Lijstjes Zomertips!

Keep it cool: de beste stadsstrandjes en chillplekken in Amsterdam

Als de temperaturen tropische vormen aannemen dan snak je naar wat verkoeling. Lekker in de Caraïbische modus (relax man….) en met de voetjes in het zand of bungelend in het water op een van de fijne stadsstranden en chillplekken die Amsterdam rijk is.

We zetten ze even voor je op een rijtje:

Blijburg is groot geworden en heeft veel strand voor de deur. Wat heerlijk dat we de komende zomers dus kunnen genieten van het zand aan onze voeten, een live muziekje, kofferbakmarkt en de fijne vibe die hier hangt. Een klein paradijsje.

Iets dichterbij en zeer goed toeven: het strand van Amsterdam Roest. Eigenlijk altijd wel iets leuks te beleven op deze toffe plek in Oost.

Sinds een maandje open, maar nu al bij veel mensen favoriet: Dok in de Houthavens. Omdat het dichtbij de stad is en je je er toch lekker buiten waant. Strand en een fijne sfeer, koud drankje in de hand. Wat wil je nog meer?

Geen echt strandje, maar wel een plek waar je een frisse duik kunt nemen en het altijd fijn chillen is: Hannekes Boom. Het is hier lekker ongedwongen, gekleurde kampeertafels, een dakterras, biertje van de tap, schommelen met uitzicht op Nemo.

Verscholen achter de Q-Park garage aan de Marnixstraat ligt dé hotspot van Amsterdam: Waterkant. De kade is net te hoog om je voetjes in het water te kunnen doen, en het water zal ook niet al te fris zijn, maar verder is hier wel instant vakantiegevoel met exotische biertjes en lekker met je voetjes over de rand van de kade hangen.

Bij het Westergasterras in het Westerpark kan je op de fatboys bij het watervalletje toch wel echt goed genieten van de zomer. Ook zijn er schaduwplekjes op het terras waar lekkere loungebanken zijn.

Café De Ceuvel is een ultieme chillout zone, waar je ook nog eens je voetjes in het water kunt doen. En verder lekker bij elkaar geraapt meubilair, hangmatten, opengezaagde vissersboten etc. Topplek.

En waar je natuurlijk ook zeker heen moet in Noord is Pllek. Heerlijk uitkijken over het ij, naar de bootjes, terwijl je nipt aan je witte wijntje. Oja, en openluchtbioscoop en yoga en nog veel meer leuks. 

Het park is natuurlijk ook een prima plek om wat verkoeling te zoeken. Amsterdam telt veel parken, waaronder het Vondelpark, Westerpark en het Oosterpark (dat momenteel gerenoveerd wordt, maar deels alweer open is). Andere stadsparken zijn zeker ook de moeite waard. Zoals het Flevopark waar je ook kunt zwemmen, het Rembrandtpark, het Gerbrandypark, het Sarphatipark en het Erasmuspark. Stuk voor stuk mooi aangelegde groene oases in de stad. In Noord vind je het Vliegenbos waar je ook kunt kamperen. Het Amsterdamse Bos is het mooist. Het is zo’n groot en gevarieerd park, er is echt voor elk wat wils. Je kunt er kanoën/roeien, picknicken, paardrijden, wandelen en volop chillen. Voor een hapje en een drankje kun je kiezen uit diverse mogelijkheden, van grand-café, paviljoen tot boerderij Meerzicht waar je pannenkoeken kunt eten.

Buiten de ring hoef je je ook niet te vervelen. Rond de Sloterplas in Nieuw West kun je sportief helemaal losgaan. Wandelen, joggen, skaten, fietsen, gebruik maken van de fitnesstoestellen. Er is een discgolfparcour, een kinderboerderij, twee watersportcentra en, over water gesproken, natuurlijk het bekende Sloterparkbad.

Mooie spot aan de Sloterplas is Hotel Buiten. Hier kan je uren vertoeven, beetje zwemmen of pootje baaien en genieten van rust en uitzicht over het water.

Het komt misschien niet direct in je op maar aan de Gaasperplas (Zuid-Oost) is het bij hittegolven goed toeven. Je kunt hier niet alleen zwemmen, maar ook kanoën, surfen en duiken.

De Nieuwe Meer is een ideale plek voor mensen die in West en Zuid wonen. Je hebt hier naast diverse grasveldjes ook heerlijke zandstrandjes en het is hier ook prima vertoeven met de kids.

Veruit de beste locatie om lekker te genieten van het warme weer en toch het hoofd koel te houden is ‘t Twiske. Het is vanaf de NDSM-werf nog een minuut of tien fietsen naar Landsmeer of Oostzaan, maar zodra je de molen aan het begin van het natuurgebied ziet, ben je op vakantie. Er zijn diverse strandjes, je kunt een kano huren, of gewoon een rondje om het meer fietsen of skaten. De natuur is gevarieerd, bos, strand, riet, weilanden met koeien. Bij Paviljoen Twiske kun je terecht voor een heerlijke lunch en koele drankjes, en een prachtuitzicht over het water.

Check ook nog even ons terrasjeslijstje. En tips zijn altijd welkom! Kom maar door met jouw lievelingschill plek in Amsterdam en omgeving!  

Happy summer!

IMG_2888

Heb jij nog goede tips voor op dit lijstje? Kom maar door! Zet ze in een reactie hieronder of mail ze aan rijkemeisjes@outlook.com.

 

 

Vergelijkbare artikelen

4 Reacties

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 17, 18 en 19 juli |
  17 juli 2015 at 12:48

  […] zonnetje op zaterdag (volgens de weersverwachting) zullen we jullie ook onze terrasjestips en coole stadsstranden/chillplekken niet onthouden. Check de lijst eens en laat ons weten wat jouw favoriete stekjes in de stad […]

 • Reply
  Oregano
  16 juli 2015 at 21:08

  In dit rijtje mag Pllek toch eigenlijk niet ontbreken?

  • Reply
   derijkemeisjes
   16 juli 2015 at 21:54

   Oregano, heb je een punt! Pllek ontbreekt gelukkig verder op geen enkele agenda of lijst die we maakten over hotspots in Amsterdam :-).

 • Reply
  De Rijke Meisjes Weekendagenda 10, 11 en 12 juli |
  10 juli 2015 at 09:58

  […] bij Pllek hangt. De entree is gratis. En met 27 graden wil je misschien ook wel gewoon lekker een stadsstrandje of chillplek in Amsterdam opzoeken. We hebben een mooi lijstje voor je samengesteld. Fijn met de voetjes in het zand of in […]

 • Voeg een reactie toe

  Menu