Gastblogs Marieke van Dam

Marieke van Dam blogt: Woensdagexpeditie #7: Op pad zonder telefoon

Op pad zonder telefoon. Het klinkt vrij eenvoudig. En dat is het natuurlijk ook. Maar toch voelde het aan het begin raar en ongemakkelijk. Voordat ik de deur uitging, schreef ik nog snel even Frank zijn telefoonnummer op. Want die ken ik dus blijkbaar helemaal niet!

Ik nam ook zijn oude Leica (één van de eerste digitale fototoestellen mee). Oh, en mijn favoriete Keri Smith boek #thewandersociety. Want het werd een dwaal #woensdagexpeditie deze keer. Alhoewel dat eerst nog niet lukte.

Ik had in mijn hoofd om eerst koffie te drinken in het tentje Het Wilde Westen. Ik was alleen vergeten op te zoeken waar dat nou precies lag. Het zoeken voelde helemaal niet als dwalen maar als een klus. Dus toen heb ik dat maar losgelaten. Het uitje werd er meteen leuker op.

Ik koos een opdrachtje uit het boek om dingen in één kleur te fotograferen. Dat is (qua kijken) ook een #speelregel die ik zo’n beetje wekelijks doe. Ik gaf er een nieuwe draai aan door het in zwart-wit te doen. Alles wat rood was, waar ik langsliep probeerde ik zo mooi mogelijk op de foto te krijgen.

Dat was wennen en zoeken. Ineens ging ik op hele andere dingen letten. Ik fotografeer meestal dingen die me opvallen. Dit waren vaak juist onopvallende dingen en ik vond het een (hele leuke) uitdaging om daarmee te oefenen. Ga ik vaker doen want tot nu toe bleef het bij compositie. Benieuwd hoe ik hier nog meer mee kan experimenteren.

Mijn telefoon laat ik ook vaker thuis. Want ik greep toch regelmatig uit automatisme in mijn tas om iets op te zoeken. Ik vond het fijn dat ‘ie er niet was. Thuis zag ik pas alle berichtjes die me tijdens mijn expeditie waarschijnlijk toch (al was het maar voor even) mijn telefoon ingetrokken hadden.

Leica

Meer weten over Marieke? Kijk op www.mariekevandam.nl

Wil je ook meer plezier en avontuur in je leven? Kijk dan op www.speelregels.nl

Andere blogs van Marieke lezen? 

Wat maakt jou rijk?
Marieke van Dam blogt: woensdagexpeditie #1
Marieke van Dam blogt: woensdagexpeditie #2: Kudelstaart
Marieke van Dam blogt: woensdagexpeditie #3: Freelistening
Marieke van Dam blogt: woensdagexpeditie #4: een dag in de schoenen van
Marieke van Dam blogt: Woensdagexpeditie #5: De voedselbank
Marieke van Dam blogt: Woensdagexpeditie #6: Experimental Travel
Marieke van Dam blogt: Woensdagexpeditie #7: Op pad zonder telefoon

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu