Cat Colnot Gastblogs Reizen

Cat Colnot blogt #4: Mijn 10 fijnste Ibiza hotspots

1. Ibiza Old Town (Dalt Villa)

Dit is veruit het allermooiste stukje Ibiza. Pittoresk to the max. Smalle straatjes met eeuwenoude huisje. Prachtige bloemen in potten buiten, balkonnetjes met gekleurde was wapperend in de wind, schattige winkeltjes en fijne terrasjes. Het is echt de moeite om hier rond te struinen en het sfeertje is relaxt.  Wat ook de moeite is, om de klim naar het kasteel op de top te maken. Van daaruit heb je een magnifiek uitzicht over de stad.

IMG_8131

Ik logeerde via AirBnB in een van de allermooiste appartementjes van Dalt Villa. Ik kwam er binnen en was direct verkocht. Wat een klein paradijsje. Als je Ibiza stad goed wilt leren kennen is het dus aan te raden via AirBnB een appartement te boeken. Echt leuk en like a local. In het hoogseizoen wel behoorlijk prijzig inmiddels. 

2. S’Escalinata

In Dalt Villa zat ook mijn favoriete lunchtentje: S’Escalinata. Hier zit je heerlijk aan een sangriaatje in de zon op een zitzak op de trappen voor het restaurant en heb je briljant uitzicht over de stad.

(S’ Escalinata: Carrer Portal Nou, 10, 07800 Ibiza).

IMG_5584

 

3. La Cava

Aan de ’s avonds bruisende Passeig de Vara del Rey heb je veel restaurants en café’s, maar La Cava waar je heerlijke cocktails kunt drinken en superfijne tapas kunt eten, is toch wel favoriet. Het is uberhip en behoorlijk gay (er heerst een heel goed sfeertje).

4. Bar San Juan

Dit is een hotspot in Ibiza town in de buurt van de haven (waar je ’s avonds lekker kunt struinen of flaneren en kunt kledingshoppen). Bar San Juan is een klein tentje waar je hutjemutje zit. Omdat ik in mijn up was mocht ik aanschuiven bij een tafeltje van drie met Nederlandse gasten. Gezellige gesprekken. Mijn tafelgenoten zaten al aan het nagerecht dus vertrokken op een bepaald moment, maar daarna kreeg ik drie Spaanse tafelgenoten, waarmee het nog veel gezelliger was. De chulettas de cerdo (lamskoteletten) waren lekker, maar niet briljant, de salade was prima, maar niet spectaculair. Het toetje, brownie met chocoladesaus, was echt superlekker! Wat leuk aan deze plek is, is dat het authentiek is, lekker spontaan en cosy en ook heel erg mooi meegenomen in het superdure Ibiza: spotgoedkoop. Waar kun je een brownies met chocoladesaus eten voor € 2,90? Nou hier dus. En leuk personeel en een fijne vibe dus wat wil een mens nog meer?

(Bar San Juan: Carrer Guillem de Montgrí, 8, 07800 Ibiza)

5. Hostal Yebisah

Dit hotel is veruit een van de gezelligste hotels waar ik ooit overnacht heb (en ik heb er heel wat gehad). Hostal betekent klein hotel, en is dus niet een hostel/jeugdherberg. Er zijn maar 26 kamers, die niet heel superdeluxe of hip zijn ingericht, maar typisch Spaans en een beetje gedateerd. Maar de bedden zijn prima, alles is heel schoon en fris en bij Yebisah gaat het om iets anders. De vibes zijn er goed. De eigenaren zijn schatten, altijd in voor een praatje, ze geven veel tips over waar je heen kunt en wat er te doen is. Het feit dat er hotelgasten zijn die al 40 jaar in dit hotel komen en als vrienden worden onthaald maakt dat deze plek bijzonder is. Ook de bar is behoorlijk old school, maar er treden goede bands op en er is een boel gezelligheid met de hotelgasten en stamgasten. Ik als lonely traveller heb me erg goed vermaakt en veel vrienden gemaakt. En ik houd niet van telkens naar dezelfde plek gaan (ik houd van avontuur en nieuwe dingen ontdekken), maar ik weet zeker dat ik hier nog vaker terug zal komen. Oja, en de prijs-kwaliteitverhouding is helemaal in orde hier.

Het hostal ligt aan de Ramblas van Santa Eularia, twee seconden van het strand/de zee. Op de Ramblas kun je mensen kijken en is elke dag een hippiemarktje. Restaurants zijn er plenty in dit buurtje. En je bent in 5 minuten bij de halte voor de bus of boot naar Ibiza stad, of naar Es Canar (hippiemarkt)

(Hostal Yebisah: Paseo Salamera, s/n, 07840 Ibiza).

IMG_6488 IMG_6771

6. Owl and Pussycat

Dit is een hele leuke bar op de boulevard van Santa Eularia del Riu. Je kijkt uit op het strand en de zee of richting de Ramblas (de flaneerstraat van Santa). Je kunt er qua ontbijt alleen maar koffie en taartjes krijgen, maar die taartjes zijn heeeel erg lekker. Ze worden door een Amerikaanse dame gebakken en zijn echt too good. Carrotcake, bananentaart, chocoladetaart. Heerlijk. En verder is de eigenaar Ramon een supervriendelijke kerel met veel gevoel voor humor. Hij adviseerde me de carrotcake te nemen omdat die “better as a boyfriend” was. En toen ik zei dat ik het wel zoet vond om te ontbijten met taart was zijn antwoord: “sweet in the morning, is sweet all day”. Ja, toen was ik natuurlijk wel overtuigd. Fijne plek dus!

(Pussycat and the Owl: Passeig de s’Alamera, 24, 07840 Santa Eulària des Riu).

IMG_7529

7. Passion

Wat een mooie tent is dat. (H)eerlijk eten met passie en met veel liefde en zorg bereid. Het is eten is hier niet alleen superlekker, maar het ziet er echt heel mooi uit. Ook het personeel is extreem vriendelijk, attent, neemt de tijd voor je, en geeft veel aandacht. Dat maakt deze tent tot een heerlijke chillzone. De carrotcake is to die for. De kokostempeh met mangosaus….wat een amazing lekker fingerlicking good food is dat. En de buckwheat pancakes met vanille saus en blueberryjam….smikkelen en smullen.

De sandwiches vond ik een beetje dull, die kaart was sowieso veel te uitgebreid.  De chai tea en de cheesecake!!! Salades…te lekker! En, the best part: allemaal vegan, low fat, healthy, glutenvrij, raw & all that jazz. Ik zeg: goed bezig!

Er zijn maar twee nadelen aan Passion: 1. sow hé,  € 13,50 voor drie pancakes is not very cheap, € 15,= voor een healthy shake met wheatgrass of raw chocolate is bizar en 2. Er is er geen in Amsterdam….  dus nu moet ik elke keer naar Ibiza afreizen voor de kokostempehdingetjes….

(Passion: Calle Joan Tur, 07840 Santa Eulària des Riu, en in Ibiza stad, en Playa Den Bossa hebben ze ook restaurants).

IMG_6792

8. Caos

Aan de promenade van Santa Eulalia del Riu, een beetje verscholen tussen de palmbomen en schreeuwerige menuborden van de naastgelegen tenten, ligt een klein vega(n) paradijsje verscholen; Caos.

Bij Caos kun je heerlijke vega salades, wraps en shakes krijgen voor een schappelijke prijs. De juices zijn ook mjammie.

Het personeel is chill. Beetje laidback, niet al te snel, maar wel lief en met aandacht. Best belangrijk in zo’n tent.

(Caos: Paseo Maritimo de Santa Eulalia, 9, 07840 Santa Eulària des Riu).

IMG_6765

De Hippie Market in Es Canar is een hele beroemde. Niet zo beroemd als de Hippie Market van Las Dalias, maar wel very famous. Es Canar, van oudsher een hippietoevluchtsoord, is inmiddels overruled door hordes toeristen, wat een beetje jammer is en de sfeer en charme niet ten goede komt. Maar op de Hippie Markt moet je geweest zijn. Dat weet iedereen. En dat is te merken. Rijen dik voor de kraampjes met kettinkjes, veertjes voor in je haar, bontgekleurde jurken en gewaden, handgebreide en gety-endyede topjes, djembe’s, sjawls, laarzen met borduursels en sandaaltjes met tijgerprint. Een paar ouwe hippies met mooie zelfgemaakte vriendschapsbandjes en een bunch rete commerciële marktkooplui.

Ik kreeg er niet echt koopneigingen van….eerder vluchtneigingen. Ik moet er ook niet aan denken hoe het is om op deze markt te lopen op een dag dat het boven de 25 graden is. Hothothot, benauwd…iew…..

Nadat ik in het doolhof van kramen mijn way out had gevonden, ben ik richting strand gelopen. En daar liep ik tegen een geweldig chille camping, met daarnaast een heerlijke strandtent genaamd Chirincana, aan. En hoewel het daar hard waaide en niet bepaald warm was, was het zo’n kadootje om hier een heerlijke salade te eten en lekker onder de gezellige lampjes die aan de bomen bungelden naar de prachtige blauwe zee te kijken.

9. Chirincana’s

Dus mijn tip van de dag: ga naar Es Canar, want het hoort gewoon bij Ibiza om een hippie markt te bezoeken. Maar loop daarna naar Chirincana’s.

IMG_7116

En nog beter…loop van Es Canar via het strand, en de rotsen (er is een heel smal paadje) naar Santa Eulalia del Riu. Dat is bijna 2 uur lopen, maar een prachtwandeling. Je komt langs de mooiste baaitjes, stranden, achtertuinen van vette villa’s, je bent sporty bezig en je kan weer een mooie belevenis op je lijstje toevoegen.

10. Formentera

En last, but zeker not least. Pak de ferry naar Formentera. Dat is echt een paradijsje. Met een brommertje cross je het hele eiland over. N.B. je moet wel 70 op de ‘snelweg’ durven. Maar je komt op de allermooiste stranden zoals: Play Illetas; heel chill, Es Copinyar; prachtige duinen, veel strandtenten. En het gebied rond Far de la Mola is ook out of this world (soort van maanlandschap met polletjes gras).  

Wat zijn jouw favoriete plekken op Ibiza? 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu