Gastblogs Kijktip Lisa Verdegaal

Slim met geld: budgetcoach Lisa Verdegaal op tv #10

Je hebt al een tijdje geen budgettips meer zien langskomen van onze budget gastblogger Lisa Verdegaal. Dat komt omdat Lisa het nogal druk had. Met een heel gaaf project waar ze niks over mocht zeggen,  maar wat nu op de tv te zien is: The Amsterdam Project.

The Amsterdam Project is een initiatief van tv-presentator Beau van Ervan Dorens.

Het idee is dat ze een jaar lang een vijftal daklozen volgen. Deze daklozen ontvangen hulp om hun leven weer op de rit te krijgen. Een pinpas met een bedrag van € 10.000 dat ze vrij mogen besteden en een boekje met daarin de telefoonnummers van een aantal deskundigen die hen bij het proces kunnen begeleiden, is hun beloning voor deelname.

We volgen het leven van daklozenkrantverkoper Gerrie, 67 jarige guitige Lolle, Alan, voormalig econoom Marco en tienermoeder Cheyenne (en haar 3 jarige zoontje).

Hoe bouw je je leven weer op met € 10.000?

De deelnemers van het project staan er niet alleen voor. Een straatcoach, iemand van het Leger des Heils, Beau van Erven Dorens zelf, een psycholoog en onze eigen Lisa zijn ingeschakeld om als hulplijn te fungeren. Lisa adviseert de deelnemers over hoe zij het bedrag van € 10.000 optimaal kunnen benutten. Of de deelnemers dit advies ter harte nemen is aan hen. Ze mogen ook een ticket naar een tropisch eiland kopen als ze dat willen.

Een dergelijk experiment is in Londen een groot succes gebleken (Broadway project). Daar kregen 13 daklozen een soortgelijk aanbod. Binnen een jaar vond 7 van hen onderdak. Het is spannend om te zien of dit ook in de Amsterdam gaat werken.

De uitslag van het project is bij Lisa vast wel bekend, maar jullie zullen het programma moeten kijken om te zien of het de daklozen lukt om van de straat te raken en te blijven en een gelukkig bestaan op te bouwen.

Wat denk je? Gaat het lukken? Wat zou jij doen?

The Amsterdam Project is elke dinsdag te zien op RTL om 20.25 uur.

lisa-portret

Wil je meer weten over Lisa Verdegaal neem dan even een kijkje op haar website, of lees het interview in de rubriek Wat maakt jou rijk?

De tips uit Lisa’s vorige blogs lees je hier, hier, hierhierhierhier, hier, hier en hier.

 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu