Sportpark Riekerhaven kun je lekker met je voetjes van de vloer want diverse dj’s draaien fijne grooves. Het feest duurt van 12.00 tot 23.00 uur en een ticket kost € 32,50. 

Techno feestje A Day At The Park 2016 vindt zaterdag plaats in het Amsterdamse Bos. Grote dj’s en een fijne vibe kun je hier vinden. En daarnaast ook nog eens lekker eten. De tickets kosten € 49,=. 

Bij Roest kun je zaterdag gratis naar Funkalicious invites Zick Zack Soundsystem. Voetjes in het zand en dansen maar. Funky stuf. Dit betekent funky beats en gratis entree!

Zaterdag en zondag 

Het Kwaku Summer Festival in Amsterdam-Zuidoost in het Nelson Mandelapark betekent vier weekenden lang muziek, dans, eten en drinken en cultuur. De line-up is leuk en qua eten heb je keuze uit 100 kraampjes. Entree is € 5,=. 

Als je van chocolade houdt dan wil je de eerste editie van Festella niet missen. Choco en muziek. Fijne combi. Er zijn ook veel activiteiten voor het geval je schuldig voelt over al die calorieën. De tickets kosten € 12,= en het festival is van 13.00 t0t 23.00 uur. 

Geluksroute spreidt zich uit over heel Nederland. Op allerlei plekken kun je geluk vinden bij geluksbrengers. Dit weekend is de Geluksroute Heiloo. Voor meer informatie en wat er allemaal te beleven valt kun je even op de site kijken.  

Zondag

Razmataz heeft een alternatief voor Zilte Zondag bedacht: Gamba Gang. Gamba’s voor  € 1,= per stuk, door jou uitgekozen en vers voor je gegrild. 

Bij Hannekes’s boom is het om 15.30 uur weer tijd voor live muziek met de pop/rock formatie Still Mode. Gratis. 

Roest staat in het teken van Soul Supreme. Vanaf 16.00 uur. Gratis dansen. 

Bij Woodstock Bloemendaal is zondag een fijne beachparty: Festifest aan Zee. Zon, zee, strand en fijne vibes en tunes. Wat wil je nog meer? Een ticket is € 15,=. 

De RC Kofferbak Markt op de Aambeeldstraat is deze zondag the place to be voor rommelmarkt liefhebbers. Lekker struinen.  

En als je nog niet uitgemarktstruind bent dan zijn er nog genoeg alternatieven. De NeighbourFood & Flea Market bij de Westergasfabriek en de Museum Market bij het Museumplein. En in het Amsterdamse bos vindt je de Pure Markt

Happy weekend!!! 

WeekendagendaPalm

 

 

 

 
 
 

 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu