Food for thought Lees tip Lijstjes

Boeken tips voor ‘luie’ ‘lezers’: mijn top 3 inspirerende luisterboeken

Ik barst van de boeken, ben boekeditor en heb jarenlang bij diverse boekhandels gewerkt. Toch lees ik bijna nooit.

Om een boek te lezen moet je tijd nemen. Dat gun ik mezelf op een of andere manier niet. Het voelt toch altijd een beetje als spijbelen. Ook op vakantie ga ik liever de hort op met mijn camera dan dat ik een boek verslind. En kleine letters is al helemaal een ramp, ik ben stiekem hard aan een bril toe, maar durf dat nog steeds niet toe te geven.

Maar ik verrijk mijn kennis wel graag. Gelukkig is er een oplossing: luisterboeken. Wat een uitkomst is dat! Als ik mijn ochtendwandeling door het park maak, op de tram of trein wacht, als ik afwas of andere nuttige dingen in het huishouden doe, doe ik dat tegenwoordig met een boek op mijn oor.

Het voordeel van een koptelefoon op je oor is ook dat je niet afgeleid wordt door omgevingsgeluid. Bij ‘old school’ lezen merkte ik regelmatig dat ik de zin weer opnieuw moest lezen omdat mijn gedachten afgedwaald waren naar een geluid buiten. Not anymore. Heerlijk! En ik luisterlees wat af!

Mijn luisterboeken top 3:

 1. The Four Agreements – Don Miquel Ruiz (via I-tunes)
 2. The Monk Who Sold his Ferrari – Robin Scharma (gratis via You Tube)
 3. Start with Why – Simon Sinek  (via Storytel)

Er zijn verschillende kanalen waar je luisterboeken gratis en betaald kunt luisteren. Via You Tube zijn er veel titels te vinden. Storytel is een app waar je voor € 9,99 per maand onbeperkt boeken kunt luisteren. Het aanbod begint langzaam maar zeker interessant te worden. Voor meer titels kun je het best terecht bij Audible.com van Amazon.com (ook in app-vorm), I-tunes (te beluisteren via I-books) en via de Luisterbieb app.

Wat is jouw favoriete (luister)boek? Laat je je lijstje achter in de comments en want ik verloot een code om gratis een maand boeken te luisteren bij Storytel.

 

fullsizerender

 

Vergelijkbare artikelen

2 Reacties

 • Reply
  Liza L
  17 maart 2017 at 12:04

  Hoi Cat. Ik vind je website geweldig en vooral de rijke meisjes weekend agenda. Het is alweer een lange tijd geleden dat ik daarin een post zag. Ben je hier helemaal mee opgehouden? 🙁 🙁

  • Reply
   Cat Colnot
   17 maart 2017 at 12:12

   Hey Liza, dank je wel voor je lieve compliment! Ja, ik vond de weekendagenda zelf ook erg tof en ik krijg van meer mensen de vraag of de weekendagenda nog terugkomt. Het samenstellen van een weekendagenda kost zo’n 4 uur per week en ik heb helaas zelf gewoon geen tijd. Ik ben hard op zoek naar mensen die het gaaf zouden vinden om de weekendagenda samen te stellen of een bijdrage te leveren. Hopelijk komt ie snel weer terug!

  Voeg een reactie toe

  Menu