Food for thought Zomertips!

Hou het vakantiegevoel vast: 5 tips

Nu de vakantie weer voorbij is, wil je waarschijnlijk zo lang mogelijk dat vakantiegevoel vast blijven houden. Met nog een week of misschien wel langer mooi weer te gaan geef ik nog even een aantal tips om van elke dag een vakantiedag te maken. 

Tip 1. 

Koop een hangmat :-). Hang hem met het lekkere weer op in je tuin, op je balkonnetje of dakterras of desnoods in je woonkamer. Met een boekje en een muziekje op je oor kan heerlijk even wegdromen en je weer even in Italië of aan de Spaanse costa wanen. 

Als je een beetje weinig plek hebt of liever wat rechterop zit dan is de hangstoel een supergoed alternatief. Bovendien heeft een hangstoel maar één ophangpunt nodig. Heerlijk relaxen terwijl de stoel je een beetje wiegt, en je kunt ondertussen nog wat nippen aan een heerlijke homemade icetea. Het betere leven. Bij De Hangmatgigant kun je alle soorten en maten krijgen. 

Tip 2: 

Een van de fijne dingen aan vakantie is dat je even een paar weken kunt doen waar je zin in hebt. Go with the flow. Hoewel je natuurlijk in het dagelijks leven allerlei superbelangrijke verplichtingen hebt, kun je deze lifestyle best een beetje volhouden. Zeg wat vaker “nee” tegen dingen waar je eigenlijk niet blij van wordt of geen energie van krijgt. Ga wat meer op je gevoel af en doe wat goed voelt en waar je blij van wordt. Vlogger Steye van Dam heeft een briljante tip voor mensen die moeite hebben met “nee” zeggen. 

Tip 3: 

Veel mensen gaan naar nieuwe plekken op vakantie en ontdekken allerlei nieuwe dingen. Hoewel je misschien wat minder tijd hebt, kun je dit ook na je vakantie best blijven doen. Plan eens in de maand een weekend/dag of uurtje waarin je op ontdekkingstocht gaat in eigen stad of land. Wandel eens een nieuwe route, pak eens een afslag eerder of later, of rij met de tram tot de eindhalte en ga daar op onderzoek uit. Gegarandeerd vakantiegevoel. 

Tip 4:

Wat ook vaak rust geeft op vakantie is het verblijven in de natuur. Op een camping of aan zee vakantievieren is voor veel mensen het ideaal. In de natuur zijn is heel erg ontspannend en het is dus een heel goed plan om dagelijks even de natuur op te zoeken. Een korte wandeling in het park in je pauze of een half uurtje eerder opstaan voor een fijne ochtendwandeling. Wedden dat je veel relaxter de dag doorkomt? 

Tip 5: 

Maak foto’s, leg belevenissen vast. Op vakantie wordt regelmatig een kiekje gemaakt. Tenzij je een fervent fotograaf bent van nature, instagrammer pur sang, maak je na je vakantie waarschijnlijk niet dagelijks foto’s van wat je meemaakt. Door dat wel te doen, word je je bewust van de leuke dingen die je op normale dagen meemaakt. Dit kunnen hele kleine dingen zijn, maar het effect is groot. Voor inspiratie check mijn Instagramaccount :-). 

Happy days! 

DSC_0554

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu