Cat Colnot Gastblogs

Cat Colnot blogt #11: Kerst vieren in overvloed

Als je krap bij kas zit kan je behoorlijk opzien tegen de dure feestdagen. De Rijke Meisjes denken met je mee om manieren te vinden om de feestdagen, feestelijk en betaalbaar te houden en je een gevoel van overvloed te geven.  

Kerst vieren in overvloed: 7 tips! 

1.  Speel het Kerst dobbelspel

Dit spel is ideaal als je eigenlijk bulkt van de spullen en je rijkdom graag deelt met anderen. 

Organiseer een avond met lieve vrienden of familie, pak leuke spullen waar je zelf op uitgekeken bent, mooi in, leg allemaal een of twee pakjes op de stapel en dobbel, ganzenbord of speel Triviant voor kekke prijzen.

Het kost je niks, en wie weet loop je aan het eind van de avond de deur uit met precies dat boek dat je altijd al had willen lezen of die mooie feestsjaal die jou perfect staat. Je hebt geheid een heerlijk, verrassend en overvloedige avond zonder dat het je iets gekost heeft.

2. Koop zoveel mogelijk ‘vooruit’

Zo spreid je de kosten én het voorkomt paniek op het laatste moment over wat je voor wie ‘moet’ kopen. Als je gedurende het jaar dingen tegenkomt die perfect zijn om kado te doen, koop ze dan alvast en geef ze met Kerst. 

3. Feestelijk in vintage

Scoor je kerst- of feestoutfit bij een kringloopwinkel, tweedehandszaakjes of leen een jurk bij Lena, de fashion library. Of ruil een glitterjurk met je vriendinnen. In plaats van altijd nieuwe spullen te kopen kun je ook gewoon eens in je kleding- en accessoire verzameling duiken en kijken wat je al hebt. 

4. Durf te vragen wat je graag wil ontvangen, en geef de ander ook wat hij of zij vraagt

Zo spendeer je geen geld aan spullen die iemand anders “per ongeluk kwijt” moet raken, of die “plotseling stukvallen op de keukentegels”.

5. Do it yourself

Maak zelf een leuk persoonlijk kadootje of geef een boek met een speciale opdracht voor de ander. 

Je kunt ook een mooi kerstpakket met leuke beautyspulletjes samenstellen of wat lekkere hapjes in een mand of doos doen. Strik erom en je hebt een superleuk kado. 

6. Geef een belevenis kado

Kinderen hebben misschien liever een kado waar ze direct mee kunnen spelen, maar voor volwassenen is het natuurlijk heel leuk om een belevenis te geven. Geef eens een nacht in jouw huis, en logeer zelf bij je vrienden (en pas en passant op hun kinderen, zodat ze even tijd voor zichzelf hebben). Nodig iemand uit om bij je te komen eten en maak daar een mooie avond van of ga lekker samen ergens wandelen, naar de bios of een stedentripje maken. Je kunt de belevenis zo duur maken als je zelf wilt. Dat het je een rijk gevoel oplevert is zeker. 

7. Ga terug naar de basis

De belangrijkste tip voor de feestdagen is wat ons betreft: ga terug naar de basis.
Bedenk wat je het belangrijkste vindt en leg daar de nadruk op tijdens de feestdagen. Het krijgen van een schat aan dure kado’s en de hele dag doorbrengen aan een tafel die bijna bezwijkt onder een overvloed aan eten is niet waar het in het leven om draait voor de meeste mensen. Waarom wordt daar dan toch zo de nadruk op gelegd?

Laat je niet meeslepen door de overdaad en het idee dat je eraan mee moet doen. Hou het simpel. Kies voor qualitytime met mensen van wie je houdt. Dat is een kerst in overvloed. 

Hoe en met wie je de dagen ook doorbrengt; geniet van het moment en maak er overvloedige feestdagen van 🙂

Fotograaf Tom Rickhuss

Een variant op dit blog verscheen voor het eerst in december 2014.

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu