Cat Colnot Gastblogs Reizen Stadstruinen

Cat Colnot blogt #15: When in Rome

Wat kun je doen in vier dagen Rome? Van alles…Ik heb een paar tips voor je op een rijtje gezet. 

Maandag 

Met alleen handbagage en alreeds ingecheckt gaat het bij Rotterdam Airport wel heel vlot, kan nog minstens een film op mijn i-pad kijken voor ik het vliegtuig in mag #erzijnmeerderewegennaarrome

Mooi, vijf minuten in Rome en al ene Angelo achter me aan, die me eerst vraagt in de trein of de trein stopt bij Termini, wat de eindhalte is, dus duh… Ineens precies weet waar hij is, en me wel even de weg naar de metro wijst en die toevallig volgende week naar Amsterdam op vakantie gaat. Goh ja, toevallig inderdaad! Welk hotel? Oh dat weet ie niet, wel dat ie met tram eh…7 moet…En of ik ook “rook”. Eh nee engeltje, no fumo de droga, haha. Ik ga me wel vermaken hier .

Dinsdag 

Ja hoor, daar is ie dan.

En een hele voetreis door Rome (vanaf het Vaticaan) gemaakt om er te komen, (de metro staakt) en guess what? batterijen van de Nikon, de I-phone en Cattie zelf volledig op. Nu zelf ff opladen met een tramezzini en een cafe con latte en batterijen opladen in het hotel.

Nadat ik, en mijn gear, weer opgeladen waren, met de metro, die weer reed, teruggegaan naar het Collosseum en nog wat foto´s gemaakt. Daarna naar Trastevere (dat is echt een heel leuk buurtje met veel sfeer en leuke restaurantjes) gewandeld.  En toen maar even een vino en een tricolore crostini gegeten.

Dat mag best na 600 km lopen.

524952_10151294933062747_507376170_n

Woensdag 

Even bijkomen van het beklimmen van de Spaanse Trappen met een te verde bij het cafe waar zelfs Buffalo Bill zijn thee dronk (ain’t that something ;-)) — bij Caffè Greco.

188256_10151296027412747_1003567101_n

‘T was me ’t dagje wel weer qua belevenissen. St. Pieter van binnen en buiten en helemaal gelopen naar Campo di Fiori, alwaar ik een to die for pizza zucchini had for lunch (a raison de 1,30, wat in schril contrast stond met de thee vanmorgen bij het cafe van Buffalo Bill, die maar liefst 10! euro kostte), maar dat was dan ook in de PC Hooft van Rome.  Ook nog het Pantheon, Plaza Navarro en nog wat andere piazza’s in de pocket. En daarna aperativo en wifi bij een hele hippe tent bij mijn hotel om de hoek.

Donderdag 

Vandaag begonnen in het Vaticaans museum, alwaar ik na het half uur ouwe meuk (hoeveel muren met stukjes met romeinse en latijnse tekst kan je aan als mens), eigenlijk aan, wel al gaar, maar toen moest ik nog en masse (ik wil even tussen haakjes echt niet weten hoe dit in hoogseizoen gaat hiero, pffff) door zeshonderd ruimtes met hysterisch beschilderde muren en plafonds gesluisd worden om bij de holy Sixtijnse kapel te belanden. Ik vond veel andere plafonnetjes mooier, om eerlijk te zijn, maar ik wil natuurlijk niemand tegen het hoofd stoten. Eigenlijk was ik toen echt wel klaar, maar toen kwam en passent nog even langs een tentoonstelling over Rapa Nui (Paaseiland) en de geschiedenis van de stille zuidzee, nou en dan is Cattie ineens weer vol interesse. Daarna heerlijk in het zonnetje gezeten in de achtertuin van de Paus. Daarna een bus gepakt in de verkeerde richting, wat ik een groot avontuur vind, want zo kom je nog eens ergens waar je nooit gedacht had te komen…oa. Het Olympisch station en op een redelijk achenebbisj busstationnetje ver buiten de stad.  Gelukkig reed er ook een bus terug. En daarna naar Trastevere gegaan, waar ik met wat Nepalezen kletste en vervolgens aangeklampt werd door een hysterisch enthousiaste Canadese vrouw, waar ik bijna niet meer vanaf kwam. 

Vervolgens de Giancolo Hill beklommen voor een magnifiek uitzicht op Rome.

DSC_0274 i

Indrukwekkend. Vergeet ik nog Piazza Venezia, en of course de oude romeinse stad, die ik dan wel weer enorm indrukwekkend vond. Vervolgens natuurlijk nog geaperitivoot bij Gusto’s, en onwijs over muziek gekletst met de owner van het magnifieke appartement (met jacuzzi) waar ik logeer.

Rome is molto belissima. Heengaan, als je nog niet geweest bent!

Heb jij leuke tips voor een tripje naar Rome, deel ze dan hieronder! Grazie! 

 

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu