Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 24 en 25 september 2016

Zaterdag en zondag 

In de Hallen in West is het Ambacht in Beeld Festival. Nationaal en internationaal vakmans- en meesterschap wordt hier in beeld gebracht. Er zijn lezingen, documentaires en demonstraties te zien. Je kunt ook een workshop volgen. De entree is gratis. 

In kunstenaarsdorp Ruigoord is er dit weekend weer de fameuze Ruigmarkt. Meer dan 50 kraampjes met handmade, homemade en vintage spul van kleding tot kunst, en hebbedingetjes en natuurlijk ook lekker eten. En ‘s avonds is het heerlijk chillen bij het kampvuur. De markt is gratis te bezoeken vanaf 13.00 uur en duurt tot en met zondag. 

In het Rembrandt park is het zaterdag en zondag biertjes galore bij de 2e editie van het BierWest Festival

Wil je Amsterdam Zuid eens op een andere manier leren kennen? Dompel je dan 24 uur onder in 24H Zuid. Er is ontelbaar veel leuks te beleven. Check het programma voor het uitgebreide aanbod. 

Zaterdag 

De Zuidas heeft zoveel meer te bieden dan fancy kantoorpanden. Tijdens de Wildplukwandeling met Ellen Mookhoek leer je wat voor eetbaars en moois de natuur rondom de Zuidas te bieden heeft. De gratis wandeling start om 13.00 uur op de Beethovenstraat/Gustav Mahlerlaan. 

Je kunt dit weekend ook weer lekker struinen in West op de MercatorMarkt September + Festival Petit Socco. Check de facebookpage voor meer info. 

Aandacht voor vrede in de Stadsschouwburg bij Manifeest. Lezingen, theater, dj’s van 22 tracks en vredeskaraoke. De entree is € 12,50 en het vredesfestijn gaat om 17.00 uur van start. 

Het van Goghmuseum besteedt deze zaterdagnacht aandacht aan gekte bij De Nacht van de Waanzin. Er zijn naast de werken van Van Gogh, die leed aan geestesziekte, ook activiteiten, workshop en optredens. Reserveer een plekje voor vanavond en je krijgt als Amsterdammer gratis entree. Het begint om 19.00 uur. 

Blijburg gaat gypsy dit weekend met Gypsy Night. Er is een optreden van de zigeunerband Ogto Gadje. 

Bun Switi bij Waterkant wordt zeker weten weer een tropisch dansfeestje waar je lekker los kunt gaan. 

Zondag 

De Pure Markt strijkt weer neer in Park Frankendael. Ben je zo weer voorzien van je ambachtelijke weekendboodschapjes :-). 

In het Tropenmuseum is een nieuwe expo geopend: De Boeddha. Je komt hier alles te weten over het boeddhisme en kunt je natuurlijk ook vergapen aan de prachtige boeddha beelden. 

Bij Blijburg is het weer tijd voor de immer fijne kofferbakmarkt! Verkoop je Prada vanuit je Lada, of je vintage vanuit je Volvo. Elke laatste zondag van de maand. Shop ze! 

In het Eye Filmmuseum kun je de docu Amsterdam Wildlife bekijken over alle bijzondere dieren die in en om Amsterdam leven. Dat zijn er veel meer dan je denkt. De makers van de film Martin Melchers en Merel Westrik beantwoord na afloop vragen. De entree is € 10,=en de film begint om 12.45 uur. 

Mediamatic organiseert het Rotzooi Fermentatiefestival. Je leert er hoe je kimchi kunt maken en welke bacterien, schimmels en gist er zijn en wat ze voor je doen. De entree is gratis en de workshops die gegevens worden kosten € 8,=. Het festival begint om 11.00 uur. 

Bij Mezrab is er vanaf 18.00 uur een Storytelling Festival: The Arrival. De tickets kosten € 7,50.  

Plaatjes draaien is weer helemaal het ding. Scoor je vinyl op de Good Music Vinyl Market vanaf 13.00 uur in het Volkshotel. De entree is uiteraard gratis. 

Heb je de emotionele oproep van Nasrdin Dchar bij De Wereld Draait Door gezien? En ben je het met hem eens dat de verschillen in onze samenleving ook onze kracht kunnen zijn en dat diversiteit juist mooi is? Loop dan mee met de Parade van IEDER1. De route gaat van de Bijlmer Arena naar het Museumplein Amsterdam! Om 12.30 uur gaat de parade van start bij Arena Park (tegenover de Decathlon op het grasveld). Wil je een kortere afstand lopen dan kun je om 14.15 uur bij de uitgang Amstelplein/HVA aanhaken of om 16.30 uur op het museumplein zijn. Diverse sprekers en artiesten zullen hier optreden. 

Happy weekend! 

de-rijke-meisjes-weekendagenda-24-25-sep

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu