Gastblogs Marieke van Dam Woensdagexpeditie

Marieke van Dam blogt: woensdagexpeditie #1

Onderweg voor een nieuwe woensdagmiddag expeditie. Yes! Sinds een tijdje reserveer ik mijn woensdagmiddagen om nieuwe ervaringen op te doen, op nieuwe plekken te komen, (nieuwe) mensen te ontmoeten. Soms laat ik me leiden door toeval en willekeur, andere keren door een plannetje.

Waarom? Om meer ruimte te maken voor avontuur en nieuwe ervaringen. Want dat miste ik! Mijn leven voelde benauwd. Eerst door gebrek aan geld, daarna door gebrek aan energie. En vooral doordat ik koppie onder ging in mijn eigen serieusheid. Toen ik mijn zelfbedachte SPEELregels weer herontdekte, was dat zo’n verademing voor me. Het gaf weer licht, luchtigheid, beweging.

Dingen doen alleen maar voor ‘de leuk’ was steeds meer een sluitpost geworden. Voor als er nog wat geld of energie over was. En tja, dat was er de afgelopen jaren even niet zo vaak.

Mijn inspirerende sprankelvriendin Dallas uit New York deed vorig jaar wekelijks een ‘adventure wednesday’ waarin ze op pad met vrienden ging. Als ik haar berichtjes op Facebook voorbij zag komen, begon het bij mij te kriebelen. Het plezier spatte er vanaf. Steeds dacht ik: ‘ik wil mee’. Tot ik eindelijk eens dacht: ‘ik ga dat ook doen’.

Ik ben zo blij dat ik het nu ook echt een vaste plek in mijn week heb gegeven want naast het plezier dat ik erin heb, geeft het me weer zoveel meer. Allereerst: energie! Meer contact met mensen die ik al veel te lang niet heb gezien, of waar ik altijd al eens mee af wil spreken. En het geeft me even wat afstand en ruimte van mijn werk waardoor ik betere ideeën verzin. Ik hou wel wat minder tijd over om te werken maar dat vertaalt zich vooral in gefocuster werken en minder afleiding zoeken onder werktijd.

Ook doen? Dan zou ik je deze tips geven:

  • Maak een serieuze commitment aan jezelf (komt die serieusheid toch nog van pas ?).
  • Blok een vast moment in je agenda.
  • Hou een lijstje bij met leuke dingen/avonturen om te doen. Sowieso leuk als voorpret maar ook handig zodat je altijd een idee bij de hand hebt voor de volgende keer.
  • Bonustip: deel je belevenissen met anderen. Dat levert weer nieuwe avonturen op!

Speelregels

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu