Wat maakt jou rijk?

Wat maakt jou rijk? – Dagmar Aben

Dagmar Aben is 31 jaar en woont op een boerderij in Gewande, Den Bosch, samen met 3 katten en 10 zijdehoentjes. Voordat ze zzp’er werd werkte ze als (vak)therapeut (beeldend) in de GGZ, oa. bij een TBS kliniek. Dagmar’s bedrijf heet Hartenvolger en dat is ze zelf ook.

“Wat ik belangrijk vind is harmonie. In harmonie leven met jezelf en je omgeving. Een tevreden leven leiden, een leven leiden dat je past.”

“Iedereen heeft zijn eigen stijl, zijn eigen kwaliteiten, angsten, verlangens. Pas wanneer we onszelf écht kennen en onszelf durven, kunnen en mogen zijn, dan kunnen we in harmonie (samen) leven.”

“Als coach/therapeut loop ik een stukje met mensen mee op hun unieke levenspad en breng ze in verbinding met hun hart, zodat ze zichzelf kunnen ont-moeten.”

Dagmar ziet hartsverbinding als de verbinding tussen alle intelligenties/wijsheden die we bezitten. “Zodra deze in goede samenwerking zijn dan pas kun je echt je hart volgen.”

1.Wat heb je van huis uit meegekregen over geld?

“Mijn moeder was vrij zuinig op geld. Ze keek wekelijks in alle reclame krantjes en zocht dan uit waar wat het goedkoopst was. Vervolgens ging ze langs verschillende winkels om de producten te kopen.”

“Mijn vader geeft makkelijker geld uit, aan spullen die hij waardevol vindt (electronica bijv). Zelf heb ik als kind vooral meegekregen om zuinig te zijn op geld. Ik kreeg wekelijks wat zakgeld en ik kan me nog goed herinneren hoe ik dit altijd spaarde om mooie knuffels te kopen (een dure Lion King knuffel of iets anders wat op dat moment hip was ;-). Mijn hele slaapkamer lag er vol mee.”

“Door een ex-vriendje kreeg ik het inzicht dat geld uitgeven aan kwaliteit veel leuker is dan voor kwantiteit te gaan. Daarom geef ik nu liever geld uit aan iets moois dat duurzaam is dan aan prullaria.”

 

2. Als je geld hebt, waaraan geef je het dan uit?

“Ik geef mijn geld het liefst uit aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Opleidingen/ trainingen en cursussen. Ik wil heel graag nog een opleiding systemisch werken doen.”

“Daarnaast vind ik het fijn om geld uit te geven aan belevenissen, zoals concerten, weekendjes weg, uitjes.”

“En reizen. Op mijn wensenlijst staat nog een mooie reis door Azië (vooral Indonesië).”

“Daarnaast houd ik ook wel van enkele mooie spullen. Ik ben niet heel materialistisch ingesteld maar kan wel blij worden van mooie spullen voor mijn huis zoals bijv. mooie lampen of een kast.”

 

3. Wat zou je doen met je laatste tientje?

“Dat hangt af van de omstandigheden. Ik zou het niet zomaar uitgeven, ik zou nadenken op wat ik op dat moment nodig heb. Kan ik het vermenigvuldigen of ga ik er juist iets van kopen?”

 

4. En wat zou je doen als je een tientje op straat vindt?

“Dat is me al eens overkomen. Ik vond enkele jaren terug € 10,= en daarna enkele meters verder op het fietspad nog eens € 20,=. Ik weet niet meer precies wat ik er precies mee gedaan heb. Ook dit hangt af van het moment. Ik zou het sparen en op een goed moment uitgeven aan iets wat ik op dat moment belangrijk vind.”

 

5. Als geld geen rol zou spelen, hoe zou je leven er dan uit zien,
wat zou je dan doen?

“Eigenlijk precies wat ik nu ook doe (behalve het reizen) maar dan nog meer in overvloed: opleidingen, reizen, mezelf ontplooien, ervaringen opdoen, delen, mensen helpen.”

 

6. Wat geeft jou een rijk gevoel?

“Vrijheid in mezelf. Als je vrijheid in jezelf hebt gevonden doordat je jezelf hebt losgemaakt van allerlei patronen en overtuigingen, dan durf en ga je doen waar je hart sneller van gaat kloppen!”

“En dan vind je dus overal vrijheid, omdat je in vertrouwen jouw waarheid leeft. Het leven dat alleen jou past.”

 

7. Heb je tips voor de lezers?

“Richt je aandacht op dat waar het stroomt. Zoek vrijheid in jezelf door de verbinding met jezelf aan te gaan. Durf jezelf recht in de spiegel aan te kijken; waar mag jij aandacht aan besteden? Ga de confrontatie aan met jezelf en wordt rijk van je eigen ik.”

Dagmar geeft individuele coaching en workshops. Meer weten? Check haar website.

Wil jij 65 gratis Hartentips van Dagmar ontvangen? Check haar website voor het aanvragen van het Hartenliefs pakket met tips en 2 oefeningen voor meer Hartsverbinding.

Dagmar Hartenvolger

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu