Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 19, 20 en 21 augustus 2016

Vrijdag, zaterdag en zondag

Op de nieuwe hotspot voor innovatie Marineterrein Amsterdam vindt het Amsterdam Maker Festival plaats. Drie dagen vol inspiratie van makers en voor makers. Boeiende sprekers, Virtual Reality, Tinkering, Demo’s, Crafts, Lokale FoodMakers, Stop Motion filmmaken, Robotics, Kunst, Interactive Installaties, Prototyping, Open Design Sessies, Workshops, Upcycling, Creative Coding en meer. En dat allemaal gratis te ervaren. Van 13.00 tot 20.00 uur. 

Tien dagen lang zijn de Amsterdamse grachten het toneel van het Grachtenfestival. Musici uit de hele wereld spelen klassiekers van formaat. Voor de koters is er een speciaal programma. Het festival duurt van 12 tot en met 21 augustus. Zaterdag vindt het hoogte punt: Het Prinsengrachtconcert 2016 plaats tegenover het Pullitzer Hotel.

Theaterfestival de Parade in het Martin Luther Kingpark is elk jaar weer must visit festival. Van 12 tot en met 28 augustus kun je genieten van ruim honderd theater- dans- en mime- en muziekvoorstellingen. Het Parool heeft 5 paradepaardjes op theaterfestival De Parade voor je. Tot 16.00 uur is de toegang tot het terrein gratis, daarna betaal je € 7,50. Vrijdag opent het festival haar deuren om 18.00 uur. 

Master of Light is een grote tentoonstelling over Robby Müller in Eye. Müller heeft als DOP (cameraman) aan zeer beroemde films meegewerkt zoals Paris, Texas, Breaking the Waves, Dancer in the Dark en vele andere.

Bij broedplaats WOW kun je vrijdag naar een conceptueel kunstproject van Morgane de Klerk: Dance Like a Tree, waar kostuums van hout en boomschors centraal staan. De entree is gratis, en het project is tot 18 september te zien. 

Dansfestival Summer Dance Forever vindt plaats in Paradiso (en de Stadsschouwburg). Dansers die tot de top horen van de internationale dancescene battelen met elkaar op het gebied van hiphop dance, house, ragga jam en jazz. Je kunt ook meedoen aan de dance workshops. Dit urban dansfestijn duurt tot en met 21 augustus, is van 12.00 t0t 00.00 uur te bezoeken en de entree kost € 5,=. 

Vrijdag 

Tot 22 uur vanavond kun je naar een preview van het Drone Filmfestival bij Vondel CS. Eddie Codel, specialist op het gebied van filmen met drones, maakte een selectie van de beste filmpjes van het filmfestival van 2015 en er is een Q&A. De entree is gratis. 

De Asielzoekmachine is een expo van 7 kunstenaars die zich hebben ingeleefd in hoe het is om asielzoeker te zijn. De tentoonstelling is tot zondag van 12.00 tot 21.00 uur gratis in het cafe van de Melkweg te bezoeken.  

Zaterdag 

Bij Stadspodium Amsterdam is zaterdag het Amsterdam Burger Festival. Zin in beetje marktstruinen en lekker eten, dan kun je ook terecht bij de Neighbourfood & Flea Market bij de Westergasgfabriek. 

Bij Thijs by Dikker & Thijs aan de Prinsengracht is het bier en vis galore bij Bière et Fruits de mer. Vanaf 16.00 uur kun je onder het genot van een speciaalbiertje een vis verorberen en luisteren naar lekkere live muziek. 


VLLA en De Voorhoede presenteren: ‘Into Bliss‘, een microfestival. “Bliss is our natural state. Come on over and let’s realise it together!” Nederlands’ Godfather of House Eddy De Clercq neemt zijn lekkerste vinyl mee, Dj M-Cecile laat je losgaan op ‘rare grooves’, en Dj Skanga, The Shamaniac Movement en de ex-residents van de roemruchte Errorkrew-feesten e.a. laten je alle hoeken van het muzikale spectrum zien. PATS! Daar ga je! Van 13.00 t0t 01.00 uur kun je naast heel fijn dansen ook genieten van geleide meditaties, Sfeerbeheer en Free food van Guerilla Kitchen Amsterdam, DIY BBQ van Joy Charcoal Stove Europe, waar je je eigen eten kunt grillen. Bring your own food! Tickets in de voorverkoop €13,50 en aan de deur € 16,00. 

Zaterdag en zondag

Zoals elk jaar kun je in Noord weer Dwalen door het zonnebloemendoolhof. Eind augustus kun je overigens de zonnebloemen komen plukken want dan is het event afgelopen. Zaterdag en zondag kun je van € 5,= (kinderen € 2,50) een kijkje nemen bij Sportpark Elzenhagen

In Haarlem kun je dit weekend weer genieten van heel veel live muziek bij Haarlem Jazz & More. Check het programma voor meer info. Naast het fantastische Amsterdam Funk Orchestra kun je optredens zien van The Cool Quest, Shirma Rouse en Caro Emerald. 

Zondag 

Sabrina Starke treedt vanaf 16:30 uur op in het Vondelpark Openluchttheater. Check vooral ook even alle leuke optredens die er te zien zijn. 

Zondag betekent marktstruindag. Dit keer in Amsterdam-Noord bij de RC Kofferbakmarkt die om 09:00 uur van start gaat. 

Happy weekend allemaal! 

Weekendagenda logo 2

 

 

 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu