Cat Colnot Gastblogs Rijkdom

Cat Colnot blogt #16: Overvloed en op zoek gaan naar je ‘bliss’

Waarom ben ik eigenlijk ooit met De Rijke Meisjes begonnen en wat moet ik ermee? Die vraag houdt mij de laatste tijd meer dan ooit bezig. Het bouwen van een blogcommunity kost namelijk heel veel tijd en energie. En het levert niet perse geld op. En zeker als je niet helemaal weet wat je er eigenlijk mee wilt. 

Dromen waar maken

Het is ooit ontstaan omdat een vriendin de droom had om schrijfster te worden. Op een of andere manier durfde ze die droom niet waar te maken en ik besloot haar een handje te helpen door een laagdrempelig project te starten. Een blog getiteld: De Rijke Meisjes. We hadden nul lezers dus het blog was een veilige plek om een beetje te oefenen met schrijven. Lekker low profile. We kregen er gaandeweg schik in, en we kregen lezers die er ook schik in hadden. We schreven over hoe je geld kon besparen en je rijk kon voelen met minder geld. We schreven over de deeleconomie en interviewden inspirerende en ondernemende mensen over hun leven en hun rijkdom. We droomden ervan om zelf ook inspirerende ondernemende meisjes te zijn.

Groeien 

Hoe meer lezers we kregen hoe groter de druk werd om met enige regelmaat boeiende content te creëren. Daarmee nam ook de stress toe en ontdekten we dat we totaal anders in het project stonden. Ik met mijn grote ambities en de wil om er een serieus bedrijf van te maken en mijn vriendin met haar wens om gewoon af en toe een leuk blog te schrijven. Zij vooral vanuit de liefde voor het schrijven, en niet vanuit de wens om groot te groeien. De girlboss kwam behoorlijk in me naar boven en dat was geen schattig gezicht. Het deed onze blog samenwerking en onze vriendschap de das om. Wat ik ervan geleerd heb is dat je niet je eigen dromen mag projecteren op de ander en dat iedereen zijn eigen pad in eigen tempo heeft te bewandelen. Niet aan grassprieten lopen trekken, daar gaat het gras niet sneller van groeien. 

Rare gewoonte 

Laatst realiseerde ik me dat het een rare gewoonte van me is om mensen te helpen met het realiseren van hun dromen, om vervolgens vanuit een oneindig enthousiasme en een tomeloze ambitie met de dromen van die ander aan de haal te gaan. All the way ga ik met mijn ideeën, inspiratie en plannen voor de ander. ‘Weet je wat jij moet doen…[vul maar in]?’ En dan teleurgesteld zijn als zij niet even fanatiek ermee aan de slag gaan als ik zelf zou doen. Frappant is dat. Het is totaal niet gemeen bedoeld. Ik zie gewoon heel veel talent bij mensen en ik voel aan tot wat ze in staat zijn als ze hun volle potentieel zouden benutten (ja, sorry ik strooi even met clichés).

Weet je wel hoe rijk jij bent?

Het frustreert me mateloos als mensen er niet 1000% voor gaan. Als ze zich door angsten, gebrek aan zelfvertrouwen en moed laten weerhouden van hetgeen ze het liefste zouden willen doen. Volg verdorie je hart. Het liefst wil ik ze door elkaar rammelen en roepen: ‘Weet je wel hoe gaaf jij bent, hoeveel jij te bieden hebt aan de wereld? Realiseer je je wel hoe mooi, inspirerend, grappig, bijzonder, wijs of boeiend je bent? Weet je wel hoe rijk je bent? Kijk eens in de spiegel dan zie je hopelijk wat ik zie…” 

Arrch….om gek van te worden! Het is een van de redenen waarom ik portretten fotografeer. Ik wil anderen laten zien hoe ik hen zie, hoe mooi ze zijn, ook als ze niet aan allerlei schoonheidsidealen voldoen.

Gelukkig kan ik goed van een afstand naar mezelf kijken, mezelf relativeren, een beetje om mijn eigen gedrag lachen en leren van mijn fouten en rammel ik in de praktijk natuurlijk niemand door elkaar (want dat is helemaal niet lief). Ik weet heus wel dat het niet aan mij is om mensen te pushen het uiterste uit zichzelf te halen. Dat moeten ze zelf doen en durven. Bovendien, wie ben ik om dat te doen? Wat weet ik nou helemaal? 

Life is short 

Maar als je een droom hebt en je weet wat jij de wereld te bieden hebt, ga daar dan alsjeblieft vol voor. Please! Life is short. Hopelijk hoeft jij niet ongeneeslijk chronisch ziek te worden (zoals ik) om je te realiseren dat het leven NU geleefd moet worden en dat je niet moet wachten met actie nemen totdat je later eindelijk eens groot bent of tot je het wel weet of durft.  

Start somewhere

Laatst had ik een mooie brainstormsessie met twee chica’s die hun bedrijf aan het transformeren zijn. Spannend. We spraken over hoe je soms het gevoel kan hebben stil te staan en niet te weten welke richting je uit moet. Ook voor mij heel herkenbaar en ik weet hoe die druk voelt. Keuzes maken, dingen loslaten om andere dingen te kunnen omarmen. Maar welke keuze? Wat loslaten? Which way to go?

En dan adviseer ik ‘begin maar gewoon te lopen, zet stapjes, zorg dat je een beetje in beweging komt. Vanuit stilstand bewegen is namelijk veel lastiger dan vanuit slow motion een sprintje trekken. Start somewhere. Gaandeweg kom je er wel achter of je op het juiste pad bent, of dat je misschien een zijwegje moet pakken.’

Dus ga ik ook weer stappen zetten met De Rijke Meisjes. Want met De Rijke Meisjes wil ik je bewust maken van het feit dat je rijk voelen heel weinig te maken heeft met hoeveel geld er op je bankrekening prijkt en àlles met de rijkdom die jij in je binnenste hebt en waarmee jij de wereld kunt verrijken.

  • Wil jij jouw unieke verhaal over jouw rijkdom delen?
  • Wil jij je dromen delen en waarmaken?
  • Wil jij jezelf laten zien op het podium dat ik je hier in de community geef? 

Just do it! Pak dat licht en ga er eens lekker vol in staan! 

Iedereen heeft een unieke gift, een missie, visie, bliss, purpose, calling, noem het wat je wilt. Het is aan jou om op reis te gaan (Hero’s Journey), het te ontdekken en vervolgens te delen met de wereld.

Als je het eenmaal gevonden hebt zul je merken dat je het in overvloed hebt, en dus kunt blijven delen. En dan maakt het niet uit of je er geld voor krijgt of niet. Je hebt toch plenty. 

Ik wil je heel graag helpen om jouw rijkdom te ontdekken, te verwoorden of verbeelden en vervolgens aan de buitenwereld te laten zien. En ik wil dat podium geven. 

Mijn ‘bliss’ is dat ik ‘still alive’ ben en dagelijks ervaar wat het is om je rijk te voelen omdat je doet wat je het liefste doet! Dat gun ik jou ook.

  • Durf je met me op ontdekkingsreis om jouw ‘bliss’ te vinden?

Stuur me een bericht of schrijf je reactie hieronder. 

Cat Colnot 

Mijn verhaal over rijkdom kun je hier lezen. Mijn website (work in progress) is www.catcolnot.com

Binnenkort start ik met Online maandtrainingen over Personal Branding en het vinden van je bliss. Wil je daarvan op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor mijn updates

Vergelijkbare artikelen

Geen reacties

Voeg een reactie toe

Menu