Cat Colnot Gastblogs

Cat Colnot blogt #2: verslag Boost Your Business Event bij Dutch Design Week #tipsvoorondernemers

Tijdens de Dutch Design Week bezocht ik het Boost Your Business Event. Al voor de derde keer. Vorig jaar was Floortje Dessing de hoofdgast en dit jaar had was Bas van Abel van Fairphone uitgenodigd om te vertellen over de manier waarop hij zijn product en bedrijf ontwikkeld heeft.

Het welkom was hartelijk en goed georganiseerd door Ondernemerstraining en ABN AMRO. Met lekkere hapjes en leuke gesprekken met collega-ondernemers. Daarna begon het plenaire programma met een korte introductie van de regiodirecteur Kleinbedrijf Zuid-Nederland van ABN Amro, Jaap Smolders, en Coen van Delft, de co-founder van Ondernemerstraining. Een dame van de organisatie van de Dutch Design Week vertelde over de groei die Dutch Design Week heeft doorgemaakt in de afgelopen 15 jaar. Dutch Design Week is een begrip in binnen en buitenland en in steeds meer landen wordt ook een Dutch Design week georganiseerd.

Fairphone oprichter Bas van Abel vertelde over hoe Fairphone is ontstaan en wat de zijn missie voor de toekomst is. Hij verkocht al 1000 Fairphones aan KPN voordat er een exemplaar gefabriceerd was en hij überhaupt een idee had hoe hij het aan wilde gaan pakken. Bas van Abel houdt zich bezig met de vraag hoe beweeg je consumenten om langer met hun telefoon te doen? De missie van Fairphone is niet per se de beste telefoon te fabriceren. Ze willen bewerkstelligen dat bedrijven transparanter communiceren over hun producten en meer bewustwording mogelijk maken.

“When everything is connected to everything else, for better or worse everything matters.” (Bruce Mau).

Bas geeft als tip:

“Laat je door niets niet tegenhouden, zelfs niet door het feit dat je nog geen antwoord hebt op de vraag hoe je het gaat doen. Het gaat om het verhaal dat je vertelt en of dat mensen aanspreekt en in beweging brengt”.

Dat is bij Fairphone zeker gelukt.

Na de pauze was het tijd voor persoonlijke coaching sessies over Sales, Online Marketing, of Financieel advies. Je kon bij experts je vraag neerleggen over alles wat je over deze onderwerpen wilde weten. Ik had een boeiend gesprek met een paar ondernemers en een coach over online zichtbaarheid. Dat is iets waar ik me met mijn bedrijf dagelijks mee bezig houd. Leuk om te horen hoe andere ondernemers daarmee omgaan. “Als je niet zichtbaar bent kun je ook niet gevonden worden en is het lastig je ideale klanten aan je te binden”. Dat beaamde een coach van DTG die bedrijven helpt met SEO advies en online vindbaarheid.

Salestijger Esther Smidt van Sterk in bedrijf gaf een masterclass over Sales. “Sales is volledig gebouwd op gunnen en vertrouwen, en niet op de prijs”, aldus Esther.

“Als je aan tafel gaat met je klant bedenk dan wat je echt zou willen vragen aan de klant. Stel vragen als: Hoe gaat het met je business? Waar zit je mee? Onthoudt wat diegene en zegt en haak daarop aan in het gesprek.”

Wist je trouwens dat ABN AMRO haar relaties toegang geeft tot de activiteiten van Ondernemerstraining? Zoals hele gave online webinars en deze events. Erg interessant voor zowel startende ondernemers als ondernemers die al door de wol geverfd zijn. Als je je aanmeldt voor het volgende Boost Your Business event, dan kun je gratis meedoen met de activiteiten van Ondernemerstraining en met andere ondernemers sparren in de community.

Via deze link krijg de training van ons cadeau :-).

Cat Colnot

fullsizerender-3

Meer weten over Cat Colnot?

Cat helpt ondernemers om zichzelf te laten zien en online zichtbaar en vindbaar te worden. Check de website van Cat voor meer info.

Daarnaast is Cat eindredacteur en eigenaar van De Rijke Meisjes blogcommunity. Ondernemende gastbloggers krijgen in deze community de kans om zichzelf te laten zien en te vertellen wat hen rijk maakt.

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu