Weekendagenda

De Rijke Meisjes Weekendagenda 25, 26 en 27 november 2016

Vrijdag, zaterdag en zondag

In de Westergasfabriek kan je dit weekend helemaal losgaan als je liefde hebt voor design en ambacht. Meesterlijk Design en Ambacht biedt ontwerpers, ambachtslieden en andere vaklui de kans om zichzelf te laten zien en jou te laten zien wat er speelt op het gebied van hun vakgebied. Voor een tientje kun je vrijdag tot en met zondag van 12.00 t0t 18.00 uur terecht bij de Westergasfabriek.

Dat het vandaag Black Friday is is je vast niet ontgaan. Overal sale. En sample sale. Komend weekend kun je bijvoorbeeld naar FAB voor een sale van toffe tassen en andere hebbedingen.

Amsterdam Art Weekend: 50 musea en galeries openen hun deuren voor je en laten je kennismaken met alle facetten van kunst.

En als je toch lekker in een arty bui bent dan kan je nog even naar het Stedelijk, waar de expo van de Zwitserse kunstenaar Jean Tinguely te zien is. Jean Tinguely maakt kinetische kunst, bewegende objecten die je bijvoorbeeld in Parijs bij Centre Pompidou ziet staan. De tentoonstelling is tot 5 maart 2017 te bezichtigen.

In het prachtige Tropenmuseum kun je tot en met eind januari 2017 Op reis met De Boeddha. Als je into het boeddhisme bent en van boeddhabeelden houdt, mag je dit niet missen. Het werk van de Chinese fotograaf en activist Ai Weiwei, SafePassage, waarin hij vluchtelingen over de hele wereld portretteert en zijn eigen ‘gevangenschap’ vastlegt, is te zien in FOAM.

Vrijdag en zaterdag

Huis Gekaapt is de huisraadvariant van de reeds gevestigde Gekaapt conceptstores. Helemaal tof dat je nu elk weekend mooie items voor je huis kunt scoren. Huis Gekaapt zit in Oud-West.

Vrijdag

Yes, de EdelWise feestjes zijn terug. Lekker feesten op de vrijdagavond, tot in de vroege uurtjes voor maar een tientje. Veel lol en gezelligheid in Amsterdam West bij Edel/Het Sieraad.

Een museumbezoek is niet voor iedereen het gaafste wat je op vrijdagavond kunt doen, maar het Van Gogh heeft wel iets gaafs bedacht: Vincent op Vrijdag & Pluk de Nacht. Je kunt hier de ontzettend mooi gemaakte animatiefilm Loving Vincent bekijken vanuit je linnen strandstoel. Gewoon lekker warm binnen. Betere vrijdagavonden. Cultureel ook helemaal verantwoord.

Zaterdag en zondag

Een goed excuus om een even op chiq te gaan in het Amstel Hotel is de Designer Vintagemarkt waar je je 2e hands Chanelletjes en andere gerenommeerde designers kunt vinden. De markt is open vanaf 11.00 uur en je kunt tijdens de loterij je slag slaan om eenportomonnee van Yves Saint Laurent te winnen. Onze eigen Leotien (Borstato) is ingevlogen als salesdame. De entree is € 9,95.

Op Blijburg kun je ook lekker vintage shoppen op de Wintermarkt. Of daar Chanel gaat vinden is de vraag, maar als je goed zoekt vindt je vaak de mooiste schatten. Zaterdag en zondag kun je van 12.00 tot 18.00 uur je op struintocht. En vanaf 16.00 uur brandt de bbq en is er glühwein om je handen en je binnenste te verwarmen. De entree van de markt is gratis.

 

Zaterdag

Nieuw! Vintagemarktstruinen in De Hallen bij de eerste Kloffie Markt. Dus heb je nog een kerstkloffie of andere kloffie nodig dan weet je waar je moet wezen. De markt, waar overigens alleen kwalitatief mooi spul wordt verkocht is open van 11.00 tot 17.00 uur.

Bij De Nieuwe liefde is het zaterdag De Nacht van de Arabische Literatuur. Er wordt voorgedragen uit eigen werk door finalisten een befaamde Arabische literatuurprijs. Abdelkader Benali leidt gesprekken over diverse thema’s. De nacht begint om 18.00 uur en de entree is € 10,=.

De beroemde DJ Joost van Bellen draait samen met het Disco Dolly Soundsystem zaterdag een set bij Meneer Nieges. Dat gaat vast en zeker een vet feestje worden en het is ook nog eens ontzettend gratis.

Bun Switi x de Feestzusjes bij Waterkant belooft ook een vrolijk festijn te worden. Check het facebook event voor alle info. En nog meer tropisch feestgebeuren vind je bij Roest Amsterdam. Te koud om met je voetjes in het zand te dansen, maar Tropicalismo wordt vast hot.

Zondag

Tijdens de Uitmarkt heb ik hier al een voorproefje van meegemaakt: Zing Nederlands Met Me. Lekker een middagje meezingen met Hollandse klassiekers, zoals Hazes, Gordon en Doemaar in Paradiso. Voor mensen die nog niet zo goed of helemaal geen Nederlands spreken is dit de manier om de taal al zingend te leren en meteen te ontdekken wat typisch Nederlands. Het feestje (of de cursus, het is maar hoe je het ziet) begint om 14.30 uur en de toegang is gratis.

In case you didn’t know…The Bieber of wel Justin Bieber heeft een optrekje gekocht op de Dam. Het duurste huis van Nederland ofzoiets. Beliebers, zoals de fans Justin heten vinden dit zo’n goed nieuws dat ze een housewarming voor hem organiseerden. Die zou op de Dam plaatsvinden maar daar werd geen vergunning voor verleend, dus nu is het bij De Supperclub. Het feestje duurt van 21.00 tot 04.00 uur. Of Justin zelf met de chipsbakken en de cola bijvult is nog maar de vraag. De entree is € 12,50.

Zondag kun je 1 dag op in een Marokkaans souk (markt) wanen bij de The Souks pop-up store. The Souks is een Amsterdams/Marokkaans interieurlabel. Van 10.00 tot 17.00 uur kun je in de store op de Eerste Bloemdwarsstraat 5 terecht.

En als je nog meer wilt marktstruinen kun je ook nog even langs bij de Pure Markt in Park Frankendael.

Fijn weekend allemaal!

Weekendagenda 25, 26 en 27 november 2016

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu