Cat Colnot Gastblogs Reizen

Cat Colnot blogt #3: Ultieme Utrechtse hotspots, de fijnste tentjes op een rij

Stadstruinen in Utrecht is altijd leuk.

Er gebeurt daar veel en er komen steeds meer superleuke hotspots bij.

LE:EN is mijn ultieme favoriete tent. Ik hou van kleine hapjes proeven en dat kun je hier naar hartelust. Alles ziet er zo mooi uit en is met liefde en aandacht gemaakt. Het zit wel op een rare locatie, midden op een industrieterrein, totaal ongezellig. Maar daar merk je niks van als je eenmaal binnen bent of als je in de zon op het supergrote terras in een boek gedoken bent, met een loungemuziekje op de achtergrond.

IMG_6323

Badhu, “familie” van LE:EN, maar dan met Arabische insteek. Ook diverse hapjes (mezzes) voor leuke bedragen, waarbij het de bedoeling is dat je shared met je tafelgenoten.

IMG_6202 IMG_6203

Een van de betere straten in Utrecht als het gaat over hippe nieuwe hotspots is de Voorstraat. Was dit tijdens mijn studie, 20 jaar gelegen, nog zeker niet mijn lievelingsstraat, nu popt de ene na de andere vintage, lunch of koffietent op.

De Ontdekking is een fijne plek voor lunch en sapje. En tegenover kun je ook nog aan de scones bij De Bakkerswinkel.

IMG_6479

Vervolgens steek je schuin over naar Gys, voor je biologisch verantwoorde hapjes en drankjes. Ik vond de lemon drizzle cake niet zo, maar ze hebben een leuke kaart met veel interessante biologisch, en vegetarische gerechten. En tof personeel. Binnenkort opent er een Gys op de Amsterdamse straatweg, voor het geval je aan de die kant van de stad bent.

IMG_6414

Een stukje verderop in de straat vind je veruit de beste koffie bij The Village Coffee & Music. Dudes met baarden, zelf een watertje pakken bij de kraan en vrij heftige indierock in dit cosy vintage interieur. Ik vind het toffe plek om te zitten, paar bankjes buiten in de zon, lekkere bank binnen bij het kacheltje, maar je kunt ook coffee to go nemen natuurlijk. Mijn cortadootje smaakte top.

IMG_6481

IMG_6450

Op dit punt in de straat zijn ook een paar leuke (vintage) kledingzaakjes die je zeker even moet checken, zoals Sussies, Notorious Clothing en Giensch. En check ook even de nieuwste store van Puha, een shop waar je design van Utrechtse lokale ontwerpers kunt kopen.

Als je de Voorstraat uitgelopen bent, kom je bij het Neude uit. Persoonlijk niet mijn favoriete plek in Utrecht, maar wel bomvol terrasjes.  En natuurlijk is het struinen over de Oude Gracht ook helemaal fijn.

Als je de hele Oude Gracht bent afgelopen kom je bij het Ledig Erf. Vroeger al de place to be voor terrasjes. Maar ik ga een stukje verder door naar de Westerkade om bij Koffie Leute Brauhaus en de kledingbieb een huisgemaakte icetea te drinken. Koffie Leute is gezellig, ouwerwetsig, spelletjes op de plank, ouwe meubels, klein. De barrista is vriendelijk en heel sociaal, en zet,vermoed ik, prima filterkoffie. Ga ik volgende keer zeker checken.

IMG_6349

Tegenover Koffie Leute, aan de overkant van het water (Oosterkade) zit Broei. Lekker eten wat de pot schaft, drie gangen voor minder dan € 20,=.

En als je een stukje doorloopt of fietst kom je bij het industrieterrein, waar net voor de watertoren, verscholen tussen allerlei bedrijfsgebouwen Klein Berlijn zit. Dat is ook een place to go to. Lekker ruw en roestig met een vrij groot terras dus echt prima toeven in de zomer, met zicht op het kanaal.

Slapen doe ik niet vaak in Utrecht, want het is zo dichtbij Amsterdam, maar via Airbnb is er altijd een leuke plek te vinden.

Vorig jaar logeerde ik bij Badhu, een hip restaurant met een Arabische touch. Ze hebben een aantal kamers die allemaal een eigen kleur en sfeer hebben. Ik koos voor de rode kamer. En inderdaad: alles is daar rood. En rood is niet echt mijn lievelingskleur, maar ik vond het wel gaaf gedaan. Wat ik vooral genieten vond was het heerlijke zitje bij het raam, naast de waterkoker (must have op elke hotelkamer) en het Nespresso apparaat (fijne bijkomstigheid), waar je een beetje over de buurt en het parkje uitkijkt, en het geweldig grote bad. Weliswaar van plastic, maar wel zo groot dat je je echt goed kunt onderdompelen. In dit geval dompelde ook de hele badkamer onder want de waterafvoer was stuk ofzo, dus binnen de kortste keren was chica aan het dweilen. Dat was wat minder relaxt, maar gelukkig kwam het restaurantmeisje me helpen, en was het overstroming binnen no time weer onder controle. Afgezien van dat minor incident, was het verblijf echt prima.

IMG_6174 IMG_6175

Tip: als je geen zin hebt in heel ver lopen of duurt parkeren in de stad, overweeg dan eens een OV-fiets abonnement. Voor een tientje per jaar heb je een abonnement en voor € 3,15 heb je 24 uur een fiets tot je beschikking in elke stad met een station.  Heb de hele dag door Utrecht gefietst en veel mooie plekken gezien waar ik lopend niet gekomen was.

Heb jij ook goede tips in Utrecht reageer dan even, dan maken we samen een ultieme Utrecht toplocatielijst.

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu