Gastblogs Margo van Aken

Margo van Aken blogt #1: Afvallen onder hypnose met een virtuele maagband

Hypnose

Met Nooit meer een dieet ondersteun ik mensen die blijvend willen afvallen. Dat doe ik door onder hypnose een virtuele maagband bij ze aan te brengen.

Virtueel? Ja. Werkt dat? Jazeker. Je krijgt naast de virtuele maagband hypnose dagelijkse hypnose audio’s die je moet luisteren om het gewenste resultaat te bereiken.

Over hypnose bestaan een heleboel misverstanden. In deze blog leg ik je uit wat hypnose precies is en waarom het virtuele maagband programma zo goed werkt.

Wat is Hypnose?

Hypnose is een bewustzijnstoestand waarbij je zeer ontspannen bent en je tegelijkertijd volledig concentreert. Hypnotherapie is het gebruik van deze trance door een hypnotherapeut om te
komen tot verandering van gevoel, gedrag of gedachten die je in de weg zitten.

In trance leert je brein extreem goed en communiceer je direct met je onbewuste.
Dat is de plek waar echte verandering plaatsvindt. Je onbewuste is de ‘harde schijf’ en je bewuste is je ‘werkgeheugen’. Alle informatie, emoties, trauma’s etc. zijn opgeslagen in je onbewuste en je bewuste
haalt daar de info uit die nodig is op een bepaald moment.

Als er in je onbewuste een verkeerde emotie met eten is opgeslagen zal het bewuste deze verkeerde informatie ophalen als je gaat eten of zelfs maar aan eten denkt.

Door middel van hypnose kun je een andere, nieuwe emotie koppelen aan eten en dan zal die juiste informatie van je onbewuste naar je bewuste gestuurd worden.

Maar is dat niet eng?

Nee, sterker nog; ieder normaal mens raakt om de haverklap in een hypnotische trance en rolt er net zo makkelijk weer uit. Denk maar eens terug aan al die keren dat je in de bus zat en ineens merkte dat je al bijna op de plaats van bestemming was. Of als je dagelijkse dezelfde weg met rotondes rijdt met de auto en je dan bij de 3e rotonde afvraagt, ‘ben ik hier al? Hoe heb ik de andere rotondes gereden?’

Wanneer je in hypnose bent word je geen willoze zombie. Je doet niet alles wat de hypnotiseur zegt en je raakt de controle niet kwijt. Je bewuste zal er altijd voor zorgen dat je alleen dat doet wat goed is of wat je op dat moment nodig hebt.

Als er iets gebeurt op één van de rotondes waar je dagelijks als in een trance op rijdt, dan haalt je bewuste razend snel juiste info uit je onbewuste om te voorkomen dat het fout gaat.

Hoe kom je in hypnose?

Het is geen ‘hocus pocus, kijk diep in mijn ogen, volg mijn vinger’. Nee, niets van dit alles.

Waar het om gaat is dat jouw onbewuste volkomen relaxed open gaat staan voor nieuwe instructies en informatie. Om jou in trance stand (hypnose) te brengen gebruikt een hypnotherapeut een speciale taal. Er worden zinnen gebruikt die ervoor zorgen dat je ontspant, die je eigen gevoel benadrukken en die alles wat er buiten jou om gebeurt benoemen; geluiden, warmte, kou, de plek waar je bent. Visualisatie speelt ook een belangrijke rol en daarbij is het absoluut onbelangrijk hoe goed je dat kunt. De één ziet alles in full color HD en de ander ziet ‘niets’.  Het is allebei goed omdat het onbewuste zelf bepaalt hoe de informatie wordt opgenomen. Ook al heb je het gevoel dat er niets gebeurd is, de verandering vindt plaats. Tijdens het hypnose proces blijft je bewuste waakzaam en zo zal er niets gebeuren wat jij niet wilt.

Hoe zit dat dan met mensen die zeggen ‘nou mij krijg je niet onder hypnose’ ‘ík ben daar niet gevoelig voor en ik geloof er niet in’?

Dan is mijn antwoord ‘dan niet’.  Als iemand iets niet wil of er zelf niet in gelooft dan is dat prima. In principe is het zo dat als ik aan iemand vraag ‘wil je onder hypnose’, het ‘ja, dat wil ik’ eigenlijk al genoeg is om het brein in een hypnose stand te brengen.

Hoe zit dat nu met die virtuele maagband?

Met hypnose kun je gewoonten af en aanleren. De hypnose geeft je brein de suggestie dat er een maagband geplaatst is en als je eet zal je brein ervoor zorgen dat je een seintje ‘vol’ krijgt tijdens het eten.

Het is wel van belang dat je suggestie van de maagband onderhoudt. Daarom is er 1 belangrijk advies. De virtuele maagband werkt alleen goed als je 30 dagen elke dag naar een audio luistert voor onderhoud van je brein en de nieuwe emotie met eten. Als je dat niet doet dan verdwijnt de suggestie en schakelt je brein automatisch terug naar de oude emotie.

Dus geen zweefgedoe maar een simpele manier om je relatie met eten voorgoed te veranderen.
Nooit meer een dieet!

Wil jij dat ook? Je kunt via mijn website een sessie boeken.

Margo

Margo van Aken

Meer weten over Margo van Aken? Lees hier het interview over wat Margo rijk maakt.
Wil je weten hoe het is om een virtuele maagband te hebben? Lees het blog van Cat Colnot hierover.

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu