Bespaartips Gastblogs Lisa Verdegaal

Slim met geld: 5 tips van budgetcoach Lisa Verdegaal #7

Lisa Verdegaal (53) woont met haar man en zoon in Amsterdam-Zuid en werkt als budgetcoach. Ze adviseert haar cliënten over geldzaken en helpt ze meer evenwicht in inkomsten en uitgaven te krijgen.

Lisa geeft als gastblogger elke twee weken tips over hoe je anders met geld om kunt gaan, en hoe je aan het eind van je maand nog een stukje geld overhoudt.

Tip 1: Zeg je zorgverzekering op vóór 31 december als je wilt overstappen!

Als je wilt overstappen dan moet je voor 31 december je oude zorgverzekering opgezegd hebben en uiterlijk 31 januari een nieuwe zorgverzekering hebben afgesloten. Als je een betalingsachterstand hebt dan is het niet mogelijk om over te stappen.

Als je wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar kun je op Consumentenbond.nl/zorgvergelijker het schema “zorgverzekering in vier stappen” volgen of op andere vergelijkingssites kijken. Als je wilt weten of een vergelijkingssite betrouwbaar is lees dan het blog van Erica Verdegaal.

Houd er ook alvast rekening mee dat het eigen risico elk jaar wordt verhoogd. Je kunt hiervoor maandelijks een bedrag apart houden, zodat je niet ineens het hele bedrag hoeft te betalen.

Tip 2: Boekentip “De supermarktleugen” van Jörg Zipprick

Door dit boek krijg je inzicht in de trucs die supermarkten gebruiken om jou meer en onnodige artikelen te laten kopen. Daarnaast krijg je een uitgebreide uitleg hoe er met de kwaliteit van ons voedsel gesjoemeld wordt. 

[bol_product_links block_id=”bol_57461c212f5fd_selected-products” products=”9200000024251610″ name=”Islandcat48″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Tip 3: Gebruik voortaan alleen nog maar Led-lampen

Ik heb vorige week alle gloeilampen in mijn huis vervangen door led-lampen. Led-lampen verbruiken 85% minder energie dan gloeilampen. Ze gaan ook twintig keer zo lang mee als gewone gloeilampen. Led-lampen bevatten geen kwik en hebben een levensduur van zo’n 20.000 uur. Ze zijn in aanschaf wel wat duurder maar dat prijsverschil verdien je snel terug omdat ze zo energie zuinig zijn en veel langer meegaan.

Tip 4: Check je vaste kosten en kijk of je over kunt of wilt stappen

Net als op je zorgkosten, kun je ook op andere zaken, zoals gas-en elektra, tv/internet, mobiele telefonie meestal best wel wat besparen. Bel je provider/leverancier even om te kijken of er korting te krijgen is, en of je kunt overstappen. Soms is de dreiging om over te stappen genoeg voor je leverancier om je een korting aan te bieden of iets aan je abonnement toe te voegen. Dat kan je zo een paar tientjes per maand schelen.

Tip 5:  Maak een plan voor het nieuwe jaar.

Het eind van het jaar is een uitgelezen moment om terug te kijken en overzicht te krijgen. Kijk eens naar hoe je er financieel voorstaat en maak een plan voor het nieuwe jaar. Waar wil je geld aan blijven besteden? Waarop kun je besparen? Waarvoor wil je gaan sparen? Zet je wensen op een lijstje en kijk kritisch naar je uitgaven, abonnementen en kosten. Misschien wil je het volgend jaar wel helemaal anders doen. Maak een afspraak met jezelf om in het nieuwe jaar bewuster met je geld om te gaan. Zorg dat je weet wat er binnenkomt en wat eruit gaat. Dat geeft rust en overzicht.

Ik wens je een financieel gezond leven.

Lisa

Lisa Verdegaal

Over twee weken lees je weer nieuwe tips van Lisa. De tips uit haar vorige blogs lees je hier, hier, hierhierhier en hier.

Heb je een vraag voor Lisa of een thema waar je graag tips over wilt, reageer dan hieronder het blog of mail naar rijkemeisjes@outlook.com.

Wil je meer weten over Lisa Verdegaal neem dan even een kijkje op Lisa’s website, of lees het interview dat Gerda met haar had voor de rubriek Wat maakt jou rijk?

Vergelijkbare artikelen

2 Reacties

  • Reply
    Sanne
    13 april 2018 at 15:09

    Dit zijn nog eens tips waar je wat aan hebt. Een betalingsachterstand is het laatste wat je wilt hebben. Boven alle rekeningen die je hoe dan ook moet betalen komen er dan ook incassokosten bij. Dit kan voor een hele vervelende spiraal zorgen.

  • Voeg een reactie toe

    Menu