Gastblogs Marieke van Dam Woensdagexpeditie

Marieke van Dam blogt: woensdagexpeditie #3: Freelistening

Weer zo’n heerlijke #woensdagexpeditie gehad. Samen met Sanne Roemen. We kennen elkaar al een hele tijd van tegenkomen en online maar nog nooit hadden we eens écht samen afgesproken. Toen ik met mijn expedities begon, stond Sanne dan ook bovenaan mijn lijstje om mee op pad te gaan. Ik was bovendien heel nieuwsgierig naar iets dat ze doet: #freelistening. Zo meteen meer daarover.

We ontmoetten elkaar in haar woonplaats Nijmegen. Vanaf de eerste stap begon het kletsen en dwalen door de stad: langs een hofje met hopvogels, kronkelend door een labyrint met mysterieuze akoestiek, onder bomen met juichtakken langs, lunchend in een terug-in-de-tijd-tentje, zittend op een ballon (die toch knalde, ook al wilde ik bewijzen dat dat niet zou gebeuren), nog een tentje voor een drankje. Het voelde (zoals ik iedere keer weer bij mijn expedities ervaar) echt als reizen.

Na vier uur lente-slenteren begon ons volgende avontuur. Yep, free listening. Op straat luisteren naar wie iets wil delen. Daar was ik heel benieuwd naar. Zouden mensen echt naar je toe komen? Wat vertellen ze dan? Het leek me ook best spannend om zo op straat met een bordje te staan.

We ontmoette mede-listener Dieske bij een tafel waaraan we op de achterkant van gebruikte verpakkingen bordjes maakten. We kozen vervolgens alledrie een andere hoek op een druk punt en het wachten begon. En dat was heerlijk! Ik vond het tot mijn verrassing helemaal niet eng. Terwijl je wel echt een attractie bent. Iedereen kijkt naar je. En juist dat vond ik zo leuk. Fijn om de tijd te hebben om iedereen te bekijken, oogcontact te maken en glimlachen te delen met voorbijgangers. Heel bijzonder vond ik de mensen die op me afstapten. Ieder met zijn eigen verhaal. De man die stralend vertelde over zijn liefde voor Christus en zijn gezin. De mevrouw vol verhalen die ik niet aan elkaar vast kon knopen maar die zo blij was dat ik alleen maar luisterde en die dat voortaan ook meer wilde gaan doen. Het meisje dat iets had meegemaakt wat haar dwars zat en voor wie het een opluchting was dat ze dat kwijt kon. Allemaal contacten met mensen die ik anders nooit had ontmoet. Verhalen gehoord die ik anders nooit zou horen.

Dankjewel Sanne voor deze verrukkelijke dag!

Wil je meer weten over #freelistening? Check dan https://www.facebook.com/UrbanConfessional/. Op 11 april is het World Free Listening Day en dan zijn er extra veel activiteiten.

Marieke van Dam 

Meer weten over Marieke? Kijk op www.mariekevandam.nl.

Wil je ook meer plezier en avontuur in je leven? Kijk dan op www.speelregels.nl

Marieke gaf daar ook een TEDxTalk over. 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu