Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 26, 27 en 28 augustus 2016

Vrijdag, zaterdag en zondag 

Op en rond het Museumplein is dit weekend weer een van de culturele hoogtepunten van het jaar, de aftrap van het culturele seizoen: De Uitmarkt 2016! Vrijdagavond is de opening met diverse artiesten, die live op tv wordt uitgezonden, daarna volgt een optreden van oa. soulzanger Steffen Morrisson. Zaterdag is er altijd veel cabaret te zien. Dat betekent lange rijen voor het Nieuwe de La Mar en Bellevue, maar vaak zijn de voorproefjes van de theatervoorstellingen wel echt de moeite van het wachten waard. Zondag zijn er ook diverse toffe optredens en wordt de uitmarkt zoals altijd afgesloten met de Musical Sing-a-long. 

Theaterfestival de Parade in het Martin Luther Kingpark is elk jaar weer must visit festival. Van 12 tot en met 28 augustus kun je genieten van ruim honderd theater- dans- en mime- en muziekvoorstellingen. Tot 16.00 uur is de toegang tot het terrein gratis, daarna betaal je € 7,50. 

Het Jordaan Festival op de Appeltjesmarkt en in de Marnixstraat is een groot feest waar je heerlijk kunt meezingen met de mooiste levensliederen. Heel veel Nederlandse artiesten treden op en de entree is gratis. Het festival gaat vrijdag om 20.00 uur van start en duurt tot en met zondag. 

Master of Light is een grote tentoonstelling over Robby Müller in Eye. Müller heeft als DOP (cameraman) aan zeer beroemde films meegewerkt zoals Paris, Texas, Breaking the Waves, Dancer in the Dark en vele andere.

Bij Broedplaats WOW kun je vrijdag naar een conceptueel kunstproject van Morgane de Klerk: Dance Like a Tree, waar kostuums van hout en boomschors centraal staan. De entree is gratis, en het project is tot 18 september te zien. 

De schommel van A’dam Toren is dit weekend geopend. Schommelen over de rand van de toren, hoog boven Amsterdam. Spannend. De entree voor A’dam Toren is € 12,50 voor volwassenen en € 6,50 voor kids. Het kost wat, maar het uitzicht is fenomenaal. 

Vrijdag 

De biertjes staan al lekker koud in VLLA voor His Dark Elements w/ Benn Rogue (Lit Level, Zender), Pablo Diskko (Raw Culture, His Dark Elements) Bertram (Liberty City Records, His Dark Elements) en NeueLelie. Het feestje duurt van 22.00 tot 03.00 uur en de entree: 5 euro aan de deur. 

Vanavond is het ook weer tijd voor altijd gezellige Avondmarkt van Roest. Fijne tunes, een biertje in de hand en leuke spulletjes scoren. Prima begin van je weekend. 

Het meest tropische terras van Amsterdam viert vanavond ook weer een feestje: Waterkant x Fernandes // NoSpang. DJ Sunny en DJ Faya zorgen voor warme tunes. 

Zaterdag 

Zowel in Oost als in Nieuw-West is het zaterdag Bankjesdag. Bij het BankjesCollectief hebben weer diverse lieve bankjeseigenaren zich aangemeld. Ze stellen zaterdag hun bankje open voor jou. Je kunt een kopje thee drinken of wat er aangeboden wordt en elkaar beter leren kennen. 18 september is er weer een grote bankjesdag. 
 
Café De Ceuvel host zaterdag en zondag het Icarus Amsterdam festival. Het festival begint zaterdag om 14.00 uur en de tickets kosten € 10,=. 

Sjefietshé is Ceviche zoals de rasamsterdammers dat zouden uitspreken. Ceviche is een Zuidamerikaans gerecht van rauwe vis gemarineerd in citrus en sinds kort een nieuw restaurantje op de Vijzelstraat. Wil je dit heerlijke frisse gerecht eens proberen. Alle ceviches kosten € 7,50. 

Belcampo Dance presenteert: Heather Ware in De Hallen. Danseres Heather Ware danst een opzwepende dans op cello en bariton muziek zaterdag om 20.00 uur. De ticketprijzen zijn vanaf € 10,=. 

Bij een van mijn favoriete strandtenten in Zandvoort Rapa Nui is zaterdag een fijn feestje van onze vrienden van Edelwise: EdelWise aan Zee. Dat wordt vast, zoals altijd een dolle boel. 

Zaterdag is de laatste editie van de altijd vrolijke Vondel Disco bij De Vondeltuin. Het event is uitverkocht, maar meestal kun je nog wel een kaartje scoren via Ticketswap

Rump Funk is back! Op 27 augustus kun je overdag in VLLA komen kontschudden met de hele funky family, met toffe dance- en graffiti workshops voor de kids. Wederom is er fingerlickin’ good food: Banda Bou’s ribs and wings, pastechi & johnny cakes. At night it’s party time! Line-up: DJ Justice (NYC), Eszteca Noya, Cassie 6, Phil Peoples, Special Mike, Dutch Denace, Phonky Monkey, NL Nafi, Rump Funk KSSS. Gratis entree tot 20:00, daarna 8 euro aan de deur. Het feest duurt van 14.00 tot 03.00 uur.

Zondag 

Amsterdam Noord heeft een nieuwe bios. Het heet FC Hyena en naast films kijken kun je er ook een hapje eten en wijntjes drinken. Check de site voor meer info. 

Festimi bij Atelier is een klein en intiem feestje waar je kunt dansen, chillen of kunt bijkomen van je weekend. Er is muziek van Elias Mazian, een Mystery Guest, Interstellar Funk en Roel de Boer. Van 12.00 t0t 23.00 uur. De entree is € 10,=. 

Vanaf zaterdag is er bij de Melkweg een nieuwe expo Jong & Gay. Een fotoserie over tieners die uit de kast komen. Hoe is dat voor ze? Fotografe Marjolein Annegarn onderzocht het en legde het vast. Tot en met 9 oktober is de extra elke dag gratis te zien vanaf 12.00 uur. 

Een drankje en ondertussen lekker gamen? Kan! Bij De TonTonClub Zomertuin take Over! Zomertuin had vorig jaar het balkon van de Stadsschouwburg als haar playground maar dit jaar proppen ze alles gewoon in een dag.

Heerlijk weekend!!! 

 

De Rijke Meisjes Weekendagenda 26, 27,28,8 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu