Cat Colnot Gastblogs

Cat Colnot blogt #12: Terugblikken en vooruitkijken

Elk jaar neem ik het me braaf voor, maar ligt het aan mij of gaat de tijd aan het eind van het jaar extra snel?, het is me tot nu toe nooit gelukt: aandachtig terugkijken op het afgelopen jaar. En nadenken over wat je verwacht (en vooral wilt) in het aankomende jaar. 

Met de billen bloot

Vandaag heb ik me 2,5 uur (met een timer) achter mijn eettafel gesetteld met het Yearcompass 2017-2018. Een PDF document van Hongaarse makelij, dat vol staat met vragen die meer inzicht geven in hoe je je jaar hebt beleefd, wat je geleerd hebt en hoe je dingen (anders) gaat doen. 

Wat houdt dat in? Lastige vragen beantwoorden. Dingen oprakelen die je misschien liever onder de mat had geveegd. Dingen durven afsluiten. Vergeven en vergeten. Het lef hebben om dingen uit te spreken die je echt heel graag zou willen. Hardop durven dromen. En ze concreet maken. (H)eerlijk met de billen bloot dus.

Ik heb veel vrienden die al jaren het Yearcompass invullen en aan het eind van het jaar checken of de dromen zijn gerealiseerd of dat er nog een paar mee het nieuwe jaar in moeten/mogen. 

Achter dit superleuke initiatief zit een inspirerende beweging. 

Most of us dream but only a few of us plan. At least effectively. The second part of the YearCompass booklet is all about planning. Helping you turn your dreams into goals and setting you on a course to achieve them. The New Year’s resolution does not work. Planning your year does. 🙂

We believe in self-awareness. Self-recognition is one of the key things to become a better human – and we need a lot of awesome humans on this planet. The path is not easy and we enjoy helping anyone who needs help, this is why we created the booklet and the YearCompass movement.

Nu ik er vandaag voor ben gaan zitten kan ik het je van harte aanraden om ook jouw Yearcompass in te vullen. Je kunt het PFD file hier downloaden, zelf uitprinten of in het PFD invullen en dan in je eigen systeem opslaan. Wat jij wilt. 

Ik wens je veel mooie inzichten en mooie plannen voor 2018! Dat je wensen en plannen allemaal mogen realiteit voor je worden. Een rijk 2018 dus :-). 

Yearcompass

Doe jij het ook? Terugblikken en vooruitkijken?

En durf jij jouw inzichten met ons te delen?

Dan nodig ik je uit om ze hieronder in de comments te vertellen. 

Vergelijkbare artikelen

2 Reacties

 • Reply
  Angele Bakker
  31 december 2017 at 14:08

  Wat goed dat je het zo uitgebreid hebt ingevuld. Dan kunnen we nog wel een podcast opnemen. Want we hebben het er al over gehad in de podcast. Hoe kijk je terug op 2017: https://hearthis.at/group/56730/vibe-in-actie/

  Pocast 23 volgt snel. Fijne jaarwisseling

  • Reply
   Cat Colnot
   31 december 2017 at 14:20

   Wat tof dat je de podcast hier deelt Angele. Wat is dat toch leuk om me jou podcasts op te nemen terwijl we samen filosoferen over ondernemen en alle dingen die daarbij tegenkomen. Jij ook een fijne jaarwisseling!

  Voeg een reactie toe

  Menu