Gastblogs Marieke van Dam Woensdagexpeditie

Marieke van Dam blogt: Woensdagexpeditie #6: Experimental Travel

Dit avontuur had ik samen met Floor ergens op een woensdag in februari. 

Het was eigenlijk een dubbelavontuur. Want ik ken haar eigenlijk niet (behalve wat korte gesprekjes en dat ik ontzettend fan van haar rake, mooie, open schrijfsels op Facebook ben).

We kozen een reis uit de meest verrassende reisgids: Experimental Travel. Het staat vol met alternatieve reizen waarbij je door toeval ergens naartoe wordt geleid. We kiezen de K2-methode waarbij je naar een plek op een kaart gaat, die in het vakje K2 ligt.

Het is akelig koud dus om ons avontuur een beetje behaaglijk te houden, besluiten we met het Amsterdamse openbaar vervoer op pad te gaan. Op de ov-overzichtskaart staat er maar één plek in vakje K2: Holysloot in Amsterdam Noord. Dus hup, die kant op!

Wegens overstap obstakels halen we onze bestemming niet maar komen we terecht op Buikslotermeerplein (waar we heel graag iets moois willen ontdekken maar wat ons niet lukt), gaan we ter plekke op expeditie in het plaatselijke casino (waar we geen beginnersgeluk blijken te hebben bij de fruitautomaat) en eindigen in een kroegje op de pittoreske Nieuwendammerdijk (waar we onophoudelijk kletsend compleet de tijd vergeten).

Het was echt heel gaaf om te ervaren hoe anders onze ontmoeting was dan ‘gewoon ergens een bakkie doen’ doordat het in het teken stond van avontuur en verrassing. We hadden andere gesprekken en het voelde echt alsof we samen op reis waren.

Ik kijk al uit naar ons volgende avontuur waarin we mee gaan helpen bij de bingo in een bejaardentehuis!

Wil je meer weten over Marieke, of een keertje mee met haar koffietentjestour? Check dan even haar website www.mariekevandam.nl

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu