Cat Colnot Gastblogs

Cat Colnot blogt #18: Rotterdamse routes: de leukste hotspots van Rotterdam

Als je in Amsterdam geboren bent, is het niet heel cool om te zeggen dat je (ook) van Rotterdam houdt. Gelukkig ben ik in Alkmaar geboren en mag ik lekker van allebei houden.
Regelmatig ga ik dus even naar Rotterdam om leuke nieuwe hotspots te checken en te genieten van het lekkere rauwe dat Rotterdam heeft. En de skyline.

Mijn favoriete Rotterdamse straat is nog altijd De Witte de Withstraat. Hier barst het van de leuke kunstgalleries (Witte de With Contempory Art), cafeetjes en leuke winkels. Mijn favoriete plek om te eten zijn Bazar (omdat het zo geweldig op vakantie voelt. Het is net een Marokkaanse markt en het eten is super). Bazar is ook een hotel met prachtige kamers in Oosterse 1001 nacht stijl. Een hippe nieuwe plek is het King Kong Hostel (dat nog op mijn logeerlijstje staat), maar waar je ook lekker kunt chillen in de superleuke lounge. Daartegenover heb je NRC (Nieuw Rotterdams Café) en om de hoek in een zijstraat zit Worm, een avantgardistisch café / videotheek/ filmwerkplaats/ radiostation. Een plek die je niet uit kunt leggen, maar gezien moet hebben als je van bijzonder en cult houdt.

DSC_0387

Bazar, Witte de With

In de Witte With vind je ook een leuke kroeg; De Witte Aap en een heel fijn Vietnamees restaurantje Vivu en een paar hele toffe winkels zoals het vrij hysterische Danny de Cactus, waar je echt zoveel dingen kunt kopen, hangmatten, cactussen, wierook, schaaltjes etc. en Mystiek waar ze een al even uitgebreid assortiment hebben (als je van buddha’s, esoterie en new age houdt).

Om de hoek, aan het Schiedamse Vest loopt je zo tegen hotspot Hopper aan waar je heerlijk kunt lunchen en op het terras kunt zitten op een zonnige dag. Als je van biertjes houdt dan kun je goed terecht bij Proeflokaal Reijngoud.

Maar er zijn meer leuke buurten. Zoals de wijk Katendrecht en in het bijzonder de Delistraat. Vroeger was het hier een beetje rommelig en wat onguur. Maar nu is het tof met de superthai Deli BirdRauw (waar je zijn voor je raw foodie ontbijt en lunch), Kaap (visrestaurant). En als je iets doorloopt richting de gloednieuwe Rijnhavenbrug kom je langs theater Walhalla, een chille plek voor een drankje, de Posse Espressobar(superplek! waar je niet alleen heerlijke koffie drinkt, lekker eet, maar ook ogen tekort komt omdat het zo gaaf is ingericht), en de geweldige Fenix Foodfactory, de alternatieve variant van de Markhal. Naar mijn mening eigenlijk wel iets leuker want lekker bij elkaar geraapt zooitje. En hip natuurlijk!

IMG_0517

Walhalla by night

IMG_0512Posse Espressobar! 

Als je over de Rijnhavenbrug loopt kom je op de Kop van Zuid met Hotel New York. Als je in stijl wilt logeren in Rotjeknor dan boek je uiteraard een kamer in Hotel New York. Maar dat is niet goedkoop. Het pand heeft echter zoveel historie en sfeer dat het wel de moeite waard is. Je kunt er ook heerlijk eten en het is op kruipafstand van het geweldige Nederlands Fotomuseum, met daarnaast het leuke MuseumRotterdam  (heel erg leuk voor kinderen met veel doe dingen). En het Luxor theater waar je de grote musicals kunt zien (als je daarvan houdt) is ook vlakbij.

IMG_0412

Met de metro (vijf minuten lopen) ben binnen 1 minuut in het centrum van de stad, en met de watertaxi die direct naast het hotel stopt is een ritje naar het centrum extra leuk. Je kunt ook makkelijk te voet. Wandelen over de Erasmusbrug.

Aan de andere kant van de brug is het Museumkwartier, waar je de geweldige musea De KunsthalBoijmans van Beuningen en het NAI (Nederlands Architectuur Instituut) vindt. Eigenlijk moet je ze allemaal zien, maar sla in ieder geval De Kunsthal niet over. En als je van architectuur en design houdt, zoals ik, dan is het NAI wel een aanrader. Vanaf het NAI ben je overigens ook binnen no time bij de Witte de Withstraat. Als je bij de Kunsthal de Westzeedijk oversteekt en de Van Vollenhovenlaan inloopt kom je bij het Westelijk Handelsterrein, waar je diverse restaurants bij elkaar hebt in vooral ’s avonds een sfeervolle setting.

Vlakbij de Erasmusbrug vind je de Wijnhaven. Dit is een leuke plek waar je een terrasje kunt pakken en een beetje naar de bootjes kunt kijken.

Als je een foodie bent (zoals ik) dan moet je natuurlijk even langs de Markthal, die vlak achter de Wijnhaven is.

IMG_0588

IMG_0596Vietnamees eettentje in Markthal ? 

En achter het plein waar de Markthal is een hip buurtje waar je oa. een paar superleuke vintage winkeltjes hebt (Very CherryPiekfijnVidi Vici, en en toffe koffietenten zoals de Urban Espresso bar. Via de Botersloot loopt je naar de Nieuwe Markt en de Pannenkoekenstraat. En als je uitgeshopt bent hier, dan kun je via de Halstraat doorlopen naar de zogeheten Groene Passage waar je top kunt lunchen (en avondeten) bij de vega hotspot van Rotterdam; Spirit.

IMG_0704

Chai tea en vegan pie @Spirit. Superlekker!

Kom je langs het station (of moet je op een trein wachten) en heb je zin een koffie? Ga dan zeker even bij de Stationshuiskamer langs. En voor een lekkere lunch kun je ook terecht bij Lebkov. Dat blijft een fijne plek. Ernaast zit burgertent Ellis. Superhip en alles, maar ik ben niet zo van de burgers.

En als je toch bij het Centraal Station in de buurt bent, loop dan even door naar Luchtsingel / Park Pompenburg. Dit uberhippe stukje Rotterdam wil je niet missen, en zeker niet als de urban gardens en het vredesplein straks gerealiseerd zijn. Over de gele brug loop je zo naar de Raampoortstraat waar je oa. restaurant/club BirdLokaal Espresso (heerlijke koffie, maar vooral lekkere lunch!) en North Sea Design (toffe spullen) vindt.  Van hieruit is het niet al te ver meer lopen (bijvoorbeeld via de Boekhorststraat, rechtsaf via de Teilingerstraat, langs het leuke Roodkapje) naar het Oude Noorden, waar je heerlijk kunt vintage shoppen.  Vroeger was dit een buurt waar je niet graag in je uppie struinde, maar tegenwoordig is het opgeknapt en hipper dan hip aan het worden. Aan het Noordplein eet je heerlijke taartjes bij Lof der Zoetheid (let op, ze zijn niet dagelijks geopend). Met name de Zwaanhals, de Zaagmolenstraat en Zaagmolenkade mag niet missen als je van design, vintage en conceptstores houdt. En er zitten ook een paar heerlijke restaurantjes zoals het Portugese Bom Gosto (alsof je Portugal bent!), Niet helemaal om de hoek hier, maar wel de moeite is Kitsch en Kunst aan de Bergse Rechter Rottenkade waar je ook lekker kunt lunchen.

IMG_1324Luchtsingel / Park Pompenburg 

Hoewel Rotterdam maar een uurtje treinen van Amsterdam is, blijf ik graag een nachtje slapen. Ik heb al verschillende hotels uitgeprobeerd. Een aanrader is zakenhotel Inntel Hotels Rotterdam Centre, vanwege het magnifieke uitzicht op de Erasmusbrug. Als je heel kort van te voren boekt heb je soms de mazzel dat je voor weinig in een hele luxe kamer kunt. Dat geluk had ik en ik voelde me de koning te rijk. Heerlijk badderen en vanuit mijn raam de Erasmusbrug platfotograferen. Maar ik houd dus heel erg van zakenhotels.

Het Best Western ART Hotel is in Zuid bij het Deliplein en is ook echt perfect voor een weekendje Rotterdam. Vanaf de hoogste verdiepingen heb je een geweldig uitzicht op de Rotterdamse skyline, en de kamers zijn zeer arty (beetje apart en een beetje gedateerd, wat ook wel weer zijn charme heeft) ingericht, maar enorm groot en het Deliplein om de hoek is wel echt de place to be aan het worden.

Als je low budget wilt slapen en toch lekker dichtbij het Centrum wilt verblijven dan is The Student Hotel echt een topplek. Vlakbij Station Blaak, op loopafstand van een Rotterdamse vestiging van De Bakkerswinkel, en vlakbij een van de beste Spaanse tapastentjes die ik ken, Hemel op Aarde staat dit hippe hotel, dat deels dienst doet als studentenverblijf voor internationale studenten, maar ook 50 kamers verhuurt aan toeristen. De prijs van een kamer (met kookgelegenheid en koelkast) is € 41,=. En je kunt in het restaurant dat erbij hoort, The Kitchen, lekker en goedkoop ontbijten, lunchen en dineren (en ondertussen een beetje kletsen met de studenten die hier wonen). Er overigens ook een Student Hotel in Amsterdam, Den Haag, Luik, Parijs en Barcelona.

IMG_0525

IMG_4522 Erasmusbrug, zo mooi! 

En waarom zou je nog meer naar Rotterdam gaan? Nou, om de Kubushuizen te zien, en de rafelrandjes
van de stad. En de prachtige moderne architectuur.

IMG_0395Kubushuizen bij Rotterdam Blaak 

IMG_0966

IMG_0794

en de street art.

IMG_0518

En omdat het gewoon leuk is om eens een andere stad te verkennen.  Dus gewoon doen. Ja joh…. 

P.s. tof als jij jouw ultieme Rotterdam hotspots ook even deelt hieronder 🙂

Cat

Meer weten over mij?
Mijn verhaal over rijkdom kun je hier lezen. Mijn website (work in progress) is www.catcolnot.com

Ik ben gek op bloggen over reizen, hotspots, geluk en the hero’s journey. 

Wat maakt jou rijk? Cat Colnot
Cat Colnot blogt #1: Miraculeuze ochtenden
Cat Colnot blogt #3: Ultieme Utrechtse hotspots, de fijnste tentjes op een rij
Cat Colnot blogt #4: Mijn 10 fijnste Ibiza hotspots
Cat Colnot blogt #5: Budapest; ‘sjabbie’ meets ‘sjiek’!
Cat Colnot blogt #6: Geldnood op een Thais eiland
Cat Colnot blogt #7: Adoro Lisboa
Cat Colnot blogt #8: Amsterdam Noord heeft ’t. Deel 1: Overhoeks en omgeving
Cat Colnot blogt #9: Een coach inhuren. Dat is zo gek nog niet.
Cat Colnot blogt #10: De Hero’s Journey
Cat Colnot blogt #13: Maakt geld gelukkig?
Cat Colnot blogt #14: Virtuele maagband
Cat Colnot blogt #15: When in Rome
Cat Colnot blogt #16: Overvloed en op zoek gaan naar je bliss
Cat Colnot blogt #17: Avonturen op Ibiza

 

Vergelijkbare artikelen

1 Reactie

  • Reply
    Cat Colnot blogt #25: Mijn "Why" - De Rijke Meisjes
    9 oktober 2018 at 09:05

    […] Colnot blogt #16: Overvloed en op zoek gaan naar je bliss Cat Colnot blogt #17: Avonturen op Ibiza Cat Colnot blogt #18: Rotterdamse routes: de leukste hotspots van Rotterdam Cat Colnot blogt #19: Wat wilde jij worden toen je 15 was? Cat Colnot blogt #20: 16 boeken tips van […]

  • Voeg een reactie toe

    Menu