Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 12, 13 en 14 augustus 2016

 

Vrijdag, zaterdag en zondag

Tien dagen lang zijn de Amsterdamse grachten het toneel van het Grachtenfestival. Musici uit de hele wereld spelen klassiekers van formaat. Voor de koters is er een speciaal programma. Het festival duurt van 12 tot en met 21 augustus. Vanavond om 21.00 uur is de feestelijke opening op de Kloveniersburgwal bij het Compagnietheater.

Theaterfestival de Parade in het Martin Luther Kingpark is elk jaar weer must visit festival. Van 12 tot en met 28 augustus kun je genieten van ruim honderd theater- dans- en mime- en muziekvoorstellingen. Het Parool heeft 5 paradepaardjes op theaterfestival De Parade voor je. Tot 16.00 uur is de toegang tot het terrein gratis, daarna betaal je € 7,50. Vrijdag opent het festival haar deuren om 18.00 uur. 

Het Landjuweel Festival in kunstenaarsoase Ruigoord is een van de meest bijzondere festivals van het jaar. “Drink, dans en lach mee met het universum.” Zaterdagavond kun je een tour langs diverse beelden die staan opgesteld krijgen. Het festival duurt tot en met maandag 15 augustus en een ticket heb je vanaf € 15,=. 

Bij broedplaats WOW kun je vrijdag naar een conceptueel kunstproject van Morgane de Klerk: Dance Like a Tree, waar kostuums van hout en boomschors centraal staan. De entree is gratis, en het project is tot 18 september te zien. 

Hopelijk blijft de regen een beetje uit, want openlucht films kijken in de regen is niet heel comfortabel. Maar Pluk de Nacht is sowieso tof en nog tot en met zondag te bezoeken. 

Vergeet niet de agenda van het Vondelpark Openluchttheater te checken. Er is altijd zoveel leuks te doen. 

Vrijdag 

Mocht de wereld na 12 augustus vergaan, dan kun je vrijdag bij De Marktkantine nog even losgaan bij Last Night On Earth. De line-up bestaat enkel uit live harde rockmuziek. Rock-on! 
Het festijn begint om 23.00 uur en een kaartje kost € 15,=.

Waterkant bestaat twee jaar en geef vrijdag een fijn feestje: Friyari Waterkant. Heerlijk chillen met een Parbo biertje in de hand, genieten van wat Surinaamse hapjes onder de vrolijke lampionnetjes. 

Bij De Vergulden Eenhoorn verscholen tussen het groen aan de prachtige Ringdijk vindt het Vergulden Zomerfeest plaats. Er zijn relax en hangoutplekjes, er is sangria, chef Arie staat achter de BBQ en de mannen van Filament draaien fijne tunes met hun Vinyl Mobile. Er is Silent Disco en vanaf 16.00 uur tot in de vroege uurtjes ben je welkom. Nu het zomerweer nog…

Zaterdag 

In de Westerkerk kun je tot en met 19 augustus genieten van gratis lunchconcerten van de Solisten van het Prinses Christina Concours. Dit weekend zijn de cellist Dominique Bos en Camiel Lemmens  aan de beurt. Het begint om 13.00 uur. 

Het Vondelpark Openluchttheater presenteert Buitenspelen: Zonnevlam. Dit is een theatercursus voor jongeren die zaterdag om 12.00 uur een gratis voorstelling zullen geven. 

Festival The Brave in De Tuinen van West heeft pure ambachtelijke muziek van singer-songwriters in de line-up staan. Er is een groot kampvuur en de vibes zijn fijn. 
Het begint zaterdag om 13.00 uur en een ticket kost € 15,=.

Je kunt zaterdag ook lekker struinen bij MRKT at Woodstock’69 op het Bloemendaalse strand. Van 14.00 t0t 00.00 uur. Gratis entree. 

In het Sloterpark kun je zaterdag dansen bij het Loveland Festival! De tickets zijn niet goedkoop maar dance liefhebbers is dit een tof feestje. 

Appelsap Fresh in het Flevopark is een top hip hop partij, waar je als echte liefhebber niet kan wegblijven. De unofficial Appelsap after vier je bij Bar BasquiatBassline in Paradiso is de official afterparty. 

Stekker in het Park is een van de leukste feestjes in Utrecht. De muzikale ontdekkingstocht in het mooiste park van Utrecht: De Voorveldse Polder belooft weer tof te worden. De line-up is fijn met oa Steve Rachmad, Colin Benders, Pitto en vele anderen. Een ticket kost je € 32,=. 

Bring A Bottle Or A Model x Minifestival bij Dok wordt ongetwijfeld een goed feestje. 

Rock & Roest invites Clandestien is je favoriete Rock & Roll party! Elke tweede zaterdag van de maand staat Amsterdam Roest geheel in het teken van Rock & Roll. Chef Valentijn serveert je de lekkerste hamburgers en milkshakes.

In Club Lite is zaterdag een Soufi Whirling / Soundhealing / DJ Iradi. Dansen op je blote voeten, je laten meeslepen in de beats. Voor de hele avond is de entree € 15,=. Als je alleen naar de Nataraj Party gaat (vanaf 21.30 uur) is de entree een tientje.  

Zaterdag en zondag 

Bij Noorderlicht op de NDSM-werf is het zaterdag en zondag weer fijn biertjes drinken en genieten van gezelligheid bij het Kimchi Festival. Het festival dat om 12.00 uur begint wordt georganiseerd door Oedipus Brewing. Een ticket kost € 10,=.

De grootste vlooienmarkt van Europa in de IJ-hallen op de NDSM-werf heeft geen uitleg meer nodig. Het kost je € 5,= entree maar het is je kans om mooie vintage schatten te scoren. 

Zondag 

Bij de Eduard Planting Gallery kunt je nog tot en met 27 augustus de expo over David Bowie zien. 

ROCK by Rock ‘N Ronnie tovert Hannekes Boom om tot een jaren vijftig diner. Het duo Rock ‘n’ Ronnie Ze spelen naast rock & roll ook rockabilly, rockin; blues en hillbilly boogie. Dat wordt een swingend middagje.  

Meneer Nieges is een nieuwe spot aan het IJ, vlak naast de nieuwe pontsteiger naar NDSM op de Westerdoksdijk. Zondagmiddag kun je daar naar Uitgesproken een woordkunstfestival met live muziek, lekker eten en sprekers. 

Het Amstelpark is zondag weer de plek voor je ambachtelijke bioboodschapjes bij de Pure Markt.

Weekendagenda logo 3

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu