Wat maakt jou rijk?

Wat maakt jou rijk? – Sophie Gulickx

Sophie Gulickx (33) was jarenlang gymdocent op een middelbare school. Omdat ze graag van nut wil zijn voor de maatschappij, heeft ze besloten naar Santiago de Compostela te lopen. Voor FitKids; een stichting die kinderen met een lichamelijke of een chronische aandoening helpt onder begeleiding van een fysiotherapeut te werken aan hun mentale en fysieke conditie.

Ik wil heel graag iets doen, als het kan, via Stichting Fitkids, het leven deze kinderen redden.”

Wat is de reden dat je de camino wil gaan lopen?

“De Stichting Fitkids sprak me enorm aan, ook vanwege mijn affiniteit met kinderen en de combinatie met sport en fysiotherapie. Maar als ik geld inzamel wil ik dat niet zomaar doen, het moet wel een beetje moeite kosten. Ik kan helaas nog niet zo sportief zijn als ik altijd was, maar wandelen kan ik wel, daarom ga ik naar Santiago de Compostella.”

Wat heb je van huis uit meegekregen over geld?

“Je moet met geld omgaan. Sparen. En niet te veel geld uitgeven. Zelf heb ik een beetje een blinde vlek voor geld. Daar wilde ik vanaf dus ik besloot vorig jaar een challenge bij Maartje Koper te doen. Zij leert je door middel van de wet van aantrekkingskracht meer rijkdom te manifesteren.”

“Ik heb geen auto en ik vind een Mini Cooper echt helemaal geweldig. Dus ik besloot een Mini-Cooper te manifesteren. Op een dag was ik bij de Jumbo en zag ik bij de kassa een kindersurprise-ei. Die eet ik nooit, maar dit keer kocht ik er eentje. Ik at hem niet meteen op. Een paar weken later had ik er trek in en wat bleek erin te zitten? Een mini Mini-Cooper.”

Haha, je had hem iets te klein gemanifesteerd?

“Ja, mijn afstemming was nog niet helemaal goed. Maar wel grappig toch? En ik ben er wel iets op vooruitgegaan dus.”

Als je geld hebt, waaraan geef je het dan uit?

“Het dagelijks leven, mijn huur, mijn rekeningen, eten en drinken. Wat ik wel echt heel leuk vind is met een vriendin koffie of thee ergens drinken. Dat doe ik als ik een extraatje uit te geven heb. Als ik leuke dingen voor mezelf koop dan zijn het vaak van die mooie schrijfboekjes. Ik ben lid van de bieb, ik lees heel graag. Niet thuis, maar als ik op de crosstrainer sta of in de trein zit. Ik reis graag met de trein. En mijn fiets gaat regelmatig kapot dus daar gaat ook geld heen. Het is dus voornamelijk praktisch waar ik mijn geld aan uitgeef.”

Wat zou je doen met je laatste tientje?

“Ik ga het liefst met een vriendin koffiedrinken.”

En wat zou je doen als je een tientje op straat vindt?

“Nu zou ik het bij mijn bedrag leggen voor Santiago. Ik heb een behoorlijk bedrag nodig om te kunnen slapen en eten onderweg, en natuurlijk voor de Stichting Fitkids.”

Als geld geen rol zou spelen, hoe zou je leven er dan uit zien,
wat zou je dan doen?

“Ik zou dat niet willen…eigenlijk…”

“Ik zou dan heel veel reizen. Ik zou me inzetten voor vrijwilligersorganisaties die mij aan het hart liggen. Want dan hoef ik niet betaald te werken, dus kan ik overal helpen.”

Wat maakt jou rijk?

“Leven.”

Heb je tips voor de lezers?

“Volg altijd je hart.”

Sophie Gulickx

Wil je Sophie helpen of sponsoren, kijk dan even op haar Facebookpagina en stort een mooi bedrag voor haar en voor de stichting FitKids: https://www.facebook.com/naarsantiagovoorfitkids/. 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu