Gastblogs Marieke van Dam Woensdagexpeditie

Marieke van Dam blogt: woensdagexpeditie #4: een dag in de schoenen van…

Een jaar of vijf geleden kreeg Beke Olyrhook een paar oude pumps van mij. Een paar dagen later kreeg ik een berichtje van haar dat die haar op een idee hadden gebracht. Ik was benieuwd wat ze had bedacht want in Beke’s hoofd ontstaan de meest wonderlijke, sprankelende, originele ideeën.

Nou, ze wilde weleens een hele dag in mijn schoenen staan. Een dag lang doen wat ik doe. Dat werd uiteindelijk een heel plan waarin we 24 uur lang zouden wisselen van huizen, werkzaamheden, afspraken en wat er nog meer op de dag voorbij kwam.

Dat is er nooit van gekomen. Ik was het zelfs na al die tijd alweer vergeten. Tot Beke me er een paar weken geleden aan herinnerde. Of we het niet als één van mijn #woensdagexpedities konden doen? Alleen dan niet een hele dag maar een paar uurtjes. Tja, daar hoefde ik niet over na te denken. Natuurlijk wil ik dat!

Deze #woensdagexpeditie vereiste wat voorbereiding. Het werd voor mij én iemand anders een grote verrassing. Ik heb ontzettend veel voorpret gehad en was er razend benieuwd naar. Wat zou Beke doen als ze mij zou zijn? Ik vond het zo leuk om hierover na te denken. Wat is nou typisch iets dat ik doe? Ik besloot haar een paar van mijn favoriete uren kado te geven: op ontdekkingstocht en ronddwalen. Maar hoe vertaal ik dat in opdrachten? Dat zie je later in het filmpje van Beke! 

De expeditie! 

Ik loop dus twee uur lang in de schoenen van Beke Olyrhook en zij in die van mij. Niet letterlijk, dat niet. We hebben allebei een reeks opdrachten gemaakt om elkaar een stukje uit elkaars leven te laten beleven. #daginjouwschoenen #woensdagexpeditie

We ontmoeten elkaar bij koffietentje NOC NOC in Rotterdam, waar ik een date had gepland voor de koffietentjestour. Beke schoof daar eerst nog aan voor een gesprek over haar nieuwe business-idee (ook weer zo’n origineel idee trouwens!). Daarna moesten we weer even omschakelen voor onze#daginjouwschoenen.
 
 
Ik kreeg een enveloppe mee. Terwijl ik wegliep maakte ik ‘m nieuwsgierig open. Er zat een persoonlijke brief in van drie kantjes met routebeschrijvingen en kleine opdrachtjes.
 
 
Ik werd over het Marktplein geleid. Beke vertelde in haar brief dat ze het pad dat er lag als een lange catwalk zag. Ja, wow. Nu zie ik het ook! Ik ging er meteen anders over lopen. 😉 Ze vroeg me een selfie te nemen en te delen wat me een leuk idee leek om met de catwalk te doen. Ik zou wel een modeshow van gewone ‘van de straat geplukte’ mensen willen zien. Iedereen anders en eigen.
 
 
Ik werd met de metro richting Delfshaven geleid en vervolgens al wandelend naar een lievelingsparkje van Beke. Toen ik daar aan kwam, besefte ik ineens waar ik stond. Hier heeft Frank lang geleden gewoond. Daar waar nu het parkje is, stond vroeger zijn huis. 
 
 
In het parkje vroeg Beke me op zoek te gaan naar iets waar ik blij van werd. Nou, het park barstte er van. Wat een heerlijk creatief, chaotisch park vol kleine pareltjes. En konijntjes! Ik koos uiteindelijk voor de boom vol fluweelzachte knoppen.
 
 
Daarna in de tram 8. In een half uur van Beke’s oude buurt naar de buurt waar ze nu woont.
 
 
Naar koffietentje Croos. Ik moest mijn naam zeggen en werd met open armen welkom geheten.

In de brief van Beke stond dat er op het prikbord misschien wel iets interessants voor me zou hangen. Hmmm, wat een nieuwsgierig makend zinnetje… En daar hing tussen alle cursussen en andere briefjes al de hele dag een enveloppe voor mij te wachten!
 
Met een heerlijk bakkie (want dat kunnen ze goed bij Croos!) op een heerlijk plekkie (daar zijn ze ook heel goed in) maak ik de enveloppe open.

Een laatste opdracht: gekke bekken trekken in de spiegel.

 

Beke maakte een filmpje van haar dag in mijn schoenen. 

Meer weten over Marieke? Kijk op www.mariekevandam.nl

Wil je ook meer plezier en avontuur in je leven? Kijk dan op www.speelregels.nl

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu