Cat Colnot Gastblogs Rijkdom

Cat Colnot blogt #13: Maakt geld gelukkig?

Ons goeie geld

In ons goeie geld krijg je antwoord op vragen als: Hoe geeft Nederland zijn geld uit? Wat geven we uit, wat verdienen we en waar kunnen we beslist niet zonder?

Lauren! en het geld 

Lauren gaat in dit programma op zoek naar alles wat met geld te maken heeft. Ze zoekt jonge miljonairs op in Londen die niets anders doen dan foto’s posten op Instagram waarop ze met geld smijten. En ze bezoekt de bewoners van het armste dorp van Groot-Brittannië. Hier leven mensen elke dag in armoede en beheerst gebrek aan geld het dagelijks leven. 
 

Steenrijk / Straatarm 

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families met een volledig tegengesteld welstandniveau een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Maakt geld werkelijk gelukkig? Aan het einde van de week wordt duidelijk hoeveel ze achteraf, ondanks hun verschillende financiële omstandigheden, toch gemeen hebben. En of geld inderdaad het verschil kan maken. 
 

Wat is de betekenis van geld voor jou?

Hoe bepaal je je waarde?
Wat is je eigenwaarde?
Wat heb je nodig?
Hoe zorg dat je dat je niet laat leiden door geld, maar er wel genoeg van hebt om een leuk leven te kunnen hebben. Want geldzorgen, daar zit echt niemand op te wachten. 

Hoe zorg je dat je meer liefde voor geld krijgt?
Bedenk eens wat geld voor jou betekent. Hou je van geld? Staat geld symbool voor iets dat je wel of niet wil hebben? Wat doe je als je geld hebt? Hoe voel je je als je geen geld hebt? Wat maakt jou echt rijk? 

Photo by Fabian Blank on Unsplash

Photo by Fabian Blank on Unsplash

Vergelijkbare artikelen

3 Reacties

 • Reply
  Cat Colnot blogt #25: Mijn "Why" - De Rijke Meisjes
  9 oktober 2018 at 09:55

  […] Noord heeft ‘t. Deel 1: Overhoeks en omgeving Cat Colnot blogt #10: De Hero’s Journey Cat Colnot blogt #13: Maakt geld gelukkig? Cat Colnot blogt #14: Virtuele maagband Cat Colnot blogt #15: When in Rome Cat Colnot blogt #16: […]

 • Reply
  Felice Veenman
  14 januari 2018 at 18:40

  het blijft een prachtig thema: geld en de mate waarin het gelukkig maakt! Je snijdt veel zinvolle thema’s aan die het verdienen verder uitgewerkt te worden

  • Reply
   Cat Colnot
   15 januari 2018 at 09:31

   Hi Felice, dank je wel! Welk thema zou jij verder uitgewerkt willen zien?

  Voeg een reactie toe

  Menu