Gastblogs Maartje Grond en Daniel Maissan Wat maakt jou rijk?

Wat maakt ons rijk?

Daniel Maissan en Maartje Grond van ‘Wander the World With Us’ – reizen vanaf september 2016 de wereld over om verhalen te maken. Universele verhalen, die individueel worden gedragen. Tot dat ze verteld worden. Dan worden ze gehoord, gezien of gelezen. Ze verbinden en worden vanaf dat moment door meer dan één gedragen. 

Daniel Maissan deelt zijn kijk op de wereld middels beeld. Vanuit nieuwsgierigheid en een verlangen om ‘erbij’ te zijn. Daniel reist al meer dan 20 jaar de wereld over om alles wat hij tegenkomt vast te leggen. Zelf noemt hij het dwalen: kijken naar wat er op zijn pad komt en onbevooroordeeld waarnemen. Zonder kaders. Hij is betrokken, maar de cameralens creëert ook afstand. Dat maakt hem onderdeel van de situatie, maar ook weer niet. Daniel heeft een aanschouwende kracht die hem in staat stelt om de situatie vast te leggen zoals hij die aantreft, zonder censuur of inkleuring. Het pure beeld.  
 
Maartje Grond doorleeft het leven schrijvend. Alles wat ze meemaakt, voelt, denkt, bevraagt en creëert komt tot uiting in geschreven woorden. Ze is van nature erg nieuwsgierig naar wat anderen beweegt, waarom mensen doen wat ze doen en welk verhaal ieder individu bij zich draagt. Met haar afgeronde opleiding Toegepaste Psychologie en een talent voor het stellen van vragen, vindt ze dan ook haar weg in het afnemen van diepte-interviews. Ze geniet ervan om precies de juiste sfeer te creëren én daarbij de juiste vragen te stellen, zodat de geïnterviewde zich opent en zijn of haar verhaal deelt. Daarna ziet ze het als een eervolle uitdaging om alle input te verwerken in een geschreven portret.
 
Maartje en Daniel: “Onze rijkdom is de onuitputtelijke hoeveelheid verhalen, die wij mogen vastleggen. Daarbij is onze openheid naar onszelf, elkaar en alle mensen om ons heen misschien wel onze grootste rijkdom. Ieder mens, ongeacht de plek waar iemand geboren wordt, in gelooft of het uiterlijke jasje, is de moeite waard om naar te luisteren”. 
 
“We gaan middels geschreven woorden, beeld en audio we zoveel mogelijk mensen – letterlijk of virtueel – mee op reis nemen. Daarbij geloven wij in onvoorwaardelijk delen, dus alles is open. Vrij om te lezen. Vrij om te volgen. Vrij om mee te denken en vrij om mee te doen!”
 
De komenden tijd doen Maartje en Daniel regelmatig verslag van hun plannen, ook op het blog van De Rijke Meisjes. Wil je meer weten, kijk dan even op hun website Wander the World With Us.  
 
Woensdag kun je deel 1 lezen van hun blog. 
 
DM-samen-L1050665-Edit-2

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe