Gastblogs Kees Kortmulder

Kees Kortmulder blogt #7: Boem, boem, boem … ritme voor succes

Nahijgend, een rood hoofd, maar dolgelukkig

Boem, boem, boem zo ging mijn hart te keer, nadat ik een rondje had hardgelopen. Een rood hoofd, zweet dat van mijn lichaam gutste en puffend op de bank. Maar wow wat was dit weer een lekker rondje. Zeker wanneer het zonnetje schijnt, dan ben ik intens aan het genieten. Niet alleen na afloop, maar ook tijdens het hardlopen.

Gek genoeg kom ik tijdens het hardlopen helemaal tot rust. Even weg uit het hoofd en terug naar het lijf. De eerste vijf, tien minuten zijn altijd even schakelen. Ik voel dan van alles. Het lichaam lijkt haast tegen te stribbelen en de stemmen in mijn hoofd doen gezellig mee.  ‘Ga maar weer terug’, ‘Maak maar een klein rondje’ ‘Het wordt vandaag niets’.

Ruimte voor nieuwe ideeën

Gelukkig herken ik die stemmetjes nu en weet dat ze na een paar minuten verdwijnen. In plaats daarvan komt een heerlijke rust. Ik geniet van de vogeltjes die om mij heen kwetteren en de zon die op mijn huid brand. Ook ben ik me veel meer bewust dan anders, van elke voetstap die ik zet. Langzaamaan voel ik dat mijn hoofd leger en leger wordt. En zo ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën en plannen. Al meerdere keren zijn mijn beste plannen voor een nieuw business concept ontstaan tijdens een hardloop rondje.     

Het ritme voor succes

Ik loop bewust zonder muziek. Ik luister graag naar muziek. Tijdens het werk heb ik bijna altijd Spotify op de achtergrond aan staan. Maar tijdens het lopen luister ik het liefst naar het gekwetter van de vogels en het bonzen van mijn hart. Dat bonzen van mijn hart is voor mij het ritme voor succes.

Steeds vaker voel ik tegenwoordig mijn hart bonzen. Niet alleen tijdens hardlopen. Mijn hart bonst namelijk altijd wanneer ik dingen doe, die ik echt leuk vind om te doen. Zo bonst mijn hart ook tijdens een wandeling door een mooi natuurgebied, wanneer ik voor een groep een verhaal mag vertellen over social media, wanneer ik mensen mag coachen in hun persoonlijke groei en wanneer ik aan het fotograferen ben.

Geluk en succes steekt aan

En weet je nu wat het leuke is. Geluk en succes steekt aan. Mijn geluksmomenten deel ik graag. Niet om op te scheppen, maar omdat ik iedereen het geluk gun dat ik ook ervaar. En door te delen ontstaan de mooiste dingen. Zo deel ik regelmatig foto’s van de wandelingen die ik maak door verschillende natuurgebieden. Begin dit jaar had ik een prachtige wandeling gemaakt door het Noord-Hollands duinreservaat. Een aanrader overigens.

Een paar weken later werd ik gebeld door een collega-ondernemer. ‘Goh Kees, wat maak je toch mooie foto’s tijdens je wandelingen. En wat leuk dat je laatst hebt gewandeld door het Noord-Hollands duinreservaat. Zou je het leuk vinden om voor de mensen die dat in stand houden een LinkedIn workshop te willen geven

Wow!! Natuurlijk wilde ik dat. Een opdracht waarbij twee van mijn passies met elkaar verbonden zijn. Hoe leuk is dat. Ik had 3 geweldige workshops, met mensen die de passie voor de natuur met mij deelden. Opnieuw bonsde mijn hart van geluk.

Laat zien wat je drijft
Een spreuk die ik vaak gebruik tijdens mijn trainingen en workshops is, “Don’t tell, but show”. Ik kan wel vertellen dat ik van wandelen of fotograferen houdt, maar mensen willen dat echt zien. Of misschien willen zij het zelfs wel voelen. Ze willen hetzelfde voelen, wat ik voel tijdens het wandelen en fotograferen.

Ik hoop dat jij op dit moment ook datgene doet, wat je echt leuk vindt om te doen. Zowel op zakelijk gebied als privé. Wanneer jij jouw passies en talenten succesvol wilt gebruiken, is het slim om dat te laten zien. Laat zien wat je drijft, wat jou gelukkig maakt en waar je goed in bent. Denk goed na waarom je iets vertelt en wat je vertelt. Maar durf jezelf bloot te geven. Op het moment dat ik mijn foto’s over het wandelen op Facebook plaatste was ik niet bezig met werk of opdrachten. Maar door iets extra’s te vertellen raak je mensen. Dat ik trainer én coach ben, wisten mensen al.  

Waar gaat jouw hart van bonzen?

Nu ben ik wel benieuwd waar jouw hart van gaat bonzen. Weet jij wat je passie(s) is/zijn? Doe jij wat je het allerliefste doet? Of ben je nog op zoek hoe je dat moet doen? Wellicht wil je weten, hoe jij ook succesvol kunt worden met jouw passies en talenten.

Dan is ons jaarprogramma iets voor jou! Een jaar lang gaan we aan de slag, samen met andere ondernemers om jouw dromen te laten uitkomen. Het wordt af en toe hard zweten want we zetten je flink aan het werk. Maar heb je zin in een geweldig avontuur, doe dan met ons mee!

Kees Kortmulder

Foto door Saskia Beek

Meer weten over Kees Kortmulder? Lees het interview dat we met hem hadden voor Wat maakt jou rijk, en check vooral ook zijn vorige blogs:

Kees heeft samen met een partner een nieuw bedrijf Rising Business Stars dat ondernemers helpt om verder te groeien. Daarnaast geeft Kees les in social media management op de Hogeschool van Rotterdam en organiseert hij regelmatig Verbindt en Verwonder sessies. Via zijn facebookpagina blijf je op de hoogte. 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu