Margo van Aken Wat maakt jou rijk?

Wat maakt jou rijk? – Margo van Aken

Margo van Aken is coach en trainer. Ze is geboren en getogen in Amsterdam. Sinds begin 2018 helpt zij mensen die willen afvallen en fit willen worden met haar programma Nooit meer een Dieet.  

Margo leert mensen moeiteloos bewuste en gezonde keuzes te maken door je onbewuste te her-programmeren. Dat zorgt ervoor dat je een andere emotie met eten krijgt en dat je voor de rest van je leven nooit meer een dieet hoeft te volgen om op gewicht te blijven. Meer informatie vind je op www.nooitmeereendieet.nl

Wat heb jij van je ouders meegekregen over geld?

“Er werd niet over gesproken. Het was gewoon geen issue. Totaal onbelangrijk. Denk ik. Apart he?” 

“Ik heb me ook weleens afgevraagd hoe mijn ouders het deden. We gingen drie weken met vakantie. Naar Oostenrijk, Duitsland of Zwitserland. Het was in een tijd dat het helemaal niet gewoon was dat je op vakantie ging naar het buitenland. Kamperen in eigen land, oké, maar naar het buitenland gaan was nog bijzonder.”

Hoe heb jij daar nu in de praktijk mee te maken?

“Eigenlijk heb ik hetzelfde als mijn ouders. Ik heb geld nodig om lekker op een terrasje te kunnen zitten en mijn rekeningen te kunnen betalen. Maar het interesseert me eigenlijk geen fuck. Het liefst zou ik het niet nodig hebben. Maar het geeft wel heel veel extra als je het wel hebt. Ik zie het niet als een ding, het is meer een noodzakelijk kwaad. Je moet geld verdienen om dingen te kunnen doen. En het is fijn als je je geld op een leuke manier kunt verdienen.” 

Wat zou je doen met je laatste tientje? 

“Ik zou me in ieder geval afvragen of het echt mijn laatste tientje is. Checken of ik niet nog wat in een oude sok heb, of dat er de volgende dag niet nog wat binnenkomt. Maar ik geef het niet uit. Het is voor eeuwig mijn laatste tientje.” 

En wat doe je als je een tientje op straat vindt? 

“Dan ga ik lekker op een terrasje zitten. Wijntje, wat te eten erbij. In ieder geval zou ik het uitgeven aan iets leuks”. 

Als je geld hebt, waar geef het dan aan uit? 

“Leven, eten en uitgaan. Oh ja, en aan reizen. Ik wil eigenlijk elk jaar wel een maand naar een exotisch land, Bali of Thailand of gewoon lekker naar Mallorca.”

Wat maakt jou rijk? 

Margo lacht: “Wat me rijk maakt is dat ik woon op een plek waar ik me heel blij voel.”

“En dat ik een gelukkige dochter en kleindochter heb.”

“En dat ik in principe alles wat voorbij komt kan pakken als kans. Dat geeft me een goed gevoel. Dat je in elk geval niet hoeft na te denken of je wel of niet ergens kan gaan eten, wel of niet naar de film kan, of shiny nieuwe sneakers kan kopen.”

“Mijn affirmatie is al jaren: ‘ik heb altijd geld genoeg’. Soms is het genoeg om net te kunnen overleven en soms is het genoeg om ergens een lekker wijntje te kunnen drinken of dure sneakers te kunnen kopen. Dat ik vind allebei even fijn.”

Heb je nog tips voor de lezers?

“Het is vooral nodig dat je het jezelf gunt. Dat je tevreden bent met wat er is. Niet focussen op wat er niet is. Denken in rijkdom in plaats van in schaarste. Dat je ook gewoon echt rijk bent als je nieuwe sneakers kunt kopen.”

“’Het komt goed! Zo niet dan toch!’ is mijn lijfspreuk.”

“Maar ook kleine dingen. Dit klinkt echt heel stom waarschijnlijk, en mensen kunnen zich er misschien niets bij voorstellen, maar toen ik net in mijn huis kwam wonen, waren de lampjes van mijn plafonnière in mijn halletje stuk. En ik wist niet zo goed welke lampjes erin moesten, dus heb drie van die ouderwetse bolletjes gekocht, en die draai ik erin en dan heb je ineens weer heerlijk licht in je gang. Toen stond ik daar echt van, ‘yeah!’

“Zo makkelijk is het leven soms! Ik hou daarvan. Die kleine geluksmomenten.”

 

Meer weten over Margo? Check haar website www.nooitmeereendieet.nl.

Sinds december 2017 heeft Margo bij mij (Cat Colnot) onder hypnose een virtuele maagband geplaatst. Over mijn ervaringen daarmee kun je lezen in mijn blog.

 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu