Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 22, 23 en 24 juli 2016

Vrijdag, zaterdag en zondag 

In het Amsterdamse Bos theater kun je naar een bijzondere voorstelling van Romeo en Julia.
Met acrobatiek, theater, muziek en een atypisch decor. Heerlijk om op zo’n zwoele avond naar het buiten theater te gaan. Vrijdag en zaterdag van 21:00-23:00, de entree is € 16,50.  

Nog meer cultuur: De expositie over David Bowie in de Eduard Planting Gallery is geopend. Tot en met 27 augustus kun je bijzondere foto’s van Bowie zien. Bij Foam kun je nog naar A Retrospective van Helmut Newton

Dok Amsterdam viert haar 13e openingsfeest. Vanaf 17:00 uur kun je lekker dansen met de pootjes in het warme zand. Cocktail in de hand. Gegarandeerd vakantiegevoel. 

Roest heeft de kraampjes weer opgesteld voor een zwoele Avondmarkt. En er is sprake van More Bounce; extra dj’s en dus een swingend shoppingavondje.  

Pop Ya Collar: Destiny’s Child Special XXL in Paradiso zorgt ervoor dat je even lekker uit je dak kunt vanavond. 

Bij Noorderlicht gaat het er Indiaas aan toe met de Bollywood Disco. De entree is een tientje en het feestje duurt van 22.30 t0t 04.00 uur. 

De Mooi Weer Bar (in de Kromhouthallen) opent alleen haar deuren als het boven de 20 graden wordt. Dit weekend dus gegarandeerd open. Van 14.00 tot 20.00 uur. Dat is tof borrelen met uitzicht op het IJ. 

Zaterdag 

Bij Dok Amsterdam gaat het zaterdag los vanaf 15.00 uur bij het Gin and Tonic & Bloody Mary Festijn!

Rooftop Movienights van Floor17 vertoont zaterdagavond Intouchables. Een prachtfilm die je echt gezien moet hebben. 

Om 19.00 uur gaat de PrideWalk van start in het Vondelpark. De kleurrijke route loopt naar de Dam. Voordat de PrideWalk van start gaat kun je bij het Vondelpark Openluchttheater genieten van heel veel live muziek bij Roze Zaterdag. Oa. O’g3ne, Jenny Lena, Gare du Nord en Anita Meijer treden op.  

Canvas op de 7e organiseert het 22fest 2016 afterparty. Mocht je geen tickets voor het festival hebben, dan kan je hier nog even heel goed sfeerproeven. 

Zaterdag en zondag 

Struik op de IJ-Hallen verkoopt al zijn gevonden voorwerpen van alle feestavonden voor € 1,= per item. Er valt veel te scoren. Van jassen tot sjaals, zonnebrillen en tassen. En als je toch bij de IJ-hallen bent kan je natuurlijk even lekker marktstruinen. 

Het Viva Las Vega’s Festival in De Hallen heeft voor vegetariers en vegan liefhebbers alles wat je maar kunt bedenken. Lekker proeven. Het festival is gratis. 

Bij Beeldend gesproken in De Hallen is een expo van fotografe Petra van Velzen. Haar fototentoonstelling Gender Free Zone opent zaterdag en laat de diversiteit (en de schoonheid van gender) zien. De expo is van 10.00 t0t 17.00 uur gratis te bezoeken. 

Zondag 

Bij Hanneke’s Boom kun je gratis luisteren naar FOLK by Max Poolman. De entree is gratis!

Bij Noorderlicht is het zondag vanaf 12.00 uur weer tijd voor het jaarlijkse minifestival Baby Burn. Er zijn geen tickets, geen hekken, geen budget, geen koekeloerders, alleen deelnemers. Iedereen die nar dit festival komt neemt iets mee om te delen met andere deelnemers. Snacks, eten, drinken, een lid, een workshop of een performance. Of iets heel anders. De vibes zijn fijn en het festival is altijd verrassend. 

Floor 17 draait zondagavond Sex and the City. Lekker met de meiden heengaan. Gezelligheid. 

Disco Dolly sluit zondag af met Sloppy Sundays en DJ Phalerieau. 

Bij broedplaats De Ceuvel kun je deze zomer genieten van Films aan het water. Deze zondag is Shirley, Visions of Reality, te zien. een film waarin dertien van schilderijen van de Amerikaanse fotograaf Edward Hopper tot leven komen. De film begint om 22.00 uur. Een ticket kost € 5,=. 

Happy weekend!!! 

IMG_3609

 

 

 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu