Gastblogs Lianne van Asten

Lianne van Asten blogt #12: Citytrip Keulen

Afgelopen zomer ben ik met m’n vriend naar deze stad in Duitsland geweest. Het is vanaf Amsterdam ruim 3 uur rijden dus het is prima te doen met de auto.

Ik en vriendlief besluiten meteen na werk te vertrekken zodat we er in de avond zijn en zo mooi alle tijd hebben in de dagen dat we er zijn.

Backstreet boys are back 

Hij heeft een geweldig toffe 90’s playlist van te voren verzameld en we vermaken ons prima met het mee blèren met de Backstreet boys en andere heerlijk foute artiesten. Bij elk nummer slaak ik weer een verrukt kreetje van herkenning. Zo is een ritje met de auto niet verkeerd!

Eenmaal in Keulen is het even zoeken naar een gratis parkeerplek maar na een aantal rondjes rijden vinden we er één. Dus dat is meteen het irritante aan deze stad: veel betaald parkeren!

AirBnB

Als we bij ons AirBnB adresje naar binnen stappen worden we verwelkomd door een heel lief en vriendelijk stel. Het meest toffe aan het adres vind ik nog de sleutelhanger van de huissleutel wat een vrolijk bengelende piemel is.

Als we zijn geïnstalleerd, gaan we naar een café in de straat waar we natuurlijk meteen het plaatselijke bier, Kolsch, proberen. Dat kan je overal kopen en is erg lekker! En dan beseffen we: Fijn, we zijn er! Lekker een weekend niks hoeven.

Dag 1 

De eerste dag lopen we na een lekker ontbijtje, via de winkelstraat (yes, goede straat voor shoppen!) naar de dom Groβ St. Martin Kirche, die er prachtig uitziet. Vanaf daar ben je ook zo bij de rivier, de Rijn. Overal zitten mensen langs de kant en op terrasjes wat een fijn relaxed sfeertje brengt. We kopen een paar flesjes Kolsch en gaan in de zon aan het water te zitten. Vriendlief pakt zijn ukulele uit zijn tas en zo vermaken we ons prima.

Daarna lopen we de brug op om naar de overkant te gaan. De hekken van de brug hangen vol met slotjes van stelletjes die deze daar ooit samen hebben opgehangen om hun liefde te vereeuwigen. We proberen het oudste slotje te vinden terwijl we langzaam naar de andere kant slenteren.

Aan de andere kant zijn een soort lange tribunes gemaakt langs het water waarop je heerlijk kan zitten en genieten van de zon. Niet lang erna zitten wij er ook en ik val zelfs even heel lui in slaap met mijn hoofd op zijn schoot.

In de avonden zijn de straten en pleinen van Keulen bevolkt met jongeren, bierflesjes en muziekboxjes. Een supergezellig tafereel! (wel een nadeel dat onze AirBnB in een straat vol cafés ligt. Het is zo’n herrie op straat s’ nachts dat het lijkt alsof de luidruchtige mensen in onze slaapkamer staan. Wij hangen ook een avond op zo’n pleintje rond en daarna crashen we een privé party in een kroeg zonder dat we het zelf door hebben. Gelukkig vinden de feestgangers ons best wel gezellig en geinen wat met ons.

De straten stinken trouwens echt vaak naar pies. Super vies, komt er ineens zo’n vlaag pisgeur voorbij. Iets minder charmant van deze stad!

Dag 2 

De volgende dag gaan we vol goede moed naar de Köhln Triangle. Een hoog gebouw waar je helemaal bovenop kan voor een mooi uitzicht.

Het blijkt gesloten te zijn vanwege een defecte lift. De deur zit volgeplakt met briefjes die dit vermelden. Blijkbaar waren ze bang dat de boodschap anders niet over zou komen of zoiets.

Helaas, maar we gaan naar het Rheinpark en klauteren in de klimtoestellen om vervolgens in het gras te gaan luieren. 

Daarna pakken we een tram naar een plek buiten de stad genaamd Rodenkirchen. Een klein rustig stadje aan de rivier, ideaal voor een dagje luieren. We slenteren wat rond. Eten wat falafel op een plein waarbij de helft van mijn eten uiteindelijk op de grond ligt omdat ik gewoon niet normaal kan eten. De plaatselijke duiven waren overigens al gauw mijn beste vrienden.  

We slenteren wat rond en zitten aan een klein strandje waarbij we mooi zicht hebben op een fotoshoot van een bruiloft (inclusief hartvormige ballonnen). In de avond gaan we een terras op waar we een Duitse worst eten met bier, omdat je dat gewoon even moet doen als je in Duitsland bent!

Dag 3

De volgende dag moeten we ons fijne AirBnB adresje alweer gedag zeggen en de piemelsleutel inleveren bij onze fijne hosts. We halen de auto op en rijden naar de buurt Ehrefeld. Het is een heerlijk rustig deel van de stad met idyllische huisjes, een klein kerkje en we vinden een fijn plekje om wat te drinken en nog even onze luierstand vast te houden.

En zo loopt ons fijne weekendje alweer ten een einde en rijden we met onze heerlijke foute muziek weer terug naar Nederland.

O ja, trouwens best handig om te weten:

  • Er is een verschil tussen ‘kaffee mit milch’ en ‘milchkaffee’. Ik had geen idee en was verontwaardigd omdat ik een lullig bekertje melk naast de koffie kreeg, maar blijkbaar had ik dat dus zo besteld. De vrouw werd ook meteen chagrijnig van mijn verwarde hoofd, waardoor ik nog meer in de war raakte en mijn vriend vond dit dan weer best grappig.
  • Nooit knikken en glimlachen als ze bij de betaling iets aan je vragen en je hebt geen idee wat ze zeggen. Voor je het weet krijg je je wisselgeld niet meer terug en ben je ongewild een hele gulle klant geweest die teveel fooi heeft gegeven.

Lianne van Asten 

Slotjesbrug

Andere blogs van Lianne lezen? 

De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #1
De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #2
De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #3
De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #4
De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #5
De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #6
De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #8
De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #9
De (low budget) reisavonturen van gastblogger Lianne van Asten #10
De (low budget) reisavonturen van Lianne van Asten #11

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu