Festivals Gastblogs Imke Notten Muziek

Imke Notten blogt: Sziget 2016

Vlak voor het festival deed ik een oproep op Facebook wie er voor De Rijke Meisjes verslag wilde uitbrengen van een van de leukste festivals in Europa; Sziget. Imke reageerde heel enthousiast en vertellen zij en haar vriend Joep over hun belevenissen in Budapest. 

Imke Notten (28) werkt als coordinator dak- en thuislozen bij Humanitas in Maastricht. 

De eerste keer Sziget voor mij was in 2007. Ik koester zoveel bijzondere herinneringen aan het Sziget festival. Zo kan ik oprecht zeggen dat ik er beste weken uit mijn leven heb beleefd, ik daar de liefde voor de elektronische muziek heb ontdekt, en ik volgende maand ga trouwen met de man waarop ik 9 jaar geleden zo verliefd werd op het Sziget festival!

Sziget 2016 was zo te gek dat we het er nu al over hebben om volgend jaar weer te gaan. Wat Sziget zo bijzonder maakt is de mix van muziek (je hebt er wel 60 verschillende podia met verschillende muziekstijlen!), het vakantiegevoel, heerlijk eten, flink feesten, het straattheater, de gemoedelijke maar uitgelaten sfeer en het is ook nog eens goedkoop. Het festival gaat non-stop door en het terrein is tevens de camping. Overal waar je loopt is wel iets leuks, moois of geks te zien, je kijkt er je ogen uit! Er hangt zo’n aparte sfeer dat je constant de euforie voelt.

Dit jaar zijn we niet de hele week geweest, maar hebben we voor 3 dagen een dagkaart gekocht. Nadat we de kaartjes kochten werd het programma bekend gemaakt en helaas voor ons viel het ontzettend tegen. Maar eenmaal daar hebben we zoveel verrassende (voor ons onbekende) bands gezien, echt heel erg leuk.

We hebben in een appartementje geslapen in Boeda in plaats van op de camping. Het fijne is dat je gemakkelijk de trein kunt pakken die ook ‘s nachts elk kwartier terugrijdt. En het gemak van een bed en eigen douche/wc is natuurlijk ook wel heel erg fijn.

Hier een korte samenvatting hoe onze dagen op Sziget eruit zagen:

Dag 1:

Fris en fruitig zijn we vroeg naar het festivalterrein gegaan. We hebben vooral het terrein verkend en lekker wat koude biertjes gedronken in de het zonnetje. De eerste band die we graag wilden zien was !!!. Andere bands die we hebben gezien zijn Sigur Ros, Leningrad, Molotov, Roisin Murphy en daarna hebben we flink gedanst tot in de vroege uurtjes in het Colosseum; een soort amfitheater van houten pallets waar alleen maar underground en elektronische muziek gedraaid wordt.

IMG_9212

Dag 2:

Iets minder fris en fruitig hebben we onszelf naar het festivalterrein moeten slepen. We zijn vooral veel bij de Worldstage geweest; een podium met veel bijzondere internationale bands. Hier hebben we verrassend veel leuke acts gezien, zo was er een Israëlisch band en het publiek bestond dan ook vooral uit Israëliërs die met de vlag aan het zwaaien waren en kleine Perzische tapijtjes op hun vinger lieten ronddraaien. Erg leuk om te zien! Ook de Spaanse band Aziza Brahim was de moeite waard. Vervolgens zijn we naar de Nederlandse band John Coffey geweest, de jongens kregen het hele publiek mee met hun energieke optreden, jammer dat ze gaan stoppen.

IMG_9222 IMG_9225 IMG_9227

Dag 3:

Vandaag de laatste festivaldag. De batterij weer opgeladen door een stevige lunch in de stad en we zijn weer vol energie naar het festival gegaan. Heerlijk om hier rond te lopen en naar alle feestende mensen te kijken. Echter met de gedachte in ons achterhoofd dat we morgen weer vroeg uit de veren moeten, gaan we deze avond op tijd naar het appartement. Sziget, je was weer te gek!

IMG_9230

Dag 4:

Omdat we een late vlucht hadden hebben we nog wat in Budapest rondgestruind. Voor de zoveelste keer nog goulashsoep en schnitzel gegeten en lekker genoten in de zon op een terrasje. Jammer dat het weer voorbij is……

Imke

sziget 2944

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu