Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 5, 6 en 7 augustus 2016

Vrijdag, zaterdag en zondag 

Dit weekend kun je weer heerlijk struinen langs foodtrucks en smikkelen en smullen terwijl je geniet van goede live artiesten bij Amsterdam Kookt. Dit populaire foodfestival nestelt zich net als vorig jaar van donderdag tot en met zondag op de NDSM-werf. Eefje de Visser, Lucky Fonz III en Van Dik Hout zullen er optreden. 

Tot en met 13 augustus kun je op het Stenen Hoofd naar Pluk de Nacht. Altijd leuk om met je dekentje in je ligstoel naar een mooie film te kijken onder de sterrenhemel. De film start om 21.00 uur en toegang is gratis. 

Dit weekend is je laatste kans om lekker te feesten bij het Kwaku festival in Zuid-Oost. Het festival biedt naast toffe muziek, heerlijk eten en allerlei andere activiteiten.  

Vrijdag 

Bij de Amstelkerk op het Amstelveld is er de HeBiHo vrijmibo. Gezelligheid troef vanaf 16.00 uur. 

Bij Brug 34 is er een HeBiHo Disco to disco feest van 18.00 tot 03.00 uur. Brug is een toptentje dus als je van een gezellig feestje houdt, zeker even gaan checken. 

Er zijn een aantal leuke nieuwe hotspots geopend die je dit weekend kunt gaan checken. Soi74 in De Pijp serveert Thai street food. Tinner en Petit Deux zijn twee leuke nieuwe brunchtentjes. 

Het is heerlijk weer dus je kunt ook een avondje gaan chillen bij De Leidsetuin. Boven, op het balkon van de Stadsschouwburg, kun je donderdag tot en met zondag terecht voor een stukje loungegebeuren, een pubquiz, dansen of een high tea/sunday roast. Vanavond kan er weer gedanst worden want jong DJ talent staat echter de decks. 

Bij Mezrab aan de Veemkade is het weer comedy night vanavond vanaf 20.00 uur. Zoals altijd is de toegang gratis. 

Canvas organiseert weer een fijn dansavondje: Zomeravond met Elroy Vanderley. Gratis entree en los vanaf 22.00 uur. 

VLLA op Vrijdag betekent heerlijk huiskamerhousen en dubtechno-en met !nertia, Analogue XD, Greyhound, Barba Roja, Amadeus von tutuianu, Diserat, Alvarez van turbo. en VJ Dr. Imago. Thuis koken hoeft niet, want er is weer een BBQ in de VLLA-tuin, bring your own food! Jij neemt je worstjes, visjes of tofuburger en je favoriete sausjes of ander lekker eten mee, VLLA zorgt voor de rest. Lekker makkelijk, want het is VLLA op Vrijdag! Gratis entree.

In het kader van EuroPride zijn er natuurlijk diverse feestjes. Bij Snappers op de Reguliers kun je van 17.00 t0t 06.00 uur naar Shine diamond like a bright. Een openminded feestje waarvan de toegang gratis is. Poenies & Pride gaat los van 22.00 tot 03.00 uur bij Waterkant. Ook hier is de toegang gratis. Prik organiseert een Pride Straatfeest van 18.00 tot 00.00 uur. Op het Rembrandtplein is een Genderblender party, van 18.00 tot 00.00 uur. De toegang is gratis. Uiteraard is het ook op de zeedijk straatfeest. Ook van 18.00 tot 00.00 uur en gratis entree. De Stopera en Amstel zijn ook het toneel van straatfeestjes waar je vanaf 18.00 uur lekker uit je dak kunt. Traditioneel is er bij het Homomonument op de Westermarkt ook een goed feestje vanaf 18.00 uur en heeft Lellebel een Dragshow straatfeest op de Utrechtsestraat. 

In het Vondelpark Openlucht theater kun je naar de film. Gratis en voor niks vanaf 21.45 uur. Vooraf is er een dansvoorstelling. 

Zaterdag 

Zaterdag kun je weer genieten van vrolijkheid, muziek en pracht tijdens de Canal Parade. De boten varen via het Westerdok over Prinsengracht, de Amstel, de Nieuwe Herengracht naar het Oosterdok. Het feest begint om 13.00 uur en duurt tot 18.00 uur. 

Ondertussen of daarna kun je naar Het Amstelveld om te dansen tot 00.00 uur. Of naar Gay Old Town op de Zeedijk, Prik Pride Straatfeest, de straatfeesten bij de Stopera en aan de Amstel, het Homomonument, en bij Café Lellebel

Een genadeloos lange zomerspecial, binnen en buiten, in de leukste villa van Amsterdam! Dat is Villa Kabelbont in VLLA. Met Villa Photobooth, old school spelletjes, facepaintings, lichtshows, open bbq (bring your own food), Mesa’s Feelgood Typemachine, een lounge & chill area en nog veel meer vermaak en vertier. Line-up: Olivier Weiter (3 HRS set), Wilffert, South District, Mitch de Klein, Los Dos, Marcel Bruist, Sander Dellariva. Als je snel bent, haal je je kaartje nog voor 15 euro in de voorverkoop, anders zijn er ook nog wat kaarten aan de deur bij VLLA. Het feest duurt van 16.00 – 06.00. 
 
In Amsterdam barst het deze zomer van de openlucht bioscopen. Het Ketelhuis vertoont elke zaterdagavond vanaf 22.00 uur een gratis film in de buitenlucht. Dit keer is dat de Spaans Nederlandse film Johan Primero. De film vertelt het verhaal van Johan, die in navolging van zijn vader elke dag vijftien rondjes rond het stadion Camp Nou van FC Barcelona rijdt. Hij weet zeker dat als hij dat niet doet, de club zal verliezen. 
Bij Amsterdam Roest wordt zaterdag een feestje gevierd ter ere van het nieuwe album van hiphopartiest Frank Ocean. De entree is gratis. 

Zondag

Dok steekt zondag de bbq’s aan voor een heus BBQ festival. Voetjes in het zand en genieten maar. 

Met je bikini in de hottub op het dakterras van het Volkshotel terwijl je geniet van live muziek? Zondag vanaf 12.00 uur kan het weer bij Badplaats Summer Sessions. Gratis. Neem een handdoekje mee en trek je mooiste bakpakkie aan. 

Bij de Tolhuistuin is zondag vanaf 16.00 uur weer een nieuwe editie van Brood & Spelen. Twee singersongwriters van de Herman Brood Academie treden op in een intieme setting. De entree is gratis. 

De zondag is niet af als er niet gemarktstruind kan worden natuurlijk. Van 12.00 tot 18.00 uur kun je terecht op de inmiddels welbekende Sunday Market op het Westergasterrein

Als je van live muziek en een goed feestje houdt, mag je Temtempies zondag in het Vondelpark Openlucht theater niet missen. Vanaf 16.30 uur gaat het dak er spreekwoordelijk vanaf. Om 12.00 uur kun je overigens terecht voor klassieke muziek met de finalisten van het Conservatorium Concours

Gallerie Ron Mandos verzamelde het mooiste werk van alle afstudeerders van kunstopleidingen in Nederland voor een hele bijzondere overzichtstentoonstelling. Je kunt dagelijks een gratis kijkje gaan nemen van 12.00 tot 18.00 uur aan de Konijnenstraat 16A.  

 
 

Op het Rembrandtplein kun je zondag 14.00 tot 22.00 uur nog even je dansschoenen voor het afscheidsfeest van EuroPride. Conchita Wurst, je weet wel, is ook van de partij. 

In de Uitkijk vertonen ze Zomergasten op een groot scherm onder de naam Bioscoopgasten. Zondag kun je kijken naar het gesprek tussen Thomas Erdbrink en schrijver en kritisch programmamaker Arjan Lubach. Voor een tientje heb je een hopelijk interessante avond en een glaasje prosecco en wat bijbehorende hapjes. 

539443_10151051556447747_1929769820_n 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu